TOP
Spot On Esmee Scholte
Lifestyle

Spot On: Esmée Scholte

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elke donderdag staat er op Dejlig iemand in de spotlight die 5 (voor iedereen) dezelfde vragen voor haar of zijn kiezen krijgt. Vandaag in de derde Spot On staat Esmée Scholte in the picture. Esmée heeft al 5 jaar de leuke foodblog Es’ Factory waar je allerlei heerlijkheden, budget challenges en weekmenu’s op kunt vinden. Kortom; een fijne foodblog met allerlei verschillende informatie voor handen. Ik volg Esmée’s blog al een tijdje en sinds kort hebben we samen met Esmée Branbergen een bloggers Facebookgroep opgezet. Hoog tijd om deze leuke vrouw op deze manier dus wat beter te leren kennen. Ben jij ook benieuwd naar haar antwoorden? Kijk en lees maar mee…

1) Mini bio: Wie ben je? Waar woon je? Wat is je woonsituatie?

Mijn naam is Esmée, maar veel mensen noemen me ‘Es’.
Geboren Drentse van een Rotterdamse moeder en Groninger vader. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Amsterdam om daar mijn opleiding te gaan volgen.

Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk neergestreken in de buurt van Alkmaar. Ik woon daar samen met P en mijn dochter Lisa (18 jaren). De hond Pumbaa (aka ‘Ga Laag’), vier katten en twee schildpadden.

Mijn eigen blog is Es’ Factory waar ik al weer ruim vijf jaar op blog. Ik heb meerdere blogs gehad, maar die zijn allemaal een zachte dood gestorven… Ik blog vooral recepten en alles over eten en kookboeken. En ik heb altijd wel één of ander project lopen. Op dit moment is dat ‘Project 104′, waar ik steeds uit een kookboek het recept op pagina 104 kook.

2) Wat is je beroep? Waarom doe je dit werk? Hoe ben je er in terecht gekomen?

Van oorsprong kom ik uit de zorg, maar heb van kinds af aan een grote voorliefde gehad voor computers en scripts. Uiteindelijk heb ik daar ook voor gekozen en maak ik kleine websites voor bedrijven. En bouw ik blogs voor bloggers en ondersteun ik ze in allerlei vragen op technisch vlak.

Als puber maakte ik al spelletjes op een oude IBM computer. Die zette ik op cassettebandjes (kent iemand die nog?) en verkocht ik. Dat gevoel van ‘iets’ maken op de computer en het werkt, dat is mijn allergrootste plezier.

Buiten dat heb ik nog wel eens leuke klusjes die ontstaan zijn vanuit mijn blog. Een praatje over WordPress, of over hoe je een (web)log start. Ook die ik regelmatig wat opdrachten voor PR bureaus en dat kan dan van alles zijn; van statistieken tot de social media kanalen.

3) Wat was een belangrijke levensles voor je?

Levensles.
Nou, daar heb ik er gerust een aantal van gehad, jammer genoeg.

Grootste levensles is toch wel mijn scheiding geweest. Het heeft mijn nogal naïeve houding voorgoed veranderd. Er zijn nu gewoon eenmaal mensen op deze wereld die je moedwillig willen afbranden tot op je veters. Puur uit eigenbelang.

Wat mijn les daaruit is geweest: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet”
Zeker nadat mijn ex dertien jaren later mompelde ‘dat hij het niet zo handig had aangepakt allemaal’….

Enfin.

Been there, done that.

4) Wat is je levensmotto?

Mijn motto?

Ik denk toch dat mijn motto “Stug doorgaan” is. Op allerlei vlakken.

Stug doorgaan met waar echt je hart ligt. Dat geldt voor een heel moeilijke periode in mijn leven als moeder. Op het gebied van relaties. Maar ook in mijn blog en werk waar mijn hart ligt.

Soms voel je je gewoon helemaal uit het lood geslagen. En ik ga dan toch maar weer stug door. Uiteindelijk heeft het me heel veel mooie dingen gebracht. Al duurde het soms even.
En dat maakt dat ik mijn motto omarm.

5) Wat is je meest dierbare foto?

vier generaties esmee scholteDit is een foto die me heel dierbaar is.

Het zijn vier generaties. Mijn oma, mijn moeder, ik en mijn dochter als baby op schoot. Deze foto is genomen op de doop van mijn dochter. Net na een punt waarop ik besloot gewoon ‘stug door te gaan’.

Mijn oma barstte werkelijk van trots. Het was een prachtige zonnige dag. Waarop mijn oma echt zichtbaar en volop genoot!

En ik heb nog één foto waar ik domweg gewoon verliefd op ben. Het is mijn dochter. En iedere moeder vind haar eigen kind het aller-, allermooist. Ik dus ook.

Lisa dochter Esmee ScholteDie is allang baby af! Hahahaha.

Dankjewel Karen voor dit plekje op je blog! Ik vond het ontzettend leuk om te doen!

En ik vond het ontzettend leuk dat je hier in de spotlight wilde staan!
Dit was de Spot On met Esmée Scholte. Benieuwd geworden naar haar blog? Dan vind je hier nogmaals de link: *klik*. Bovendien kun je haar op Twitter & Instagram volgen: @Esfactory.

Heb jij nog een vraag en/of opmerking voor Esmée? Deel hem gerust!

Overigens heb ik leuk nieuws want Esmée deelt morgen een van haar befaamde recepten. Hier. Op Dejlig. Hartstikke leuk vind ik dat. Morgen dus nog meer Es’ Factory!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.