TOP
let's talk
Editorial

Let’s Talk: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2016

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Vorig jaar maakte ik voor de Let’s Talk een lijstje met 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2015. Die traditie wil ik graag in ere houden, dus vandaag lees je de Eindejaars en tegelijkertijd al weer de 46e Let’s Talk met 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2016! Want hé.. er is nog genoeg om je aan te storen, toch? Mijn lijstje van vorig jaar kan trouwens ook gewoon mee, want wat dat betreft is dit een kansloze missie. Het is echt niet zo dat met deze Let’s Talks dingen gaan veranderen. Dus lees het ook vooral met een knipoog, want vorig jaar heb ik iemand op haar anonieme teentjes getrapt en dat wil ik natuurlijk niet op mijn geweten hebben. Dusss…Welke dingen mogen van mij stante pede verdwijnen? En welke dingen vind jij dat niet mee hoeven naar 2017? Zullen we het daar vandaag eens over hebben? Let’s Talk!

10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2016:

1. Lees je mee?

Toen ik vorig jaar dit lijstje deelde op Twitter, riepen meteen een aantal niet bloggende medemensen: ‘Lees je mee!’ Lees je mee mag niet mee. Maar dat stond toen nog niet in mijn lijstje. Zij vertelden, stuk voor stuk, dat ze zich kapot ergerden aan dat bloggers bijna altijd hun eerste alinea eindigen met ‘lees je mee?’. De een vond het infantiel, de ander stupide en weer een ander vond het gewoon dom. ‘Dat lees je in een tijdschrift toch ook niet’, zei N. Nee, dat klopt en ik weet ook niet waar het vandaan komt, maar sinds ik dit weet, vind ik het zelf dus ook stom. En ik probeer het te vermijden, maar het zit er dus best wel ingebakken, dus het kan zijn dat je hier toch af en toe een verdwaald lees-je-mee-tje tegenkomt. Sowwy! Niet de bedoeling. Sorry ‘lees je mee’, je moet achterblijven in 2016. Tenzij je op kleuterblogs gebruikt wordt, dan mag het wel.

2. Blog & social media tips van mensen die die niet zouden moeten geven

Jep, die stond er vorig jaar ook al in, maar ik hoop dat als ik ‘m maar hardnekkig blijf noemen hij in 2029 wel verdwenen is. Als bloggen dan nog niet dood is tenminste. Bovendien heb ik nu voor de volledigheid social media tips toegevoegd. Laatst las ik er weer een. ‘Hoe krijg je meer social media volgers?’ De tipgever had zelf 112 likers op Facebook. Nouououou… niet op jouw manier dus. Lijkt me niet zo goed te werken. Tenzij je eerst 2 volgers had en na jouw tips opeens binnen een minuut 112, maar dat lijkt me niet zo gegaan.

3. Influencers die geen influencers zijn

Ik heb moeite met het woord influencer. Dat heb ik al vaker gezegd, maar er zijn echt wel mensen influencer. Bewust of onbewust. Maar als je op Instagram 47 volgers hebt en je noemt jezelf dan Instagram influencer dan stuur ik je met alle liefde op cursus. Wil ik best een crowdfundinkje voor opzetten. Zo aardig ben ik dan ook wel weer. En hé blogger, als je onder de 1.000 uniek zit en je hebt nauwelijks interactie of reacties op je blog, dan ben je dus ook geen influencer. Geloof mij nou maar. Echt niet, no, nein, non, nono. Influencers die geen influencers zijn… terug naar 2015!

4. Adverteerders die niet het beste met bloggers voor hebben

Kun je een blog artikel schrijven voor a) zwaar onderbetaald met b) 3 follow linkjes en c) kun je ook niet vermelden dat het om een samenwerking gaat? Of alleen met een plaatje zodat google het niet kan tracken en ik het system gebeat heb. Nee, nee, nee. Rot op! Mail me niet! Verspil mijn tijd niet en ga al he-le-maal niet mee naar 2017. Achterblijven jullie!

