TOP
Spot On: Kiran Bagchi
Lifestyle

Spot On: Kiran Bagchi

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op donderdag staat er op Dejlig iemand in de spotlight die 5 (voor iedereen) dezelfde vragen voor haar of zijn kiezen krijgt. Vandaag in de zesde Spot On staat Kiran Bagchi in the picture. Kiran is de vrouw achter de bijzondere en leuke blog Orientalspiceandsomechocolate.com, een blog die helemaal in het teken staat van ‘vintage meets present‘, zoals Kiran dat zelf beschrijft. Ik heb geen idee hoe ik Kiran ooit ontdekt heb, maar we volgen elkaar inmiddels al weer een tijdje. Ik ben wel benieuwd naar de vrouw achter deze vintage diva. Jij ook? Kijk je dan mee naar haar antwoorden?

1) Mini Bio: Wie ben je? Waar woon je? Wat is je woonsituatie?

Hi! Mijn naam is Kiran. Ik ben 28 jaar en kom uit Leiden. Ik ben dol op vintage & retro, Oude Hollywood films, geschiedenis, schrijven en aan de andere kant volg ik graag de trends op het gebied van online media.

Schrijven is iets wat me van jongs af aan interesseerde. Ik kan me nog herinneren dat ik verhaaltjes schreef op de kleuterschool en dat mijn lerares vond dat ik goed kon schrijven. Het is heel lang geleden dat ik een verhaal heb geschreven, maar de interesse voor schrijven is altijd blijven hangen. Vanaf eind jaren ’90 werden forums heel populair. Ik herinner me nog dagen (en nachten) dat ik forums afstruinde terwijl ik eigenlijk huiswerk moest maken, want stel je voor dat je een reactie in een topic zou missen. Het leidde ook tot mijn eerste “redactiewerk”, waarbij ik deel uitmaakte van het nieuwsteam en ik was ook moderator op een subforum.

Dat smaakte naar meer. In 2009 ben ik, terwijl ik op zoek was naar mijn eerste officiële baan, begonnen met mijn weblog www.orientalspiceandsomechocolate.com. In het begin schreef ik over random lifestyle onderwerpen, maar dankzij mijn fascinatie voor vintage, retro en Oud Hollywood is dit uitgegroeid tot een vintage-meets-present blog. Ik hou ook van zaken die je tot nadenken zetten, daarom schrijf ik regelmatig inspiratie items.

2) Wat is je beroep? Waarom doe je dit werk? Hoe ben je er in terecht gekomen?

Op dit moment werk ik als Business Process en System Analist. Na de middelbare school heb ik een jaartje Communicatie gedaan, maar “in die tijd” (2003), was de Communicatie opleiding heel erg theoretisch ingericht. Online media (dit was toen net in opkomst) en schrijven hadden mijn interesse en ik wilde een opleiding doen die in dit straatje paste. Dit werd de opleiding Informatie Dienstverlening & Management (nu Informatie en Media). Een vrij onbekende opleiding. Als ik aan mensen vertelde welke opleiding ik had gedaan, dan zag ik altijd een groot vraagteken verschijnen… Schrijven heb ik daar overigens weinig gedaan, tenzij je de scripties en o zo geliefde projectplannen meetelt. Ik heb achteraf gezien wel veel aan de opleiding gehad. Zeker op het gebied van content management, inzicht hebben in het structureren van informatie en opsporen van online informatie. Ook heel fijn: ik kon al deze kennis direct toepassen bij de activiteiten voor mijn weblog.

3) Wat was een belangrijke levensles voor je?

Niet alles in je leven gaat zoals jij het voor jezelf in gedachten had. Maar je kunt het altijd proberen. Grijp kansen wanneer ze zich voordoen ook al weet je niet zeker of de uitkomst positief zal zijn. Vooral als het zaken zijn die een belangrijk onderdeel uitmaken van je leven en/of passies. Je hebt dan in elk geval je best gedaan. Als je later terugkijkt kun je altijd zeggen: “Het is niet gelukt, maar ik heb het in elk geval geprobeerd” of natuurlijk: “Nailed it!”. Ik geloof dat je altijd meer spijt hebt van dingen die je niet hebt gedaan.

4) Wat is je levensmotto?

Be Yourself. Dit houdt voor mij in: niet alleen de betekenis snappen, maar er ook daadwerkelijk naar handelen. Het betekent simpelweg lekker mijn eigen ding doen op mijn eigen tempo, bezig zijn met mijn hobby’s, bloggen, vintage & retro en leren over onderwerpen die mij echt interesseren. Maar het belangrijkste: bewust stilstaan bij de mensen die je leert kennen en nagaan wie jou nu echt en oprecht “all inclusive” accepteert. Dat zijn namelijk, in mijn ogen, de enige mensen die mijn tijd en aandacht verdienen. Reality checks leren je dat je niet altijd alle tijd van de wereld hebt. Daarnaast is tijd iets wat je nooit meer terug krijgt. Het werkt natuurlijk twee kanten op. Ik ken mensen die zeker niet dezelfde interesses hebben als ik en qua persoonlijkheid anders zijn, maar ik respecteer en accepteer ze ook “all inclusive“.

Kiran Bagchi dierbare foto5) Wat is je meest dierbare foto?

Niet de meest dierbare foto, maar wel heel erg vintage en nostalgisch. Onderstaande “hipster” foto brengt altijd warme herinneringen naar boven: vakanties van vroeger, onbezorgde tijden en ik moet altijd een beetje lachen om mijn look op deze foto. Die roze zonnebril heb ik nog steeds bewaard. Dit was overigens ook een beetje mijn signature zomerlook vroeger, want tussen mijn 5e en 19e jaar had ik een ontzettende hekel aan jurkjes en meisjesachtige rokjes (roze korte broeken waren wel oke zoals je ziet). Een wereld van verschil vergeleken met nu…!

Dit was de Spot On met Kiran Bagchi. Benieuwd geworden naar haar blog? Dan vind je hier nogmaals de link: *klik*. Bovendien kun je haar op Twitter: @spicechocolat en Instagram volgen: @orientalspiceandsomechocolate.

Kende jij Kiran’s bijzondere blog? Wat vind je van haar motto? Heb je verder nog vragen en/of opmerkingen voor Kiran? Deel ze gerust!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.