TOP
spot On; Josan Jongbloed
Lifestyle

Spot On: Josan Jongbloed

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Om de week op donderdag staat er op Dejlig iemand in de spotlight die 5 (voor iedereen) dezelfde vragen voor haar of zijn kiezen krijgt. Vandaag, in al weer de elfde editie van deze rubriek is de Spot On: Josan Jongbloed. Josan heeft een blog die speciaal gericht is op met moeder met dochters. Op haar site www.goodgirlscompany.nl komen er dus typische meisjesdingen voorbij zoals reviews, webshops voor meisjes en leuke uitjes. Maar af en toe schuift Josan haar mening niet onder stoelen of banken en schrijft zij een pittige column. Ik volg Josan met veel plezier en was benieuwd naar de rest van Josan. Wie is en wat doet Josan verder behalve bloggen en meisjesmoeder zijn? Ben je ook benieuwd? Kijk je dan mee naar haar antwoorden?

1) Mini bio: Wie ben je? Waar woon je? Wat is je woonsituatie?

Ik ben Josan Jongbloed. Ik ben 32 jaar. Samen met mijn man en 3 dochters ( Grace 8 jaar, Bailey 6 jaar en Chloé 2 ½ maand) woon ik in Arnhem. We wonen in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk. Vlakbij de stad maar als we willen zijn we ook zo buiten in de vrije natuur. Doordat ik co-ouderschap heb, wonen mijn oudste dochters niet fulltime bij mij. Maar het grootste deel van de tijd wonen ze gelukkig bij mij.

2) Wat is je beroep? Waarom doe je dit werk? Hoe ben je erin terecht gekomen?

Ik heb Communicatie gestudeerd. Vanaf de basisschool wist ik al dat ik iets met schrijven wilde doen. In eerste instantie leek de opleiding journalistiek mij leuk. Maar uiteindelijk vond ik dit toch te beperkt. Dus koos ik voor Communicatie. In dit vakgebied ben ik ook en aantal jaren werkzaam geweest. Bij mijn laatste werkgever vond een reorganisatie plaats. In die periode had ik een tijdelijk contract, dus ja dan neem je ook als eerste afscheid. Na heel wat sollicitaties waarbij ik het net niet werd, ontdekte ik dat ik zwanger was van een derde. Zwanger solliciteren heeft weinig zin dus ik stopte ermee. Als het kind geboren was en ik wilde dan werken, kon ik altijd weer de draad oppakken. Dus stortte ik mij volledig op mijn blog. Ik heb een blog voor meisjesmoeders. Niet omdat ik iets tegen jongetjes heb, maar ik heb geen zonen. Daar heb ik dus ook geen verstand van, zeg ik altijd. Met 3 dochters weet ik alles van meisjes. Begin juli heb ik gesolliciteerd op een functie van online communicatiemedewerker. Hier ben ik aangenomen en kan ik midden deze maand beginnen. Na anderhalf jaar niet buitenshuis gewerkt te hebben, zal het vast wel even wennen zijn. Ik weet dan ook niet zo goed wat ik er van moet verwachten. Maar ik weet: als het thuis goed loopt, komt dat met het werk ook wel. Momenteel ben ik dus druk bezig om kinderopvang te regelen, een voorraadje melk aan te leggen voor de jongste en nog even van mijn laatste vrije dagen te genieten. Hoe het met mijn blog gaat, weet ik niet. Ik wil het wel voort blijven zetten, maar ik moet even weer opnieuw uitvinden wat werkt.

3) Wat was een belangrijke levensles voor je?

Mijn scheiding was een belangrijke levensles voor mij. Hierdoor heb ik geleerd dat ik nooit meer moet proberen iets bij elkaar te houden wat niet lukt ten koste van mijzelf. Uiteindelijk is er maar 1 ik en is het belangrijk dat ik goed voor haar zorg. Een ander is het niet waard om jezelf voor kwijt te raken of op te geven.

4) Wat is je levensmotto?

Ik heb niet echt een levensmotto zoals ‘pluk de dag’. Wel heb ik bepaalde overtuigingen waar ik vanuit leef. Een daarvan is dat het om je hart gaat en niet om de buitenkant. Dat zeg ik telkens tegen mijn dochters. Ik voed ze gelovig op. Maar niet alleen maar van regeltjes etc. Zo ben ik zelf namelijk ook niet opgevoed. Ik heb het nodig om zelf dingen te ervaren, grenzen te zoeken, dingen te ontdekken soms tegen beter weten in. Die vrijheid gun ik mijn dochters ook. Ik probeer ze juist mee te geven dat het gaat om de intentie waarmee je iets doet. En ik probeer dat ook in hen te zien, Dat als ze iets doen wat helemaal in het honderd loopt, maar ik snap van waaruit ze dat doen, benoem ik niet wat er fout ging. Ik benoem dan wat ze probeerden te doen. Dan zie je zo’n kindje groeien. Dat vind ik mooi.

5) Wat is je meest dierbare/mooie/bijzondere foto?

Josan jongbloed dierbare foto

Dit is een foto van mijn 3 dochters bij elkaar. Het was vlak na de geboorte van Chloé. Het moment waarop ik besefte; ‘mijn gezin is compleet’. Het voelt als een enorme rijkdom om 3 gezonde dochters te hebben. Zelf ben ik geadopteerd. Bij sommige mijlpalen denk ik: “Hier heeft mijn moeder mij dus voor op gegeven.” Nu ik zelf moeder ben van 3 kinderen kan ik mij niet voorstellen wat het is als je kinderen niet ziet opgroeien. Hoe uitdagend het ook was om alleenstaand te zijn met 2 kinderen ik ben nooit zo wanhopig geweest dat ik besloot ze op te geven voor betere kansen.

Ik ken mijn biologische ouders niet. Mijn dochters zijn de enigen die dezelfde genen hebben als ik en daardoor ook vragen die ik had met betrekking tot wat is genetisch beantwoord hebben. Maar op dit soort fotomomenten weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Vind ik het niet erg als ik nooit een van mijn dromen zal bereiken. Mijn dochters zien opgroeien en dat mee mogen maken is mijn droom en motiveert mij elke dag om hen het beste te geven.

Wow, ik ben echt onder de indruk van jouw antwoorden. Een heftige levensles, maar wel een belangrijke. Heel mooi om te lezen wat je je dochters mee wilt geven en waar je zelf in gelooft. Wat een prachtige meisjes heb je! Ik kan me voorstellen dat deze foto je heel dierbaar is. Wat een geluksgevoel moet dat geven; drie mooie gezonde meisjes. En gefeliciteerd met je baan natuurlijk! Hopelijk kun je je leuke blog blijven combineren met je nieuwe baan!

Ben je benieuwd geworden naar de blog van Josan? Dan vind je hier nogmaals de link: *klik*. Je kunt Josan ook volgen op Instagram: @goodgirlscompany.

Kende jij Josan’s blog al? Wat vind je van haar motto? Heb je verder nog vragen en/of opmerkingen voor Josan? Deel ze gerust!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.