Oh ja, en die ‘slimme’ mensen die je gaan mailen dat ze een gastblog willen schrijven en daar vervolgens een paar do follow linkjes naar hun eigen commerciële site in willen zetten, dat vind ik echt het schuim der aarde. Dat hoef je niet eens met een knipoog te lezen, dat meen ik echt. Wat een oplichters zijn dat zeg. Onder valse voorwendselen gratis artikelen regelen. Dikke vette eikels.

5. Winactietoeristen en winactieterroristen

Eigenlijk zou ik hier geen woorden meer aan vuil moeten maken; winactietoeristen zijn gewoon stom. Punt. En toch duiken ze elke keer weer op. Dan geef je echt een gave prijs weg, lezen ze helemaal de voorwaarden niet en gaan ze je stalken met duffe gedichtjes en foute antwoorden. Wegwezen jullie. Van mijn blog af. Ksssst. Lekker achterblijven in 2016 met z’n allen. Of nog verder terug in de tijd naar toen rijmpjes nog wel leuk waren. 1654 of zo.

6. Geen bronvermelding

Bloggers die heel stellig iets beweren dat zelfs soms nog wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn, zoals dat kanker voorkomen kan worden door het drinken van 4 koppen groene thee per dag. I kid you not, die bewering ben ik een keer tegengekomen. Ik vind het niet kunnen! Dussss…. knoop in je oren: Ook als blogger heb je een verantwoordelijkheid. Je bent je eigen mediakanaal, ga er dan ook met een verstandige en weldoordachte, respecterende manier mee om.

Oh ja… en als je geïnspireerd wordt door een andere blogger, is het ook wel netjes om je bron te vermelden. Ere wie de ere toekomt. Zeker in 2017! Vind je niet?

7. Lijstjes overnemen van andere blogs

Over geen bronvermelding gesproken? Er zijn ook legio bloggers die het niet zo nauw nemen met auteursrecht. Als je zelf je onderwerpen niet kunt bedenken en gewoon complete lijstjes overneemt van (buitenlandse) blogs, stop dan gewoon met bloggen. Lijkt me echt beter. Hup… in polonaise terug naar 2015. Of in 2017 graag eigen zelfverzonnen en geproduceerde content. Laat dat een goed voornemen zijn. Of niet eens voornemen. Laat dat je missie zijn.

8. Clickbait titels

‘Oh wat romantisch! Een huwelijksaanzoek?’, lezen in de titel. En dat het dan om een vergeten lenzendoosje blijkt te gaan of zoiets dergelijks. Niet doen mensen. Schieten we allemaal niets mee op. Ja jij… op hele korte termijn.. maar op de lange termijn raak je lezers kwijt. Ken je het verhaal van het herder jongetje met de wolf? Clickbait titels moeten echt achterblijven in 2016. Zeker als ze in combinatie met blog tips zijn. Echt echt echt. NEE!

9. Recepten met stock foto’s

Vorig jaar had ik het over beauty bloggers die niet kunnen beauty bloggen. Dit jaar ontdekte ik een nieuw fenomeen: Food Bloggers die voor hun recepten stock foto’s gebruiken. Ja, prachtige foto’s. Had je zelf niet beter kunnen maken en ik al helemaal niet, maar ik mis dan wel een beetje de lol achter je blog. Vooral als er verder heel sec recepten op een site staan, zonder mooie bewoordingen, humor of wat mij betreft, doe eens gek, rijmpjes. Een winactie toerist food blog is altijd nog beter dan een blog met alleen recepten en stock foto’s. Dan pak ik wel een kookboek.

10. Blogs zonder ziel 

In het verlengde van punt 9 liggen de blogs zonder ziel. Dat zijn de blogs die puur in het leven zijn geroepen voor de graties goodies en de centjes. Elk artikel is gesponsord, elke link is een affiliate en zo’n blog hangt van samenwerking tot samenwerking aan elkaar, maar er wordt vrij onduidelijk gecommuniceerd dat het een samenwerking is. Ik vind het echt een waste of internet. Maar helaas zijn er toch echt te veel van dit soort blogs. De meest rare samenwerkingen die ik meteen afwijs, zie ik op deze blogs wel voorbij komen, want tja… er moet toch geld bij elkaar geharkt worden? Vaak jokken dit soort bloggers ook nog cijfertjes en andere toestanden. En ja… ik weet ook zeker dat de meeste lezers dit soort bloggers ook wel doorhebben, want ze hebben 0 interactie op hun blogs, maar toch… Ik hoop dat de blogs zonder ziel achterblijven in 2016, maar ik vrees het ergste. Misschien dat ze massaal kunnen gaan vloggen?

