TOP
simpele Pina colada
Food

Simpele Pina Colada (de perfecte zomer cocktail)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Pina Colada is zeker één van de eerste cocktails die bij mij op komt als ik denk aan de zomer. Heerlijk fris, fruitig, romig en tropisch in één.

Ik denk dat het door het weer komt, maar ik ben de laatste tijd helemaal in de tropische sferen als ik mijn recepten maak voor Karenz. Vorige keer konden jullie genieten van de heerlijke mini ananastaartjes. Samen heb ik ze nog niet geproefd, maar ik gok dat ze heeeeeel goed samen zullen gaan.

Hoeveel kokosrum je toevoegt is natuurlijk persoonlijk. Voor mij hoeft een pina colada niet te sterk te zijn, dus ik hou het bij één shotje. Ben jij meer van de sterkere cocktails voeg dan gerust wat meer toe.

Benodigdheden Piña colada

per cocktail
50 ml kokosmelk
250 Ananassap
1 shot Kokosrum (bv Malibu)
ijsblokjes

optioneel
Kersjes, blaadjes munt en vrolijk gekleurde rietjes

Extra benodigdheden:
Cocktailshaker

Zo maak je deze tropische traktatie

  1. Vul de cocktailshaker met een flinke hoeveelheid ijs, wees hier niet te zuinig mee.
  2. Schenk over het ijs de kokosmelk, ananassap en het shotje kokosrum. Sluit de shaker en schud het geheel flink door elkaar. Niet langer dan 10 tellen, want als je te lang door gaat smelt het ijs en ben je cocktail aan het aanlengen met water. Dit doet af aan de smaak van de pina colada en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  3. Schenk de cocktail in een glas en versier eventueel met een kersje, wat blaadjes munt en een vrolijk gekleurde rietjes.

Proost! Welke cocktail geeft jou altijd een zomers gevoel?

Groetjes,
Mariska

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.