TOP
soep met chinese kool
Food

Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Soep is altijd goed. En deze Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip is nog beter :). Want… je hebt dit gerecht supersnel op tafel staan, het zit boordevol met groenten en is dus lekker gezond, het heeft een Oosters tintje, er zitten weinig calorieën in, het is makkelijk om te maken en… ontzettend lekker natuurlijk! Bovendien is het een recept dat het hele gezin lekker vindt, maar je kunt er zelf mee variëren. Houd je van spicy, dan gooi je er nog een rood pepertje doorheen en eet je geen vlees, dan kun je de kip ook prima weglaten. Zal ik je vertellen hoe je dit top recept maakt?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 125 gram Chinese eiermie
  • 1 Chinese kool
  • een bakje oesterzwammen
  • 2 rode uien
  • klein stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kippenbouillontabletten (biologisch met minder zout)
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 el wokolie/zonnebloemolie
  • 1½ liter kraanwater
  • gebakken uitjes
  • peper en zout naar smaak

soep met chinese kool en oesterzwammenEn zo maak je Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip:

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in dunne reepjes en de oesterzwammen doormidden. Versnipper de knoflook en de gember en snijd de kipfilet in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
  3. Verhit de olie in een wok of grote pan en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje.
  4. Doe de kool en oesterzwammen erbij en bak alles wokkend een minuut of 5.
  5. Zet een soeppan op voor de bouillon. Los de bouillonblokjes op in het water en laat het een minuut doorkoken.
  6. Voeg de soja toe aan de bouillon.
  7. Verdeel de mie over de kommen. Schep de soep erover heen. Garneer met de kipfilet, bosuitjes en gebakken uitjes.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Eet jij graag soep? Wat is je favoriete recept?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Je kunt eventueel rode peper toevoegen
Optie: Eet je vegetarisch, dan kun je de kip weglaten
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 15 minuten

Benieuwd naar een andere soep recept? Probeer deze eens:

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.