TOP
seven year switch
Editorial

Karenz. kijkt Seven Year Switch (en twijfelt over de oprechtheid van dat programma)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen juni kreeg ik een mailtje waarvan mijn nekharen overeind gingen staan. Het mailtje ging over een programma dat op tv zou komen en waarvoor ze kandidaten zochten. Niet alleen ik ontving het bewuste mailtje. Van een hele rits collega b/vloggers hoorde ik dat ze precies hetzelfde mailtje hadden gekregen. