TOP
let's talk
Editorial

Let’s Talk: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2015

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Dit is al weer de 30e Let’s Talk en ik weet heel zeker dat dit de laatste editie van het jaar is. Het leek me dus wel leuk om een keer een eindejaars Let’s Talk te maken en je daarin te vertellen welke blog dingen van mij niet mee hoeven naar het volgende jaar. Oftewel: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2015. Welke dingen mogen van mij stante verdwijnen? En welke dingen vind jij dat niet mee hoeven naar 2016? Zullen we het daar vandaag eens over hebben? Praat je mee?

Stomme blog dingen die achter mogen blijven in 2015:

1. Spam je Blog

Echt, ik heb het er al een keer uitgebreid over gehad in een Let’s Talk en dat was ook meteen mijn kortste artikel ooit, maar ik sta er nog steeds achter. Ik geloof niet dat mensen een Spam je Blog blog schrijven om nieuwe bloggers te leren kennen. Die leer je namelijk wel in je reacties kennen of in reacties op een andere blog. Ik vind Spam je Blog stom. Spam je blog van mij achterblijven in 2015, tenzij je iemand anders blog spamt. Dat vind ik wel weer leuk.

2. Blog tips van mensen die geen blog tips zouden moeten geven

De blogger met 6 volgers op Bloglovin’ die vertelt hoe je meer followers krijgt. De beauty blogger die waan-zin-nig lelijke foto’s maakt, die vertelt hoe je het beste je foto’s kan bewerken of de best wel grote blogger die in een vlaag van ‘ik heb geen inspiratie’ gewoon maar een rijtje met blog tips heeft overgepend en dan begint met blog tip numero 1: Wees origineel. HALLOOOOO. Je bent dus echt niet origineel met een blog tip als ‘wees origineel’. Die hebben we al een miljoenmiljard keer gelezen. Wees zelluf origineel.

3. Reageren met een link in de reactiebox

En dan bedoel ik niet dat iemand zijn/haar link achterlaat in het venstertje dat daar voor bedoeld is. Dat is daar namelijk voor bedoeld. Ik heb het over de mensen die hun blog nog eens overtypen in hun reactie. Hou. Daar. Eens. Mee. Op. By the way: ik haal die linkjes dus ook weg. Just saying….

4. Reacties als….

We blijven nog even bij het reageren. Er wordt hier niet bijster veel gereageerd en op zich zijn 99% van de reacties ook hartstikke leuk, maar af en toe zit er iemand tussen die reageert met: ‘Leuk geschreven’/ ‘Mooie foto’ / ‘Hahaha’. Of iets in die trant. En dat zijn dus meestal ook de mensen die hun blognaam nog eens in de reactiebox hebben getypt. Die komen dus echt alleen maar om hun blog te spammen en met een reactie hopen ze dat er iemand anders op hun link klikt. Nou. Ik dus niet hè? Weer een halve minuut van je leven nutteloos besteed.

10 stomme blog dingen

5. Winactietoeristen die…

Aan werkelijk elke winactie meedoen, frauderen, zielige verhalen ophangen en de voorwaarden niet lezen. In de vorige Let’s Talk heb ik dit al uitgebreid besproken, dus dat ga ik nu niet weer doen. Maar twee winacties later, kan ik je vertellen dat er nog steeds mensen zijn die meedoen aan een winactie, maar de voorwaarden niet gelezen hebben. Jullie zijn Ge-dis-kwa-li-fi-ceerd. Ja met streepjes. Hopelijk valt het dan wel te lezen?

6. Misleidende titels

Yes, ook al uitgebreid besproken. Maar omdat ik ze dolgraag wil achterlaten in 2015, die click baits, noem ik ze nog maar een keer. Zegt het voort. We moeten er vanaf mensen.

7. Beauty bloggers die niet kunnen beauty bloggen

Hé, ik ben geen beauty blogger en ik heb hier in tegenstelling tot de fashion bloggers, de beauty bloggers nooit behandeld, dus dat doe ik vandaag. Wat ik hiermee bedoel? Ik las laatst een review over een lipstick, die lipstick had toch echt de kleur prune. Dat is een soort donkerpaars. Toch? Prune betekent pruim en die kleur had de lipstick ook, alleen dan net wat donkerder. De beauty blogger had het alleen de hele tijd over de kleur roze. Als je kleurenblind bent, kun je beter niet gaan beauty bloggen. Dat kun je trouwens ook beter niet doen als je een nagellak swatch laat zien, maar de helft van je vinger hebt mee gelakt. Dat ziet er namelijk niet bijster aantrekkelijk uit. Ik zeg het maar even.

8. Bloggers die je via social media volgen en vragen…

Ik volg jou, volg je mij ook terug. ‘Nee, dat doe ik niet’. Ik zit namelijk al een tijdje (lees een jaar of dertig) niet meer op de lagere school. Ik volg alleen terug als het me ook leuk lijkt om je te volgen. En ja, dat check ik heus wel even. Overigens zijn dit vaak de mensen die als je ze wel terug volgt, meteen zelf weer ontvolgen. Zooooo lagere school….

9. ‘Adverteerders’ die je mailen

Met verzoeken als: ‘Ik heb een boeiend artikel geschreven, dat jouw lezers ook zullen waarderen. Kun je dat morgen op je blog plaatsen?’ En als ik dan niet reageer de volgende dag ook nog mailen met de vraag waarom het niet geplaatst is. Of mensen die mailen met met dit soort verzoeken. Jullie mogen niet mee naar 2016.

10. Mensen die zeggen

‘Oh leuk dat je blogt! Leuke hobby. Doe je er zeker een beetje naast!’ Eh, nee hoor. Ik heb nauwelijks tijd om er nog iets naast te doen. Bovendien is bloggen best wel lucratief. Overigens wil ik ook niet meer van ‘collega’ bloggers horen dat je geen geld mag verdienen met bloggen. Dat het jou nou niet lukt om dat te doen, wil niet zeggen dat anderen het niet mogen.

Ik vind het heel erg om te schrijven, maar ik had nog wel even door kunnen gaan. Maar ja, het jaar is bijna afgelopen en ik wil ook graag nog oud & nieuw vieren. Bovendien vind ik de beurt aan jou…

Collegabloggers! Wat mag er wat jou betreft achterblijven in 2015? Ik ben benieuwd! Praat je mee?

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

PS. De oplettende lezer had het al door. Er is hier twee dagen niets verschenen. Dat was niet opzettelijk. Dit artikel moest zondag verschijnen, maar er ging wat mis. En ik had de lader van mijn laptop ergens achter gelaten, dus ik kon nergens bij. Bovendien moest ons oude huis ook nog eens leeg, omdat we gisteren de overdracht hadden. De Personal Peaks hou je van me tegoed. Die doe ik volgende week twee in een. 

Credits foto: Unsplash via Pixabay.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.