TOP
soep met chinese kool
Food

Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Soep is altijd goed. En deze Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip is nog beter :). Want… je hebt dit gerecht supersnel op tafel staan, het zit boordevol met groenten en is dus lekker gezond, het heeft een Oosters tintje, er zitten weinig calorieën in, het is makkelijk om te maken en… ontzettend lekker natuurlijk! Bovendien is het een recept dat het hele gezin lekker vindt, maar je kunt er zelf mee variëren. Houd je van spicy, dan gooi je er nog een rood pepertje doorheen en eet je geen vlees, dan kun je de kip ook prima weglaten. Zal ik je vertellen hoe je dit top recept maakt?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 125 gram Chinese eiermie
  • 1 Chinese kool
  • een bakje oesterzwammen
  • 2 rode uien
  • klein stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kippenbouillontabletten (biologisch met minder zout)
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 el wokolie/zonnebloemolie
  • 1½ liter kraanwater
  • gebakken uitjes
  • peper en zout naar smaak

soep met chinese kool en oesterzwammenEn zo maak je Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en Kip:

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in dunne reepjes en de oesterzwammen doormidden. Versnipper de knoflook en de gember en snijd de kipfilet in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
  3. Verhit de olie in een wok of grote pan en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje.
  4. Doe de kool en oesterzwammen erbij en bak alles wokkend een minuut of 5.
  5. Zet een soeppan op voor de bouillon. Los de bouillonblokjes op in het water en laat het een minuut doorkoken.
  6. Voeg de soja toe aan de bouillon.
  7. Verdeel de mie over de kommen. Schep de soep erover heen. Garneer met de kipfilet, bosuitjes en gebakken uitjes.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Eet jij graag soep? Wat is je favoriete recept?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Je kunt eventueel rode peper toevoegen
Optie: Eet je vegetarisch, dan kun je de kip weglaten
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 15 minuten

Benieuwd naar een andere soep recept? Probeer deze eens:

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Suuuuperlekker, zo’n stevig maaltijdsoepje! Zonder de kip dan voor mij natuurlijk.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ja, dat had ik al bedacht 😉

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Het is wel weer grappig… Zeg jij over mijn receptje van vandaag dat je je man daar een plezier mee kunt doen, jouw receptje van vandaag is er dan weer eentje waar ik mijn dochter een heel groot plezier doe. We hebben een favoriet Japans restaurant waar ze standaard een dergelijk soepje bestelt.
    Ik ga dit receptje goed bewaren, dus!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Haha, dat is zeker grappig!

  • Desirée
    4 jaar ago

    Oh heerlijk! Krijg er soeptrek van en ga deze zeker eens proberen binnenkort 🙂

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik heb geloof ik altijd soeptrek 😉

  • Nicole
    4 jaar ago

    Oh dit klinkt erg makkelijk en ik dacht even ‘oei’ wat veel ingrediënten, maar meeste heb je al in huis!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ja precies. Het is ook nog eens een budget recept want de ingrediënten zijn helemaal niet duur.

  • Wilmaaa
    4 jaar ago

    Dat ziet er heel erg lekker uit, eigenlijk heb ik nog nooit zoiets gegeten. Tijd om te proberen 🙂

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik ben benieuwd of je het lekker vindt!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.