TOP
Marieke Brouwer
Lifestyle

Spot On: Marieke Brouwer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op Dejig: Spot On. Elke week staat er iemand anders in de spotlight die 5 (voor iedereen) dezelfde vragen voor haar of zijn kiezen krijgt. En daarmee komt de Dag van te vervallen, want ik vond het na 12 edities wel tijd voor wat anders. Vandaag staat in de eerste Spot On Marieke Brouwer (32) in the picture. Marieke en ik volgen elkaar al jaren via Twitter en ik wilde deze vrolijke spring in het veld wel wat beter leren kennen. Benieuwd naar de vragen en haar antwoorden? Kijk en lees maar mee…

1. Mini bio: Wie ben je? Waar woon je? Je woonsituatie/beroep/website?

Ik ben Marieke Brouwer, 32 jaar en samenwonend met Johan in het mooie Rotterdam. Ik werk bij Veronica Magazine en ben daar eigenlijk een soort digitaal manusje-van-alles. Ik coördineer met name de website en de verschillende social media-kanalen en stuur freelancers en een stagiaire aan.

Bovendien blog ik al zo’n tien jaar, waarvan zo’n 8-9 jaar op Brouwertje.com. Het is een persoonlijke (hobby)blog, waarop ik alles behandel wat ik leuk vind. Hersenspinsels, reisverslagen, hardloopstrubbelingen, series waaraan ik verslaafd ben, weekoverzichten… Als ik het leuk vind, mag het erop. Lekker makkelijk. Ik blog ook heel onregelmatig; soms elke dag, soms twee weken niet. En dat vind ik prima.

2. Waarom doe je dit werk? Hoe ben je er in terecht gekomen?

Na mijn opleiding Personeel & Arbeid ging ik aan de slag bij Randstad. Maar toen het online magazine Ze.nl werd opgericht en ik daar vrijwillig voor ging schrijven, begon het toch te kriebelen: ik wilde de (online) media in! Toen de hoofdredactrice van Ze.nl stopte, kreeg ik de kans om het van haar over te nemen. Het was echt een te gekke tijd en in drie jaar heb ik héél veel geleerd. Daarna maakte ik de overstap naar ‘het grote Sanoma’ en werkte daar voor diverse online vrouwentitels (Vrouwonline, Grazia, Viva).

Helaas werd mijn functie wegbezuinigd, maar ik kreeg bij Veronica Magazine weer een nieuwe uitdaging aangeboden. En daar ben ik nog steeds erg blij mee; het is een superleuk blad dat ik vroeger thuis altijd al las en ook op digitaal gebied zijn we geweldig bezig. Helemaal goed voor mij als internet-, serie- en filmjunk.

3. Wat was een belangrijke levensles voor je?

Dat geduld een schone zaak is. Heel wat, voor iemand die als middle name ‘ongeduld’ heeft. Jouw tijd komt vanzelf en misschien duurt het wat langer dan je eigenlijk voor jezelf gewild had. Nou en? Geniet in de tussentijd gewoon van het hier en nu. Het leven loopt nooit precies zoals je het van tevoren uitstippelt. En dat geldt voor zowel de grote als de kleine dingen.

4. Wat is je levensmotto?

Beetje saai antwoord, maar dat heb ik niet echt. Ik probeer wel zo veel mogelijk te doen wat ik leuk vind. Word ik ergens niet blij van, vraag ik me af of ik het echt perse moet doen. Zo niet, dan skip ik het als het kan. Vroeger kon ik maar moeilijk nee zeggen, nu is dat gelukkig anders. Helaas hou je altijd wel verplichte nummers in het leven, daar ontkom je niet aan. 😉

Marieke Magnetic Island

5. Wat is je meest dierbare/mooie/speciale/blijmakende/bijzonderste foto?

Deze foto is genomen op Magnetic Island in Australië. Eind vorig jaar maakten Johan en ik onze droom waar: we reisden vier weken langs de oostkust van dit geweldige land. Op dit moment waren we drie weken onderweg en genoten we twee uur lang op een grote steen in het zand van de schitterende, romantische zonsondergang. We realiseerden ons heel goed wat een lucky bastards we waren dat we dit konden meemaken.

Op dit kiekje staar ik nog nietsvermoedend in de verte; vijf minuten later trok Johan, de liefde van mijn leven, me overeind en ging ie op zijn knieën om me ten huwelijk te vragen. Het was de kers op de toch al perfecte taart! Ik geloof niet dat ik ooit zo gelukkig ben geweest als op dat moment.

Dit was Spot On met Marieke Brouwer. Benieuwd geworden naar haar blog? Dan vind je hier nogmaals de link: *klik*. Bovendien kun je haar op Twitter volgen: @Brouwertje.

De profielfoto van Marieke is gemaakt door Mariët Mons (www.marietmons.nl).

Heb jij nog een vraag en/of opmerking voor Marieke? Deel hem gerust!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.