TOP
Roze Smoothie met Framboos, Peer en Banaan
Food

Roze Smoothie met Framboos, Peer en Banaan

Wie wordt er nou niet vrolijk van roze? Ik wel in ieder geval en als ik een fruitvoorkeur moet uitspreken dan geef ik de voorkeur aan paars en roze fruit. Blijkbaar heeft mijn lichaam anti-oxidanten nodig :). Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, eet ik al een paar weken hartstikke gezond en ’s ochtends begin ik mijn dag met of havermout of een smoothie. Vandaag staat er dan ook een om je vingers bij af te likken Roze Smoothie met Framboos, Peer en Banaan op het menu. Weer een recept uit het Recharge Programma waar ik een soort van aan verslaafd ben geraakt. Omdat het een heerlijke fotogenieke vitaminebom is waarbij je in een keer je dagelijkse fruit quota binnenkrijgt. Hoe handig is dat? Ik vind dat heel handig. Je kunt dit recept trouwens ook als tussendoortje nuttigen en de kinderen vinden het vast en zeker ook héérlijk! Benieuwd hoe je deze heerlijkheid maakt? Ik ga het je vertellen…

Boodschappenlijstje voor 2 Smoothies:

 • 200 gram (bevroren) frambozen
 • 1 banaan
 • 1 peer
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 200 ml amandelmelk
 • En je hebt een blender, staafmixer of keukenmachine nodig

Roze Smoothie met Framboos, Peer en Banaan recept

En zo maak je Roze Smoothie met Framboos, Peer en Banaan:

Het is natuurlijk hartstikke simpel: Pel de banaan. Snijd de peer in stukjes, gooi alles in de blender of de keukenmachine en mixen maar! Als je bevroren frambozen gebruikt (die zijn nu goedkoper en net zo gezond, misschien zelfs wel gezonder), dan kun je ze eerst laten ontdooien, maar bevroren kun je ze ook gebruiken. Dan krijg je een heerlijk frisse smoothie.

En dat was het. Klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Welke kleur fruit vind jij het lekkerst?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt in plaats van amandelmelk ook gewone melk, water of kokoswater gebruiken.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 5 minuten

Benieuwd naar een ander smoothie recept? Probeer deze eens:

Je kunt me ook hier volgen:

♥ Snapchat (dejlignl) ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Bloglovin’ ♥ Pinterest

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
 • Ruud
  1 jaar ago

  Ik heb ook jaren gebroken lijnzaad gebruikt, las laatst dat, dat schijnbaar helemaal niet zo gezond is omdat het, zo gauw het gebroken wordt, gaat oxideren met alle schadelijke bijkomstigheden van dien. Beter is het blijkbaar om het hele lijnzaad zelf te malen in een koffiemolen en dan direct te gebruiken.

 • Margo
  2 jaar ago

  Oh ja dit lijkt me zeker heerlijk!! Love frambozen en banaan combinatie 🙂

 • Annette
  2 jaar ago

  ik houd het meest van geel fruit, dat heeft mijn voorkeur maar dit gaat er ook zeker wel in 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Geel komt bij mij op twee. Ik hou van banaan en mango 🙂

 • Kiss & Make-up
  2 jaar ago

  Klinkt lekker en het ziet er ook superleuk uit, instant happiness.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Yes! Instant happiness. Roze = blijheid, toch?

 • Nicole
  2 jaar ago

  Ik houd dus totaal niet van frambozen, ik heb meestal hele zure en ik hou echt niet van zuur haha.
  Maar misschien valt het mee in combinatie met de rest..

 • sunny mama
  2 jaar ago

  Ik ga dit receptje bewaren voor mijn dochter. Die maakt zichzelf bijna iedere ochtend zo’n supergezonde, verkwikkende en verfrissende smoothie. Meestal doet ze daar ook altijd iets van lijnzaad in. Ik denk dat ik haar een groot plezier doe met dit ideetje.

 • jeapiebel
  2 jaar ago

  Kokoswater als ik dat lees dan heb ik er meteen zin in. Het is wat lastig om aan te komen en vaak het is ook niet een echt puur kokoswater wat ik als kind drink. Je begint je dag met havermout of een smoothie. Ik begin nooit met smoothie, veel mensen doen dat en idd het is zeker echt gezond. Ik maakt smoothie meer op een warme dag in de zomer met ijsklontjes erbij. 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Het is goed om af te wisselen met je ontbijt, dus niet elke dag hetzelfde te eten.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • Vanmiddag was ik uitgenodigd om te komen lunchen met Weight Watchers en Olcay Gulsen.
Dit omdat het programma van Weight Watchers vernieuwd is. Daar ga ik je vanzelfsprekend binnenkort meer over vertellen en ik kan je alvast melden dat ik helemaal zin heb om het te gaan uitproberen omdat het nog makkelijker is geworden qua punten tellen. Olcay is er al een paar maanden mee bezig en kijk eens hoe smashing zij er uitziet! Vrouw naar mijn hart trouwens.. Toen haar gevraagd werd wat haar valkuil was, antwoordde ze met: Gin tonics 🍸 Weight Watchers, bedankt voor de fijne middag. Olcay zei het ook al: 'Het leek net alsof ik met vriendinnen ging lunchen'. En dat voor maar 2 punten! .
.
.
#lifestyleblogger #weightwatchers #pressevent #uitgenodigd
 • ‘Let it snow let it snow let it snow’ ❄️☃️🌨 Iedereen die nog de weg op moet... sterkte! .
.
.
#winterwonderland #zandvoort #snow #amsterdamsewaterleidingduinen #letitsnow #deanmartin
 • 💙💙💙 Kijk dit lieve gingerbread mannetje nou met zijn mooie nieuwe schoenen van Bunnies. In de PERSONAL PEAKS van vandaag laat ik o.a. foto’s zien van Sinterklaas, veel leuke events, een nieuwe verslaving (ja heus) en nog veel meer 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #toddlerlife #instatoddler #gekregen #robinjameson
 • Oeh la la... oesters on a school night! Dat vraagt om een gek kijkende selfie. Bedankt @kroonophetwerk @foodyboxkroonophetwerk 🎄Kerst is nu echt aan! ✨🌟💥
.
.
.
#selfie #lifestyleblogger #gekregen #foodyboxkerst #oysters #lifestyleblogger
 • Ik klaagde vanmorgen dat we alleen maar motregen hadden in plaats van de beloofde sneeuw. Daar kom ik wel een beetje op terug ❄️☃️🌨
.
.
.
#winterwonderland #snow #zandvoort #amsterdamsewaterleidingduinen
 • ✨Heb jij ook een kerstbal waar een mooi verhaal achter zit? 🎄 Deze kerstbal die Robin van vrienden van ons kreeg, is voor ons heel bijzonder. Op de blog vertel ik je er meer over en vertellen ook @suuz_ @aukjeswereld en Eline mooie anekdotes over hun kerstbal 🌟👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#kerst #christmasornaments #christmasdecorations
 • Kijk dan wat een fijn gezelschap om kerst mee te vieren bij HEMA! 💚💥🎄🎁🎉
.
.
.
#hemakerst #bloggers #bloggersunited #instabloggers #collegas #mycrew #friends
 • That face 💙💙💙
Groot succes trouwens de knikkertoren van @lidlnederland .
.
.
#nospon :) #pakjesavond #sinterklaas #dutchtradition #gifts #toddlerlife #robinjameson