TOP
spicy zoete aardappelchips
Food

Spicy Zoete Aardappelchips

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Bij borrelhappen of snacks denken we vaak automatisch aan ongezond. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Ook borrelhappen hoeven niet per definitie ongezond te zijn. Je kunt ook gewoon rauwkost eten bij de borrel. Of je maakt Spicy Zoete Aardappelchips. Dat is echt niet zo moeilijk en veel gezonder dan de gewone versie van chips. In zoete aardappel zitten bijvoorbeeld enorm veel vezels en die zijn goed voor de darmen en geven snel een verzadigd gevoel, waardoor je er ook weer niet al te veel van gaat eten. Ideaal als borrelhapje dus. En zeker met deze dagen als er al zo veel ongezonde verleidingen op de loer liggen… Had ik trouwens al gezegd dat deze spicy zoete aardappelchips echt ontzettend lekker zijn? Je bent vast wel benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 schaaltjes:

  • 2 zoete aardappels
  • Zeezout of Himalaya zout
  • Chilipoeder
  • bakpapier

hoe maak je spicy zoete aardappelchips

En zo maak je Spicy Zoete Aardappelchips:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels. Goed nieuws; je hoeft ze niet te schillen. Snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Hier kun je een keukenmachine, mandoline of kaasschaaf voor gebruiken. Maar zelf doe ik het vaak gewoon met een scherp mes uit de hand.
  3. Leg bakpapier op een rooster en verdeel hier de plakjes overheen. Bestrooi de schijfjes met zout en chilipoeder.
  4. Doe het rooster in de oven en bak het zo’n minuut of 20 totdat de chips crispy zijn.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat is jouw favoriete gezonde borrelhap?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met hummus als dipsaus.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten.

Benieuwd naar een andere borrelhap? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
  • Kim
    4 jaar ago

    Dit ga ik meteen maken zodra ik weer eens een dagje bij mijn ouders op bezoek ben! (Hier geen fatsoenlijke oven helaas…) Simpel maar klinkt echt heerlijk.

  • Maris
    4 jaar ago

    Lekker hoor! Ik ben gek op zoete aardappel. Helaas verkopen ze hem niet bij mijn standaard super (anno 2015… grrr), maar ik loop er graag een stukje voor om!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Nou ja, wat stom. Het lijkt me toch een vrij populair voedingsmiddel?

  • Margo
    4 jaar ago

    I love chips maar het beste is natuurlijk een gezonde variant 😀 ik ga deze zeker maken dit weekend, klinkt heerlijk!!

  • Samaja
    4 jaar ago

    Ik hoorde al van vrienden heel veel goede dingen over zoete aardappelen. Dit recept lijkt me perfect als eerste kennismaking. Bedankt voor de tip!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      De frietjes zijn ook heel lekker. Zal ik binnenkort ook een recept voor delen.

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Dit is zooooo lekker eh! Mmmm.

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Lekker, gezond en makkelijk – hou ik van!
    Sowieso zijn ovengerechten altijd handig voor speciale gelegenheden. Terwijl de oven zijn werk doet, kun je zelf in de weer met het feest en/of met de gasten.
    Mijn favoriete borrelhapje? Ik denk (op dit moment) gevulde champignons.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ja, dat vind ik ook. Ik heb er een hekel aan als ik in de keuken moet staan om in allerlei pannen te roeren als ik eters krijg.

  • debby
    4 jaar ago

    Ohhhh! Dit klinkt fantastisch zeg! Ik ben echt een chips eter. Ik ga deze zeker maken

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.