TOP
smaak te pakken
Health Lifestyle Personal

Dagboek van een afvaller (ik heb de smaak te pakken en de nieuwe skibroekgraadmeter)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

2,2 kilo is er af sinds ik twee en een halve week geleden met de Weight Watchers begon. Je begrijpt vast wel dat ik HEEL blij ben met dat resultaat. Mijn kleding zit al ruimer en ik verwelkomde mijn taille zo maar ineens terug. HOI TAILLE!!! In deze blog vertel ik je wat ik fijn vind aan Weight Watchers, wat ik makkelijk vind en wat niet. Wat voor baat ik bij deze afslankmethode in combinatie met bioresonantie heb, wat een eye opener was en waar ik voor moet oppassen…

Weight Watchers Flex

Allereerst… driewerf hoera voor Weight Watchers Flex! Ik ben echt heel tevreden over de veranderingen van het programma. Fruit was in het ‘oude’ programma al 0 punten, maar nu zijn veel andere voedingsmiddelen ook 0 punten geworden. Ik heb dus ook echt nooit honger en voel me hartstikke goed. Je wordt steeds bewuster van wat je eet en wat je kan eten. Zo eet ik bijvoorbeeld veel fruit, maar ook veel eieren, kipfilet en sojabonen. Als ik nog zin heb in iets, dan eet ik een of twee plakjes kipfilet met een augurkje en dan heb ik toch het gevoel iets gegeten te hebben.

Na Robin’s middagdutje geef ik hem vaak vijgen of dadels, omdat hij dat op het KDV ook krijgt. Afgelopen week at ik zelf ook twee vijgen, maar toen ik de punten invoerde, schrok ik me rot. Twee van die kleine dingen zijn namelijk al 5 punten en dat is best veel op een dagtotaal van 23.

Overigens kun je ook punten sparen. Je hebt in het weekend extra punten en je mag er per dag 4 overhouden en meenemen. Vorige week had ik in het weekend twee feesten en heb ik ontzettend veel gespaard. Desondanks was ik toch afgevallen. Ik vind dat echt ideaal!

Bioresonantie

Wat wel matig is, is dat ik door bioresonantie weet dat ik niet goed tegen suiker, koemelk en gist kan. Magere yoghurt en skyr zijn bijvoorbeeld 0 punten en voorheen ontbeet ik daar vaak mee. Maar dat kan dus niet meer. Gelukkig is ongezoete soja yoghurt ook 0 punten, alleen vind ik dat toch niet echt lekker. Ik eet het wel, omdat ik het makkelijk vind met een schep granola en wat fruit, maar toch… Amandelmelk is ook weinig punten, alleen dat is dan dus wel een hap uit je budget. Schapenyoghurt is heel veel punten en geitenyoghurt ook. Dus dat vind ik wel wat lastig.

Ik ga voor mijn lol na het eten niet nog een bakje soja yoghurt met fruit eten of zo, terwijl ik hoor dat veel Weight Watchers dat wel als toetje magere yoghurt met fruit eten. En blijkbaar vind ik toetjes dus soms wel lekker

Afgelopen weekend probeerde ik de vegan versie van Ben & Jerry’s (aanrader trouwens), maar daar zit natuurlijk wel suiker in. Ik dronk bij het eten een wijntje (gist) en ik at een handje vol chips (ook gist) en de volgende dag had ik hoofdpijn. De weken daarvoor had ik me best goed aan mijn dieet gehouden en alleen twee avonden wat wijntjes gedronken. Blijkbaar moet ik dus toch oppassen met eten of niet te streng zijn met bepaalde voedingsmiddelen niet eten. Want dan is meteen de kachel aan. Dat moet ik voor mezelf nog even uitvogelen hoe ik dat wil doen.

Overigens merk ik ook dat als ik wel een keer brood (gist) eet, of wijn drink, ik meteen opzet. Dus eigenlijk moet ik dat maar gewoon laten, maar een leven zonder wijn lijkt me wel vrij ongezellig… Zo ben ik dan ook wel weer.

Geen zin in zoet

Ik vertelde net dus dat ik toetjes dus af en toe wel lekker vind, maar verder mis ik zoet helemaal niet. Op zich was ik normaal sowieso wel wat meer van de hartig, maar ik kon toch overdag wel een stuk chocola, half pak dropjes of andere lekkere snaaidingen naar binnen werken. Nu heb ik daar gewoon echt geen behoefte meer aan.

Dat vind ik ontzettend fijn om te merken. En als ik dus wel zin in zoet heb, dan neem ik wat fruit. Gelukkig valt daar genoeg mee te variëren. Voor de echte noodgevallen (lees de maandelijkse perikelen) heb ik een reep pure chocola in huis.

Valkuil

Wat ik in mijn vorige dagboek van een afvaller ook al zei: Af en toe heb ik het wel gehad met die punten bijhouden. Afgelopen week had ik een hele drukke dag met allemaal afspraken en als ik twee maaltijden ben vergeten in te voeren, dan denk ik soms: ‘Laat nu maar helemaal zitten’. En dan gok ik een beetje hoeveel punten wat was.

Of als ik in het weekend wat losser mag gaan, dan pas ik de struisvogeltechniek toe en voer ik maar helemaal niets meer in, want (over)morgen begint toch weer een nieuwe week. En tja… als je geen punten invult dan heb je ook niet dat schrikeffect van: OMG dat is f*cking veel punten! Dus dan is het nog makkelijker om dat extra koekje ook maar te eten.

Smaak te pakken

Maar goed… overall ben ik heel goed bezig en ik heb ook echt wel de smaak te pakken. Ik vind het heerlijk om af te vallen en toen ik mijn taille weer ontdekte in de spiegel rende ik meteen als een kind zo blij naar mijn man om dit goede nieuws te delen.

Ik bestelde een nieuwe skibroek en ik twijfelde over de maat, maar ik bleek de maat kleiner gewoon al te passen. Jeuj!

Nou is die skibroek meteen wel een mooie maatstaf, want we gaan aanstaande vrijdag op vakantie. We gaan met vrienden en we zitten in een heerlijk hotel met ontbijt en diner. Op vakantie wil ik niet al te streng voor mezelf zijn, ook omdat ik dan toch de hele dag aan het bewegen ben. En ik heb echt geen zin om na elk gerecht naar de keuken te rennen om de kok te moeten vragen hoeveel room, boter, aardappel etc. etc. ergens in zat zodat ik mijn app kan bijhouden. Ze zien me aankomen trouwens. Zie je het voor je? Dat ze in de keuken denken: ‘Daar heb je die gekke vrouw weer!’

Toch moet ik wel een beetje opletten. Want ik pas de nieuwe skibroek nu wel, maar niet als ik weer twee kilo aankom. De nieuwe skibroek wordt dus mijn graadmeter. Handig joh!

Tot zo ver mijn dagboek van een afvaller. Over een paar weken lees je of ik op vakantie naar de skikledingwinkel moest om een nieuwe skibroek te kopen, of niet.

Mijn collega Tamara schreef trouwens een heel interessante blog over Weight Watchers en borstvoeding combineren.

Zijn er hier meer Weight Watchers in de zaal? Wat vind jij van het nieuwe Weight Watchers Flex? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.