TOP
let's talk
Editorial

Let’s Talk: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2015

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Dit is al weer de 30e Let’s Talk en ik weet heel zeker dat dit de laatste editie van het jaar is. Het leek me dus wel leuk om een keer een eindejaars Let’s Talk te maken en je daarin te vertellen welke blog dingen van mij niet mee hoeven naar het volgende jaar. Oftewel: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2015. Welke dingen mogen van mij stante verdwijnen? En welke dingen vind jij dat niet mee hoeven naar 2016? Zullen we het daar vandaag eens over hebben? Praat je mee?

Stomme blog dingen die achter mogen blijven in 2015:

1. Spam je Blog

Echt, ik heb het er al een keer uitgebreid over gehad in een Let’s Talk en dat was ook meteen mijn kortste artikel ooit, maar ik sta er nog steeds achter. Ik geloof niet dat mensen een Spam je Blog blog schrijven om nieuwe bloggers te leren kennen. Die leer je namelijk wel in je reacties kennen of in reacties op een andere blog. Ik vind Spam je Blog stom. Spam je blog van mij achterblijven in 2015, tenzij je iemand anders blog spamt. Dat vind ik wel weer leuk.

2. Blog tips van mensen die geen blog tips zouden moeten geven

De blogger met 6 volgers op Bloglovin’ die vertelt hoe je meer followers krijgt. De beauty blogger die waan-zin-nig lelijke foto’s maakt, die vertelt hoe je het beste je foto’s kan bewerken of de best wel grote blogger die in een vlaag van ‘ik heb geen inspiratie’ gewoon maar een rijtje met blog tips heeft overgepend en dan begint met blog tip numero 1: Wees origineel. HALLOOOOO. Je bent dus echt niet origineel met een blog tip als ‘wees origineel’. Die hebben we al een miljoenmiljard keer gelezen. Wees zelluf origineel.

3. Reageren met een link in de reactiebox

En dan bedoel ik niet dat iemand zijn/haar link achterlaat in het venstertje dat daar voor bedoeld is. Dat is daar namelijk voor bedoeld. Ik heb het over de mensen die hun blog nog eens overtypen in hun reactie. Hou. Daar. Eens. Mee. Op. By the way: ik haal die linkjes dus ook weg. Just saying….

4. Reacties als….

We blijven nog even bij het reageren. Er wordt hier niet bijster veel gereageerd en op zich zijn 99% van de reacties ook hartstikke leuk, maar af en toe zit er iemand tussen die reageert met: ‘Leuk geschreven’/ ‘Mooie foto’ / ‘Hahaha’. Of iets in die trant. En dat zijn dus meestal ook de mensen die hun blognaam nog eens in de reactiebox hebben getypt. Die komen dus echt alleen maar om hun blog te spammen en met een reactie hopen ze dat er iemand anders op hun link klikt. Nou. Ik dus niet hè? Weer een halve minuut van je leven nutteloos besteed.

10 stomme blog dingen

5. Winactietoeristen die…

Aan werkelijk elke winactie meedoen, frauderen, zielige verhalen ophangen en de voorwaarden niet lezen. In de vorige Let’s Talk heb ik dit al uitgebreid besproken, dus dat ga ik nu niet weer doen. Maar twee winacties later, kan ik je vertellen dat er nog steeds mensen zijn die meedoen aan een winactie, maar de voorwaarden niet gelezen hebben. Jullie zijn Ge-dis-kwa-li-fi-ceerd. Ja met streepjes. Hopelijk valt het dan wel te lezen?

6. Misleidende titels

Yes, ook al uitgebreid besproken. Maar omdat ik ze dolgraag wil achterlaten in 2015, die click baits, noem ik ze nog maar een keer. Zegt het voort. We moeten er vanaf mensen.

7. Beauty bloggers die niet kunnen beauty bloggen

Hé, ik ben geen beauty blogger en ik heb hier in tegenstelling tot de fashion bloggers, de beauty bloggers nooit behandeld, dus dat doe ik vandaag. Wat ik hiermee bedoel? Ik las laatst een review over een lipstick, die lipstick had toch echt de kleur prune. Dat is een soort donkerpaars. Toch? Prune betekent pruim en die kleur had de lipstick ook, alleen dan net wat donkerder. De beauty blogger had het alleen de hele tijd over de kleur roze. Als je kleurenblind bent, kun je beter niet gaan beauty bloggen. Dat kun je trouwens ook beter niet doen als je een nagellak swatch laat zien, maar de helft van je vinger hebt mee gelakt. Dat ziet er namelijk niet bijster aantrekkelijk uit. Ik zeg het maar even.

8. Bloggers die je via social media volgen en vragen…

Ik volg jou, volg je mij ook terug. ‘Nee, dat doe ik niet’. Ik zit namelijk al een tijdje (lees een jaar of dertig) niet meer op de lagere school. Ik volg alleen terug als het me ook leuk lijkt om je te volgen. En ja, dat check ik heus wel even. Overigens zijn dit vaak de mensen die als je ze wel terug volgt, meteen zelf weer ontvolgen. Zooooo lagere school….

9. ‘Adverteerders’ die je mailen

Met verzoeken als: ‘Ik heb een boeiend artikel geschreven, dat jouw lezers ook zullen waarderen. Kun je dat morgen op je blog plaatsen?’ En als ik dan niet reageer de volgende dag ook nog mailen met de vraag waarom het niet geplaatst is. Of mensen die mailen met met dit soort verzoeken. Jullie mogen niet mee naar 2016.

10. Mensen die zeggen

‘Oh leuk dat je blogt! Leuke hobby. Doe je er zeker een beetje naast!’ Eh, nee hoor. Ik heb nauwelijks tijd om er nog iets naast te doen. Bovendien is bloggen best wel lucratief. Overigens wil ik ook niet meer van ‘collega’ bloggers horen dat je geen geld mag verdienen met bloggen. Dat het jou nou niet lukt om dat te doen, wil niet zeggen dat anderen het niet mogen.

Ik vind het heel erg om te schrijven, maar ik had nog wel even door kunnen gaan. Maar ja, het jaar is bijna afgelopen en ik wil ook graag nog oud & nieuw vieren. Bovendien vind ik de beurt aan jou…

Collegabloggers! Wat mag er wat jou betreft achterblijven in 2015? Ik ben benieuwd! Praat je mee?

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

PS. De oplettende lezer had het al door. Er is hier twee dagen niets verschenen. Dat was niet opzettelijk. Dit artikel moest zondag verschijnen, maar er ging wat mis. En ik had de lader van mijn laptop ergens achter gelaten, dus ik kon nergens bij. Bovendien moest ons oude huis ook nog eens leeg, omdat we gisteren de overdracht hadden. De Personal Peaks hou je van me tegoed. Die doe ik volgende week twee in een. 

Credits foto: Unsplash via Pixabay.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

54 COMMENTS
 • Sanne
  4 jaar ago

  Nummer 1 is zo herkenbaar. In begin als startende blogger zette ik al eens mijn link daar neer. Alleen zag ik de bloggers die het organiseerde niet terug op mijn blog. Nu sla ik dit over. Nummer drie is ook herkenbaar. 🙂 De shoplogs en wat heb ik nu aan, mogen weg blijven. 🙂

 • Leonie
  4 jaar ago

  Hallo, nieuwe volger hier~! Sinds een link naar de vorige Let’s Talk ^^; Enfin, ik ben het helemaal met je eens. Spam je blog vind ik soms nog wel leuk, maar dan moet ik er zin in hebben en ik vind het vooral leuk bij kleinere blogs. Het is maar net waar je naar op zoek bent: soms vind ik het echt leuk om nieuwe sites te ontdekken en (bekentenis…) soms ben ik ook gewoon op zoek naar slechte sites [ahum, hier bloos ik even bij]

 • Frederique
  4 jaar ago

  Nummer 6 mag van mij niet mee naar 2016. De rest, sja, ach, weet niet, kan me er niet echt druk om maken maar die 6, grrrrr…niet dat het een blog is maar de titels van Grazia op Facebook…..aaargh, daar gaan mijn haren meteen van overeind staan!

 • Maris
  4 jaar ago

  Nr 9 :’) Paar maanden terug kreeg ik een mail van iemand die het wel leuk leek om voor mijn blog te schrijven. Tenminste ik denk dat hij dat bedoelde, zijn mail was zo onduidelijk en in heel erg slecht Nederlands.

  Vorige week kreeg ik een forward van het mailtje van hem met “FYI” :’)

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Sommige mensen hebben zo’n groot bord voor hun kop 🙂

 • Marieka
  4 jaar ago

  Bedrijven die graag een aantal blogs willen gebruiken voor hun eigen zakelijke doeleinden en denken dat je dit gratis doet ‘want het is toch heel leuk’. Of die je contacten omdat ze graag vrijblijvend met je willen brainstormen over hun eigen blog

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, die staan in de Let’s Talk: Bizarre mailtjes ook al beschreven. Ik vind ze stom.

 • Marjolein
  4 jaar ago

  Hilarisch geschreven! Ik ben nog helemaal niet zo lang aan het bloggen dus het voelt alsof ik nog niet helemaal hetvrecht heb om iets van anderen te vinden. Maar waar ik me het meest aan irriteer zijn de spelfouten en het foutief gebruik van de Nl taal (lees: plat). Blogs die lelijke foto’s gebruiken bezoek ik ook niet graag. En blogs die zowat elke dag een oninteressante winactie plaatsen (telefoonhoesjes) vermijd ik ook liever. Gelukkig blijven er nog heel veel leuke blogs over…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar eigen publiek. Ik houd zelf ook niet van plat taalgebruik, dus ik kom niet bij die mensen. En ik stoor me ook aan slecht Nederlands, maar er zijn vast wel mensen die daar gewoon overheen kunnen lezen.

 • janine
  4 jaar ago

  Met sommige dingen ben ik het me je eens maar met een spam je blog en lelijkere foto’s niet.
  Spam je blog doe ik ook regelmatig en ik kijk serieus op elke blog en die volg ik als ik ze leuk vind.

  Qua slechte foto’s ben ik het niet met je eens, iedereen probeert zijn best om goede foto’s te maken maar niet iedereen heeft daar de middelen voor, ik ook niet. Ik vind wel dat als je goed schrijft dit ook goede dingen kan opleveren. Tuurlijk zijn foto’s mooier met een professionele camera maar niet iedereen heeft hier het budget voor.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is prima dat jij dat doet, maar ik heb nou nog nooit een leuke blog gezien tussen ‘spam je blogjes’. En qua foto’s ben ik het ook niet met je eens. Met een goedkope camera kun je ook mooie foto’s maken. Zelfs met je telefoon. Op youtube staan duizenden tutorials. Dat is een kwestie van desinteresse als je daar geen tijd in wilt steken. Mijn foto’s waren in het begin ook niet zo goed, maar ik heb er enorm in geïnvesteerd.

 • Judith
  4 jaar ago

  Ik ben het weer 100% met je eens. Alhoewel ik de spam je blog blogs altijd best leuk vind. De zeurpieten mogen van mij ook achterblijven. Oh en die mensen die alles beter weten, en mij graag vertellen over wat ik wel en niet moet doen. Tips en advies vind ik super geweldig, en ben ik dankbaar voor. Bemoeien is gewoon irritant!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Zeurpieten mogen sowieso achterblijven. In de blogwereld en in de normale wereld. :p Het verbaast me natuurlijk helemaal niet dat jij het met me eens bent 😉 X

   • Yvonne
    4 jaar ago

    Inderdaad kan je met een goedkope camera ook mooie foto’s maken en creëren.

    Zeurpieten heb ik ook niets mee 😉

 • Yvonne
  4 jaar ago

  Spam je blog, levert mij wel veel lezers op. Is ook niet om bloggers beter te leren kennen daar zijn leuke groepen voor op FB 😉

  Wat ik echt heel erg vind is als iemand zegt; : “ik heb er een blogJE over geschreven”. Zo denigrerend.

  Gelukkig nog weinig last gehad van Trolls 😉

  En vragen om terug te volgen…. Dan krijg je van mij ook een nee!!

  In de meeste dingen kan ik me wel vinden.

  Maar wat willen we wel in 2016..
  Leuke en gezellige reacties
  Blogs waarvan je weet waar je het over hebt
  Zelf wil ik een paar leuke swaps gaan doen
  en…..

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, en dat is dus precies de reden waarom mensen spam je blog doen. En dat vind ik een beetje treurig, maar iedereen moet het zelf weten. Dan heb je een dag een piek in je pageviews, maar eigenlijk houd je je zelf voor de gek.

   • Yvonne
    4 jaar ago

    Ik zie inderdaad heel veel bloggers dit doen. Als ik de blog tips van Anne raymakers lees adviseert zij juist om dit weer wel te doen.

    Maar jij spamt je blog dan helemaal niet?

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Wat bedoel je? Ik spam mijn blog wel in de daarvoor bedoelde groepen. Maar ik plaats geen ‘spam je blog’ blogjes op mijn blog en ik reageer ook niet op andere ‘spam je blog’ blogjes.

     • Yvonne
      4 jaar ago

      Ow, ik dacht dat je dat bedoelde, Sorry verkeerd gelezen dus ;-( . Nee ik spam inderdaad ook nooit op een blog die daarom vraagt en ik doe dit ook niet op mijn blog.

      Ik spam inderdaad in de daarvoor bedoelde groepen.

 • Audrey
  4 jaar ago

  Ik word een beetje moe van mensen die 3/4 keer per maand bloggen en die dan wel voor elke maand hun doelen, een terugblik daarop en nog wat diaries posten. Inhoud please!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, gelukkig volg ik dat soort mensen niet.

 • Lonneke
  4 jaar ago

  Oh ik ben het met alle punten helemaal met je eens. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een spam je blog-achtig iets heb gedaan. Maar je hebt gelijk en ik heb eigenlijk ook geen aanvullingen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het geeft ook niet, wat ik alleen stom vind als mensen beweren dat ze nieuwe mensen willen leren kennen door spam je blog. Leuke interessante bloggers komen daar echt niet op af 😉

 • Annette
  4 jaar ago

  Ik vind ze alle 10 helemaal goed om achter te laten. Naast de beautybloggers vind ik dat fashionbloggers er ook wel eens wat van kunnen – dan zou het artikel over hun nieuwe schoenen moeten gaan – zie ik welgeteld 1 foto van de schoenen en dan nog niet heel duidelijk en de rest van hoe ze verder gekleed gaan. 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik zie echt fashion bloggers waarvan ik denk: ‘Huh. Jij begrijpt echt niets van fashion’. Maar goed, als die mensen daar blij van worden. Prima.

 • Marian zw.
  4 jaar ago

  Prachtig! Hahaha ik lig alweer in een deuk. Ik zie die gezichten voor me van mensen die zich misschien (alweer) aangesproken voelen! Je hebt het er maar druk mee zo te lezen…al die mensen die NIET kunnen lezen…..succes in 2016! Fijne jaarwisseling

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   🙂 Wat ik al zei, het maakt het eigenlijk wel makkelijk, want ik kan telkens mensen diskwalificeren.

 • Jantine
  4 jaar ago

  Wat is het weer een geweldig lijstje 😀 En deze dingen mogen van mij ook wegblijven! Al heb ik wel eens een ‘spam je blog’ gedaan, maar ik geef meteen toe: dat was vooral omdat ik verder Koos Inspiratieloos was haha. En verder, mogen van mij inderdaad de blogs vol met kromme zinnen, me-ventje-hep-een-nieuw-speeltje (en dan gaat het over haar man/vriend en de nieuwe tv of zo) etc. zeker achterblijven. Of leren schrijven, want als ze graag willen bloggen houd ik ze echt niet tegen, maar als je het graag doet dan doe je er ook wat voor, toch? 😉
  En de beauty bloggers die niet kunnen bloggen zijn toch een wat groter irritatiepuntje dan ik vaak toe wil geven. Juist omdat dat vaak de hoek is waarin verwacht wordt dat de gratis spullen en betaalde reviews meteen binnenstromen, of zo lijkt het tenminste. Kunnen verdienen met je blog is geweldig, maar ook gewoon werk, en als je een ramp bent met haren knippen kan je ook geen geld verdienen als kapster. Ook niet als je graag met een schaar in je handen rondloopt. Toch? 🙂 En dan ben ik maar een zure muts, als dat denken maakt dat ik dat ben 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Mensen die beweren dat andere mensen zuur zijn, hebben vaak een gebrek aan zelfkennis 😉

 • Diana
  4 jaar ago

  Helemaal mee eens.
  En wat er ook achter mag blijven. Reageerders zonder gevoel voor humor 😉
  Ow en nog iets.
  Van die fashion bloggers die dan een heel artikel maken van alleen een ‘sneek peek’ van de outfit die de dag erna op de blog komt. Waarom denken ze dat dat boeiend is….

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, en die jou gaan vertellen dat je zuur bent. Hilarisch eigenlijk.
   Dat soort fashion bloggers volg ik gelukkig niet. Dan heb je ook gewoon geen inspiratie lijkt me.

   • Diana
    4 jaar ago

    haha ja die reacties heb ik ook wel eens gehad, toen ik nog meer van dit soort blogs schreef. Sommige mensen hebben gewoon geen gevoel voor humor, en dan bij jij zuur. :’)

    ik volg ze ook niet, maar ik zie ze in de spam je blog facebook groepen, en dan denk ik echt van ‘whyyyyyy’.

 • Ashley
  4 jaar ago

  Een heel goed lijstje en stiekem vraag ik mijzelf wel af: ‘o nee, dit doe ik toch niet hé?’ En volgens mij valt dat allemaal mee! Maar wat van mij zeker niet mee mag naar 2016 zijn de winactietoeristen. Al doe ik niet aan winacties, ik vind het ontzettend vervelend om te zien dat zoveel mensen alleen maar reageren vanwege de heb. Daarom doe ik alleen mee met winacties als ik echt denk: já dit zou ik leuk vinden én ik zou er ook echt wat mee doen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik doe ook alleen mee als ik een prijs echt leuk vind. Aan mijn Melvita winactie deed weer iemand mee die echt aan 20 winacties per dag meedoet, zag ik op haar facebookpagina. Ik word daar een beetje moedeloos van.

 • Marguerita
  4 jaar ago

  Hahahaha ik moet er wel om lachen hoor, dit lijstje. Maar dit clickbaits daar heb je echt een goed punt, zwaar irritant. Dan denk je iets boeiends te gaan lezen en gaat het artikel nergens over. Ennuh… maakt niet uit dat er 2 dagen niets verschenen is toch? Dit is een leuke blog, lees ik liever dan 3 clickbait-blogjes 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Je hebt absoluut een punt. Maar omdat mijn blog ook mijn werk is, wil ik liever elke dag leveren 🙂

 • Godelieve
  4 jaar ago

  Je weet het altijd zo hilarisch te schrijven Karen! Ik geniet juist altijd van dit soort artikelen omdat ze helpen te relativeren 😉
  Wie ik graag achterlaat in 2015 zijn mensen die nooit reageren op mijn blog en me dan gaan mailen om me te vertellen hoe ik volgens hen zou moeten leven.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wat een rare mensen zijn er hè? Sommigen denken je te kennen door je blog. En dan hebben ze ook het idee dat ze zich met je mogen bemoeien. Heel raar vind ik dat.

 • Marleen
  4 jaar ago

  Haha, leuk geschreven!
  Nee, maar je hebt wel gelijk, vooral met die winactietoeristen haha!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Zelfs de winactietoeristen vonden dat ik grotendeels gelijk had 😉

 • Sophie
  4 jaar ago

  Met een aantal ben ik het helemaal eens! Echt jammer dat sommigen zich zoveel beter voelen dan anderen en daardoor soms zo negatief en hooghartig uit de hoek kunnen komen. Maar dit heeft vooral betrekking op de reacties, want ik vind wel dat iedereen zelf mag weten wat ze op hun eigen blog plaatsen. Als iemand er toch plezier in heeft om een stukje te schrijven, maar het staat mij niet aan, dan moet ik het maar niet lezen. Maar als iemand irritant gaat doen in de reacties of via social media dan wordt het echt vervelend om daar constant op te moeten controleren.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Mensen die irritant doen in de reacties hebben meestal een probleem met zichzelf. Als ik me ergens aan erger ga ik diegene echt niet terechtwijzen in het reactiescherm, tenzij ze een onwaarheid vertellen of zo.

 • Kim | Kimsbloglife
  4 jaar ago

  Haha, ik ben het wel met je eens, deze dingen mogen voor mij ook allemaal achterblijven!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Gelukkig kan jij (en veel anderen) je er in vinden, want blijkbaar heb ik al weer wat mensen op hun p*k getrapt. Humor is een groot goed, blijkt maar weer 😉

 • janske
  4 jaar ago

  Ik begrijp je ergernissen wel, sommige zijn inderdaad ook erg irritant hoor.
  Al vind ik het ook dat bloggers zelf hun eigen regels mogen bepalen en ze niet aan alle zogenaamde “blogregeltjes” moeten voldoen als ze dat niet willen…er zijn al genoeg regels waar we ons aan moeten houden 😉 dat maakt het ook wel weer leuk. Als iedereen perfect zou bloggen dan zou het ook snel saai worden.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja, dat mag iedereen zeker. Ik ben niet de baas van blogland. 😉 Zoals ik al zei, vroeger schreef ik het eronder, maar deze blogs zijn ook met een knipoog geschreven. Sommige dingen vind ik echt irritant, maar het zal mij jeuken dat beauty blogger geen kleuren kan onderscheiden.

 • Daenelia
  4 jaar ago

  eh. Ik hoop oprecht dat je niet meer geconfronteerd wordt met zaken die je zo ontzettend tegenstaan. Want eerlijk gezegd, en misschien wil je dit niet horen, maar dit is echt niet leuk om te lezen. Er zit een beetje veel zuur bij :S Jij bent toch gelukkig met je eigen blog en je eigen werk? Je kunt je er toch mee bedruipen? Laat een ander dan lekker doen wat ze willen, dat raakt je toch niet?
  Fijn 2016 🙂
  Ik tick mijn blogpost link ook wel uit, voor het geval je denkt dat ik alleen maar reageer om een clickje terug te krijgen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Weet je dat jij hier nog nooit een positieve vriendelijke reactie hebt achter gelaten? Geeft niet hoor. Blijkbaar projecteer je graag iets op mij? Als je niet begrijpt dat deze blog, net als veel andere Let’s Talks, is geschreven met een flinke knipoog, dan is dat gewoon een beetje jammer. Vroeger zette ik het onder deze rubriek, maar ik dacht dat mijn lezers dat inmiddels wel begrepen? Als mijn blog jou zo stoort, dan begrijp ik eigenlijk niet waarom je steeds terugkomt? Jij ook een fijn 2016. Ik wens je veel wijsheid en vriendelijkheid.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Ik dacht al dat het aan mij lag (laatste opmerking over niet verschenen blogs)!
  Wat van mij achter mag blijven zijn de ‘me vriend’ en ‘me kind’ blogartikelen. Ik ben ook niet perfect in mijn spelling en grammatica, maar dit is echt té erg!
  Verder zie ik een hoop dingen die ook op mijn lijstje staan 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Amen. Vind ik ook te erg. Een d of t fout op zijn tijd moet kunnen, maar dat ‘me’ dat vind ik irritant.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Erg vermakelijk om te lezen, jouw top 10 blogergernissen van 2015.
  Ik vrees dat ik me er ook een keer aan heb schuldig gemaakt, aan het achterlaten van een link, hier. Je hebt ‘m inmiddels dus vast wel weggehaald, maar het viel me die dag wel op dat het me behoorlijk wat verkeer via jouw blog opleverde.

  Wat me ook opvalt, is dat jij een uitgesproken mening hebt over wat moreel wel en niet deugt als het om bloggen gaat. Ik word er soms bang van! Serieus, ik vraag me bij sommige van mijn blogposts zelfs weleens af: Oei, wat zal Karen hiervan vinden?

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh echt? Haha, dat is ook weer niet de bedoeling. En van jou heb ik echt nooit een link weggehaald. Jij hebt geloof ik een keer naar een relevant artikel op jouw blog gereageerd en als het relevant is, laat ik het lekker staan, want relevant 😉 Wat ik jammer vind aan bloggen, is dat er veel mensen zijn die het voor de gratis spullen doen. Dat zijn vaak dezelfden als hierboven beschreven.

 • Best wel hilarisch, een kleurenblinde beauty blogger ;). Nee, wat mij betreft mag dit hele rijtje idd achterblijven in 2015. Oh, en trolls ook! (Van die mensen die totaal ongegrond overal negatieve reacties achterlaten, gewoon voor de lol).

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja, trolls mogen zeker niet mee naar 2016.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.