TOP
stoofpot met bonen, aubergine en tomaten
Food

Recept: Stoofpot met bonen, aubergine en tomaten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Stoofpotjes! Ik hou van stoofpotjes. Zo’n pruttelend pannetje vind ik zo gezellig staan op het fornuis. Echt heerlijk voor in de herfst en winter. Lekker huiselijk. Als ik mijn stoofpan gebruik voel ik me meteen zo’n goddelijke huisvrouw. Dat heb ik overigens ook als ik taart bak. Herken je dat? Maar goed, ik dwaal af. Ik heb vandaag een heerlijk vegetarisch recept op het menu staan: Stoofpot met bonen, aubergine en tomaten. Glutenvrij en hartstikke gezond, want bonen zitten vol met vezels, vitamines, mineralen en eiwitten. Daarom alleen al zijn ze een prima vleesvervanger en je belast je ook nog eens het milieu veel minder door wat vaker vegetarisch te eten. En dit recept staat ook nog eens in een kwartier (!) op tafel. Hoera! Allemaal goede redenen om een keer deze stoofpot te maken. Benieuwd hoe? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 750 gram bonen: kapucijners, witte en bruine bonen
  • 2 aubergines
  • 6 trostomaten
  • 2 rode uien
  • 100 gram knoflookolijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

recept Stoofpot met bonen, aubergine en tomaten

En zo maak je Stoofpot met bonen, aubergine en tomaten:

  1. Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in hele kleine blokjes (a la brunoise).
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui en aubergine 3 minuten op gemiddeld hoog vuur.
  3. Snijd tegelijkertijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe bij de rest. Dek de pan af met de deksel en laat ‘m 10 minuten op laag vuur stoven. Wel af en toe even roeren.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Giet de bonen af onder koud stromend water.
  6. Voeg de bonen nog 2 minuten toe aan de rest van de groenten en laat het nog even goed warm worden.
  7. Haal de pan van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor heen. Verdeel de groenten over de borden en garneer de bordjes met de Parmezaanse kaas.

En klaar ben je. Bon appetit!
Fijne dag vandaag!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op stoofpotjes?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met stokbrood.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten.

Benieuwd naar andere stoofpotjes? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.