TOP
Soba noodles met spinazie, portobello en ei
Food

Soba noodles met spinazie, portobello en ei (een makkelijk en snel vegetarisch recept)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ken je dat? Dat je een gerecht maakt met wat ingrediënten uit de ijs- en voorraadkast, omdat ze bijna over datum zijn en dat het dan verrassend lekker uitpakt? Dat had ik met deze soba noodles met spinazie, portobello en ei. Ik had van een pr bureau de Verse Oogstbox gekregen . Daarin zaten allemaal lekker groentes en fruit die direct bij de teler vandaan komen. De portobello die in de doos zat, leek het niet al te lang meer uit te gaan houden en ik had nog spinazie in huis.

Soba noodles zijn (glutenvrije) noodles waar we hierin huis nog al gek op zijn. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten zoals zoete aardappel & boekweit, boekweit en quinoa, bruine rijst en quinoa, pompoen, gember en amaranth. Ze zijn wat minder zwaar dan gewone noodles of pasta en zijn een prima alternatief. Hier vind je een aantal varianten.

De Verse Oogstbox

De Verse Oogstbox is trouwens ook echt een aanrader. Ik had er nog nooit van gehoord, maar voor €22,50 krijg je voor 2 personen voor dagen 7 seizoensgroenten, 3 luxe groente/fruit soorten en 1 groente of fruit verrassing. Ik vind het echt de moeite waard.

Maar goed… terug naar het recept. Ik flanste dus een recept in elkaar en dat stond in tien minuten op tafel en was heerlijk! En ook nog vegetarisch. Als je zelf een beetje varieert zou je er zelfs een vegan recept van kunnen maken. Hoe handig is dat! Ik vertel je hoe ik het maakte…

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram Soba noodles naar keuze (ik had basmati bruine rijst)
  • 400 gram spinazie
  • 2 portobello champignons
  • 2 eieren
  • olijfolie/wokolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels hummus (in dit recept de kant-en-klare gebruikt)
  • 2 eetlepels baba anoesch (aubergine salade, ook hiervan heb ik de kant-en-klare gebruikt)
  • 1 of 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

En zo maak je Soba noodles met spinazie, portobello en ei:

  1. Kook de soba noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (zijn in 5-6 minuten klaar).
  2. Snijd de portobello’s in stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie/wokolie in een pan en bak de portobello’s hier een minuut of 2 in.
  4. Voeg dan de spinazie toe en roerbak alles tot de spinazie is geslonken. Kruid het geheel naar smaak.
  5. Laat de spinazie en portobello uitlekken.
  6. Bak de eitjes.
  7. Laat ondertussen de noodles uitlekken.
  8. Vervolgens doe je de noodles in diepe borden en schep je daar de spinazie en portobello bovenop. Leg ook het eitje op het geheel en voeg nog wat hummus en/of baba anoesch toe. Je zou dit ook nog met avocado kunnen eten.
  9. Sprenkel de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

En je bent klaar om te eten! Dit recept kan in zo’n 10 minuten op tafel staan en is easy peasy om te maken.

Bon appetit!

Eet jij (vaak) vegetarisch? Wat is jouw favoriete vegetarische recept? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

1 COMMENT
  • Anna
    2 jaar ago

    Hoi Karen, zag je reacties op Twitter, commentaar op tweets van Inge Happé en die raakten mij.
    Leuke blog heb je!
    En we wonen in de buurt, ik in Haarlem. Ik ga je volgen en misschien zitten er nog bruikbare tips in mijn account voor je….. groet, Anna. (@Superhuisvrouw)

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.