TOP
heerlijke fudge met strooigoed voor Sinterklaas
Food

Strooigoed Fudge (een simpele Sinterklaas traktatie)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als er iets leuk is aan het hele Sinterklaasfeest, dan zijn het wel de traktaties die erbij komen kijken. Een leuke traktatie, die je binnen een handomdraai zelf kunt maken, is Strooigoed Fudge.

Tegenwoordig krijg ik maar weinig mee van Sinterklaas, eigenlijk is bij ons thuis Kerst veel populairder. Stiekem vind ik de zoete Sinterklaas traktaties toch nog wel het lekkerst. Zo ben ik ook gek op strooigoed. De laatste tijd maak ik veel fudge, dus waarom beide favorieten niet met elkaar combineren? Het resultaat mag er zeker wezen!

Boodschappen voor 20 – 40 stukjes

  • 300 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
  • 2 à 3 handjes strooigoed

Extra benodigdheden

  • vorm van ongeveer 20 x 20 cm
  • 1 vel bakpapier

En zo maak je Strooigoed Fudge:

  1. Mocht je een chocolade reep gebruiken, breek en hak deze dan in kleine stukjes. Voeg dit samen met de boter in een ruime kom en smelt deze au bain-marie.
  2. Terwijl dit rustig aan het smelten is, hebben we mooi de tijd om onze vorm goed te bedekken met een vel bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de fudge straks makkelijk uit je vorm komt en geen plak ellende wordt.
  3. Chocolade gesmolten? Dan is het nu tijd om de gecondenseerde melk toe te voegen. Roer goed door, tot de fudge stroperig begint te worden.
  4. Stort het mengsel uit op je bakpapier en verdeel het goed. Versier de fudge door het strooigoed er overal in de drukken.
  5. Laat de fudge minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete lekkernij met Sinterklaas?

Liefs,
Mariska

Benieuwd naar andere lekkere Sinterklaas recepten van collega bloggers?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

12 COMMENTS
  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Waaaaaaarom? Hahaha ik zit net in mijn cut dieet voor bodybuilding! Maar… ook lekker op zijn limburgs pratch-koek.

  • Oh zo lekker! Ik heb deze variant ook al voor witte chocola voorbij zien komen, die lijkt mij nog lekkerder! Het ziet er zo gezellig uit met al dat Sint-snoepgoed zo 🙂

  • Jacqueline
    3 jaar ago

    Normaal skip ik de recepten altijd, maar dit ziet er wel erg lekker uit! Eens zien of ik mijn dochter zo ver kan krijgen…

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Wat leuk om te horen Jacquiline. Ik hoop dat het je gelukt is op je dochter zo ver te krijgen 😉

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Wat leuk om te horen Jacqueline. Ik hoop dat het je gelukt is op je dochter zo ver te krijgen 😉

  • Dit recept komt dus echt heel goed uit vandaag! Ik ga hem vanmiddag lekker met mijn kids maken als voorbereiding op pakjesavond. Kunnen ze er lekker van smullen nog deze week. En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Dankje Karin voor het delen!

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Dat klinkt goed Liset! Laat je weten of het lekker geworden is?

      • Liset
        3 jaar ago

        Ja we gaan hem straks maken, ik heb er zin in :). Zie nu net pas dat jouw naam onder het artikel staat Mariska, in dat geval wil Ik jou bedanken voor dit lekkere recept°

  • Marijke
    3 jaar ago

    Zo lekker, ik heb ‘m gemaakt met witte chocolade!

  • marije
    3 jaar ago

    Klinkt lekker! Een van mijn vriendinnen maakte altijd een pepernoten bark: gesmolten chocolade met spekjes en pepernoten. Ook heel lekker.

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Dat klinkt ook goed! Ik ben gek op chocolade pepernoten en spekjes met chocolade, dus die combinatie klinkt mij heel goed in de oren.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.