‘Hooooi goedemorgen, ik heb een nieuwe spijkerbroek van merk X en de kwaliteit is fan… kggggg… ik scheurde niet uit mijn broek hoor… dat was mijn stoel van de meubelgigant…die zit heerlijk…krak..’

Ook dit jaar had ik nog wel even door kunnen gaan. Desondanks geef ik graag het woord aan jou!

Collegabloggers! Lezers zonder blogs! Wat mag er wat jou betreft achterblijven in 2016? Ik ben benieuwd! Praat je mee?

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

64 COMMENTS
 • Aneta
  3 jaar ago

  Hahaha, fantastisch weer! Ja, ook ik zal eerlijk bekennen: “Lees je mee” Ik ben mij er ook schuldig aan :)). Dat dus niet meer doen, ik heb het vanaf nu onthouden.

 • Wat een mooie lijst is dat geworden. Ik ben het zelf niet helemaal eens met het ‘lees je mee’ gebeuren, het stoort mij totaal niet, maar zelfs manlief vond het onzin (omdat er een knop ‘lees verder’ bestaat), dus ik ben overstag qua gebruik (hahaha, wat klinkt dat zielig zo he, net alsof ik iets ‘moet’ doen wat ik niet leuk vind!). Verder vind ik dat bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten in 2016 achter mogen blijven. Eerst mailen met: je mag een artikel uit de webshop uitzoeken, kies ik iets uit (wat nog niet eens het duurste artikel was), komt de reactie: ‘we hebben maar 50 euro budget, wil je iets anders of wil je korting’. Nou euh, NEE, en blijf lekker in 2016 zeg!
  Enne, ik gebruik Instafollow om te zien wie me ontvolgt op Instagram, is soms bijna een soapserie, maar vind het wel leuk om te zien!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik gebruik er ook een app voor: ‘Volgers’. Vind het wel fijn om te weten wie dat zijn! 😉

 • Marlies
  3 jaar ago

  Haha leuk lijstje! 🙂 Heel herkenbaar in België ook. Mijn grootste frustraties zijn de blogtips (oneindige kopieën en vaak gewoon clickbait) en het ‘volg-ontvolg’ spelletje op Instagram. Ik heb iemand die me deze week al vijf keer opnieuw is beginnen volgen (uhm, obvious much?). En helaas gebeurt dit echt vaak.
  Nog een frustratie zijn slechte kwaliteit blogs (van wazige foto’s tot typo’s). En bloggers die zowat elke samenwerking (passend bij de blog of niet) aannemen. Een beetje integriteit please? 🙂

  Blijkbaar toch wat frustraties hierzo 😉 Op naar 2017!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Die instagram stalker block ik. Scheelt irritatie. Net zo makkelijk! 😉

 • Carolien
  3 jaar ago

  Wat een heerlijk artikel! Helaas maak ik me wel schuldig aan het “lees je mee” puntje. Het gaat automatisch haha. Nu toch maar even op gaan letten. Hopelijk wordt 2017 voor iedereen een heel mooi jaar.

 • Nanda
  3 jaar ago

  Ja. Schuldig aan één. Best heel vaak ook gok ik. Tsjonge. Verder heb ik echt in mijnhoekhe, het reisblog hoekje een hekel aan:
  A) kijk eens hoe prachtig het hier is > insert stock photo, daar wil ik wel eens heen. En dat dan elke week.
  B) onjuiste info, dat een stadje opeens ten zuiden ligt van iets. En dat kom ik heel veel vaker tegen dan je denkt…
  C) meningen vermomd als feiten
  D) hier is het leuk (zonder erbij te vermelden waarom je het daar zo leuk vind)
  Jeetje, wat heb ik veel te klagen, haha!

  • Nanda
   3 jaar ago

   * mijn hoekje

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Check, check, check, check. Echt heel stom dat mensen dat doen!

 • Paul
  3 jaar ago

  Leuk lijstje, je brengt het grappig! Aan het lees-je-mee fenomeen maak ook ik mij schuldig!

