TOP
Sperziebonen in kokosmelk met garnalen
Food

Sperziebonen in kokosmelk met garnalen (Aziatisch, lekker, makkelijk & snel)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het recept dat ik vandaag met je ga delen, leerde ik ooit uit een Thais kookboek, maar inmiddels heb ik het een beetje veranderd en er mijn eigen draai aan gegeven. Het is een lekker makkelijk recept, waar je heerlijk mee kunt variëren. Je hoeft er maar weinig ingrediënten voor in huis te halen, het is gezond, staat snel op tafel en, anders zou ik het natuurlijk niet met je delen, hartstikke lekker. Sperziebonen in kokosmelk met garnalen is een bijgerecht dat je ook heerlijk kunt eten als hoofdgerecht, als je er rijst bij maakt. Je kunt de garnalen ook weglaten, of vervangen door kip en als je van spicy houdt, gooi je er een rood pepertje doorheen. Als er kinderen mee eten, kun je het hete pepertje en de seroendeng achterwege laten. Ik laat je zien hoe je het maakt..

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 600 gram sperziebonen
  • 200 gram jumbo garnalen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kokosolie/wokolie
  • 2 eetlepels seroendeng
  • peper en zout naar smaak

Sperziebonen in kokosmelk met garnalen (Aziatisch, lekker, makkelijk & snel)

En zo maak je Sperziebonen in kokosmelk met garnalen:

  1. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze in een minuut of 8 beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook in 2 minuten totdat ze glazig zijn. Doe de kokosmelk en de garnalen erbij en voeg peper en zout toe. Laat een minuut of 3 sudderen en schep dan de sperziebonen er doorheen en warm alles goed door.
  4. Schep de boontjes in een schaaltje of op de rijst op de borden en strooi er nog wat seroendeng overheen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt de garnalen vervangen door kip of tofu, of helemaal weglaten. Ook kun je een hete peper toevoegen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: maximaal 15 minuten

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.