TOP
heerlijke fudge met strooigoed voor Sinterklaas
Food

Strooigoed Fudge (een simpele Sinterklaas traktatie)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als er iets leuk is aan het hele Sinterklaasfeest, dan zijn het wel de traktaties die erbij komen kijken. Een leuke traktatie, die je binnen een handomdraai zelf kunt maken, is Strooigoed Fudge.

Tegenwoordig krijg ik maar weinig mee van Sinterklaas, eigenlijk is bij ons thuis Kerst veel populairder. Stiekem vind ik de zoete Sinterklaas traktaties toch nog wel het lekkerst. Zo ben ik ook gek op strooigoed. De laatste tijd maak ik veel fudge, dus waarom beide favorieten niet met elkaar combineren? Het resultaat mag er zeker wezen!

Boodschappen voor 20 – 40 stukjes

  • 300 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
  • 2 à 3 handjes strooigoed

Extra benodigdheden

  • vorm van ongeveer 20 x 20 cm
  • 1 vel bakpapier

En zo maak je Strooigoed Fudge:

  1. Mocht je een chocolade reep gebruiken, breek en hak deze dan in kleine stukjes. Voeg dit samen met de boter in een ruime kom en smelt deze au bain-marie.
  2. Terwijl dit rustig aan het smelten is, hebben we mooi de tijd om onze vorm goed te bedekken met een vel bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de fudge straks makkelijk uit je vorm komt en geen plak ellende wordt.
  3. Chocolade gesmolten? Dan is het nu tijd om de gecondenseerde melk toe te voegen. Roer goed door, tot de fudge stroperig begint te worden.
  4. Stort het mengsel uit op je bakpapier en verdeel het goed. Versier de fudge door het strooigoed er overal in de drukken.
  5. Laat de fudge minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete lekkernij met Sinterklaas?

Liefs,
Mariska

Benieuwd naar andere lekkere Sinterklaas recepten van collega bloggers?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.