  Wat er van mij achter mag blijven… tja… Daar moet ik nog eens goed over denken… misschien wel de monopoly positie van Google Analytics als het om blog statistieken gaat!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb voor een concurrent ( een statistieken bedrijf waar je voor moest betalen) gewerkt en dat is ook zo. Maar Google doet het stiekem ook gewoon heel goed en de features die het biedt zijn fantastisch.

 • Esther
  3 jaar ago

  Niet iedereen is het met me eens, maar mijn allergrootste ergernis blijft toch echt wel die gigantische hoeveelheid taalfouten … een foutje kan iedereen maken en ik maak ze zeker ook, maar ik lees soms artikelen waar de honden geen brood van lusten. Ik haak af, echt!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is bij mij ook een ergernis, maar die ligt zo voor de hand en ik heb ‘m al zo vaak besproken, dat ik ‘ie er nu niet meer in staat.

 • Monique
  3 jaar ago

  Heel vermakelijk rijtje en compleet herkenbaar! Bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, gejok om statistieken en blog(ger)s zonder ziel is wat mij betreft de top 3. Weg ermee!

 • Armande
  3 jaar ago

  haha, je hebt alles zeker afdoende behandeld! 🙂 Die van de influencers moest ik ook om gniffelen.
  Ik ben zelf natuurlijk nog in blijde afwachting wanneer ik dan voor de eerste keer als influencer iets aan de wereld mag presenteren… (waarschijnlijk tena ladies oid…)

 • Jenn
  3 jaar ago

  Leuk artikel, en leerzaam om erachter te komen welke dooddoeners ik niet (meer) moet gebruiken, want stiekem toch heel herkenbaar hahahaha. Naja, zolang we er van leren en om kunnen lachen is het prima toch?
  Ik ga ook nog op zoek naar je 2016 lijst, kijken of ik niet old school ben en ook niet die items uit mn blog gedrag moet schrappen… wish me luck 😉

 • Claire
  3 jaar ago

  Haha ik heb me kapot gelachen. Vooral de winactie terroristen die me ineens al heel lang volgen en zo’n fan zijn. Maar ook mensen die alleen reageren op je blog zodat ze een reactie terugkrijgen. Ik vind dat zo stom. Liever een reactie minder dan een “leuk x”. En als laatste de bloggers die OVERAL stockfotos van pakken. Iedereen doet het weleens, geen schande. Maar je hele Instagram vol stockfotos?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Instagram vol met stockfoto’s? Dan heb je het echt niet begrepen!

 • Anne
  3 jaar ago

  Haha hij is leuk! Ik was even bang dat ik misschien aan een paar punten zou voldoen maar gelukkig niet. Ik ga ook nog even je oude lijstje lezen, ben wel nieuwsgierig nu.

 • Marsha
  3 jaar ago

  Echt een geweldig geschreven artikel haha. Heerlijk om te lezen!

 • Renske
  3 jaar ago

  Geweldig om te lezen! Op en top genieten door jouw heerlijke schrijfstijl. Mee naar 2017! 😉 Stiekem moest ik om mezelf lachen bij nummero 1… Betrapt! Ik zal er eens op gaan letten bij mezelf, want inderdaad, in een tijdschrift lees je het ook niet. En laat een blog nu eigenlijk een online magazine zijn. 😉 Geniet van de laatste dagen van het jaar! 🙂

 • Marieke
  3 jaar ago

  Oeh ja, dit is echt een enorm herkenbaar lijstje. Ik ben het helemaal met je eens! ‘Lees je mee’ gebruik ik ook wel eens, maar ik vind inderdaad ook dat het wel wat kinderlijk overkomt. Verder heb ik dit jaar -helaas- gemerkt dat niet iedere blogger even eerlijk en oprecht is. Ontzettend jammer vind ik dat.

 • Romy
  3 jaar ago

  Hierbij beloof ik plechtig dat ik in 2017 nooit meer ‘Lees je mee?’ zal gebruiken. Hahaha, je hebt absoluut gelijk. Ook ik vind de blogs zonder ziel het ergst. En het lijkt wel alsof er dagelijks nieuwe bijkomen.

  Dat liegen over bereik/ cijfers vind ik best ernstig. Dat geeft ook totaal geen realistisch beeld van het bloggen an sich!

 • Kim
  3 jaar ago

  Wat ben je toch een heerlijk mens!
  Heb echt enorm moeten lachen. Kon het mij zo goed visualiseren.

  Waar ik zelf echt klaar mee ben zijn bloggers die elkaar gebruiken om ‘verder’ te komen en alleen maar aardig doen bij een x aantal volgers. Een ander irritatie puntje zijn mensen die liegen over volgers of ze zelfs kopen (instagram). Why? Vraag ik me oprecht af.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   🙂
   Daar zijn er zo veel van. En dan hebben ze 12000 volgers, maar nauwelijks interactie. Dan val je best hard door de mand!

 • Alice
  3 jaar ago

  Ik heb er nog eentje om toe te voegen. De “volg-me-volgers”. Die irritante mensen die je liken of volgen op Instagram, Facebook, Bloglovin’ en anderen. Een dag later zijn ze alweer weg. Hun enige doel is om zelf “volgers” te fixen. Dan liever weinig volgers hoor! Verder een leuk artikel. Ik las lekker mee! 😉

  • Janske
   3 jaar ago

   Precies dit…hier irriteer ik mij ook zo aan. ..volg mij omdat je mij wilt volgen. ..niet omdat ik jou zou moeten volgen zodat jij mij dan een minuut later weer ontvolgt *zucht*

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat is echt een apart hoofdstuk. Die block ik na 2x.

 • Rosita
  3 jaar ago

  Ik hou het bij de leuke dingen, als beginner nog niet echt iets raars meegemaakt. Op wat kleine dingen na.

 • Annette
  3 jaar ago

  Lees je mee gebruik ik ook nog wel eens, oeps! Ik ga het achterlaten in 2016 en mijn best doen dat niet meer te gebruiken 🙂

 • Aileen
  3 jaar ago

  Geweldig! En zo herkenbaar ook. Ik denk dat bloggen zonder ziel ze vrijwel allemaal samenvat. Als je blogt zonder ziel dan stop je geen moeite in bronvermelding of het maken van mooie, passende foto’s e.d. Ik denk dat zonder liefde en passie je blog uiteindelijk zal ophouden te bestaan. Gewoon, omdat het je ‘Kindje’ niet is.

 • Diana
  3 jaar ago

  De nietszeggende ‘leuk artikel’ reacties mogen wat mij betreft achter blijven.

  Laatst kreeg ik zo’n reactie op een emotionele blog over dat ik ging scheiden. Te erg gewoon

  • Janske
   3 jaar ago

   Omg dat is wel heel erg zeg. .pfff!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat ken ik. Dat zijn mensen die puur komen reageren in de hoop dat jij doorklikt naar hun sites. Opdonderen denk ik dan.

 • Maai
  3 jaar ago

  Ik moet hier kostelijk om lachen. Herken er paar van vorig jaar of niet? Ik ga in je hele lijstje mee, zo ontzettend irritant. Allemaal. Winactietoeristen. Ik had er op mijn enige actie dit jaar weer een hele hoop, bij deze vond ik het prima. Bloggers die denken het allemaal wel te weten vind ik hilarisch, ik check dan ook altijd hun eigen cijfers om nooit meer terug te komen. Beetje dom. Wat jij beschrijft over samenwerkingen is precies de reden dat ik dat dus bijna nooit doe. Ik ben veel te naïef en goedgelovig daarvoor om vervolgd erachter te komen dat andere bloggers keihard het driedubbele kunnen vragen en het ook krijgen, dan voel ik me soms best wel genaaid. Nah ja, 2016 is bijna voorbij, op naar een gezellig, fijn, mooi, collegiaal blogjaar.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ja een paar irritaties blijven. Die vermeld ik waarschijnlijk in 2048 nog. 😉

 • Sofie
  3 jaar ago

  Grappig lijstje. Normaal hou ik er niet van wanneer mensen hun ergernissen over andere bloggers bloggen, maar met deze ben ik het grotendeels eens. Geef mij maar de eenvoudige eerlijke blogs van echte mensen.

 • Mirjam
  3 jaar ago

  Oeps … Dit is een eye-opener . . . Lees je mee, in mijn geval regelmatig (te vaak) ‘Wandel je mee . . .’ of ‘Kijk je mee . . .’ Dit ga ik dus niet meer doen in 2017, dank je wel voor dit mooie lijstje, ik kan me er helemaal in vinden 🙂

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Graag gedaan. Het was heel leuk om te schrijven! 😉

 • Patricia
  3 jaar ago

  Hier ben ik het zo mee eens. Eigenlijk ieder punt wel. Merk gewoon dat ik – zeker bij de grote bloggers met veel volgers – ook bepaalde, magazine-waardige kwaliteit verwacht. Artikelen met diepgang of juist een heel persoonlijke insteek. Zelf heb ik ook niet zoveel met weekoverzichten. Vaak is de foto slecht, voegt de tekst niets toe en is het eigenlijk week na week hetzelfde. Doe dat nu echt alleen als je diversiteit kan bieden.

  • Aileen
   3 jaar ago

   Ja, helemaal mee eens. Doe mij maar wat meer diepgang en een persoonlijke invalshoek.
   Vind ik veel interessanter. Er zijn tegenwoordig al zoveel snelle hapsnap blogs en nieuwtjes.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Die weekoverzichten worden anders verrekte goed gelezen! Ik lees ze zelf trouwens alleen van mensen die ik ook echt leuk vind, de rest boeit me niet.

   • Patricia
    3 jaar ago

    Komt natuurlijk door onze aard: de mens is gewoon nieuwsgierig.

 • Laura
  3 jaar ago

  Die zogenaamde geweldige samenwerkingen. En inderdaad die gastbloggers die naar hun eigen commerciële site willen linken. Ergerlijk. ‘Lees je mee’ is inderdaad wat kinderlijk. Al merk ik bij mezelf dat ik hem toch geregeld typ. 😉

 • Celine
  3 jaar ago

  Leuke blog! Je hebt helemaal gelijk. Heel erg herkenbaar. Ik moet zeggen dat er dit jaar ook ontzettend veel blogs waren over bloggen, inderdaad ook door mensen die het niet zouden moeten doen… 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Andere jaren ook hoor. Hardnekkig probleem is dat. Mensen zien dat het scoort, maar je bent totaal niet geloofwaardig als je als beginnende of onsuccesvolle blogger blogtips gaat geven.

 • Marijke
  3 jaar ago

  Hmm Lees je mee, niet heel vaak denk ik, maar dat ga ik nakijken en uit het systeem verbannen voor de toekomst…. maar soms past het best in een terugblik. Nou niet meer in 2017 dus. Jeetje….even wennen toch geloof ik, maar gied kan altijd als excuus aanvoeren dat ik kleuterjuf ben.
  En inderdaad ik ben geen influencer, ook al is mijn blog inmiddels wat groter. Daar moet je heel groot voor zijn denk ik….

  En dan oo naar een zeer goed 2017, met eerlijke mensen en gezelligheid tijdens het bloggen

 • YuSt
  3 jaar ago

  A: blogtips geven vind ik echt zo stom. Wie denk je wel dat je bent! B: winactie *piep* heten ze bij mij hoor. C: ik sprak recent nog met iemand over oneerlijke bloggers ‘fake jij je statistiek dan niet’, vroeg ze… pardon? Serieus, gebeurt dit? Of dat een blogger bij events word uitgenodigd terwijl er niks meer actiefs is, bedrijven (PR), werk je lijst eens bij.
  Okay okay okay ik ben niet heilig, maar doe het op mijn, onbetaalde, vrijwillige basis en dan zijn schoonheidsfoutjes nog te vergeven. Toch? Kijkt met puppy-ogen!
  En ja ik koop nog zelf spullen, hoera! ?

  • Aileen
   3 jaar ago

   Wat? Statistieken faken??? Kan het bijna niet geloven. Dit komt altijd uit en is zo slecht voor de reputatie van bloggers.

   • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Ik weet van 1 iemand dat er nog nooit iets over gezegd is. En een ander heeft zelfs gezegd dat ik dat ook maar moest doen, echter ik heb geleerd dat eerlijkheid het langst duurt en zal nooit liegen. Ik vind het jammer dat het voor andere, serieuze bloggers zo de lat alleen maar hoger komt te liggen. Krijg er een Milli Vanilli (die zongen niet zelf) gevoel bij!

    • Aileen
     3 jaar ago

     Ik geloof dat het echt ooit uit zal gaan komen. Net zoals bloggers onderling praten, zo zal dat ook met bedrijven en mediabureaus zijn. Kortom; als het uitkomt dan weet snel iedereen dat. En wat zegt het over jezelf?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nou ben ik wel benieuwd naar namen en rugnummers eigenlijk. Maar ik zal het je maar niet vragen 😉

 • Jantine
  3 jaar ago

  Het is natuurlijk weer een ontzettend leuke lijst geworden, waar ik het helemaal mee eens ben 😉 Nummers 2, 3 en 8 zijn bij mij de grootste dingen die achter mogen blijven merk ik. En foodbloggers die niet eens hun eigen foto’s maken, serieus? Ik zou niet eens op het idee komen om recepten te plaatsen met stockfoto’s geloof ik … Dat is gewoon maf.

 • Desirée
  3 jaar ago

  Oh, zo enorm herkenbaar en met je eens! Clickbait, oneerlijke bloggers en jokkende bedrijven. Dat zijn mijn grootste ergernissen.

 • Bregje
  3 jaar ago

  Haha nu durf ik nooit meer ‘lees je mee?’ te schrijven ??
  Herkenbare punten. Wat Nathalie ook al zegt: bedrijven die me niet bij naam aanspreken of het hebben over ‘jullie’. Of bedrijven die niet eerlijk tegen je zijn en wel verwachten dat ik ze naar de pijpen dans: veel plezier in 2016 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat hoor ik vaker 😉

 • Nathalie
  3 jaar ago

  Oei… het lees je mee! Ja herkenbaar… zit er hier ook in!

  De bloggers met minder als 1000 unieke bezoekers of amper mensen op Instagram… tja dat zijn dezelfde mensen als die telkens mailen met vragen bij mij. En ik vindt mijn site al niet het stempeltje influencer, laat staan de nog kleinere blogs.

  En de winacties… nou ja eigenlijk de mensen die meedoen, ze kunnen echt verschrikkelijk zijn!!

 • Jenny
  3 jaar ago

  Mooie uiteenzetting!

  Uit dit rijtje stoor ik me het meeste aan bedrijven die mij als ‘beste blogger’ (ik heb een naam!) vragen of ik een linkje uit wil wisselen naar hun commerciële site van ‘dat vindt Google leuk’ (niet dus!).

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nee, dat is echt dikke vette onzin. Vooral als de link niet relevant is. Die mensen vertel ik ook altijd dat ze terug op cursus moeten. Of ik delete meteen. Ligt er aan.

 • Haha, wat een leuk artikel! Ik moet zeggen dat ik ook wel eens gebruik maak van de zin ‘Lees je mee?’. Die ga ik dus noooooooit meer gebruiken hè? Gelukkig doe ik het niet vaak, maar soms glipt ie er wel eens doorheen, oeps! Nou, over die samenwerkingen en gesponsorde artikelen die niet vermeld worden, vind ik ook vervelend. Ik vind dat je transparant moet zijn naar je lezers. Ik kom het dan ook wel regelmatig tegen dat ik dezelfde samenwerkingen zie, maar zonder enige vermelding. Ik vind dat niet zo professioneel. En die clickbaittitels…aaah!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik vind het ronduit irritant als mensen samenwerkingen niet vermelden. Vooral als ik weet dat het een gedoe is geweest met een bepaalde adverteerder en ik daarom een opdracht niet heb gedaan.

 • Romy
  3 jaar ago

  Wauw, dat is nogal een lijst, maar wel erg leuk om te lezen! Ik blog pas sinds kort en maak me regelmatig schuldig aan de ‘lees je mee?’. Ook de winactieterroristen heb ik al mogen ontdekken 😉 Blogtips heb ik nog niet gegeven en ik heb wel het idee dat ik passie in mijn blog stop, dus wat dat betreft doe ik het gelukkig zo slecht nog niet, haha.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Als je met ‘lees je mee’ stopt, doe je het hartstikke goed! 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.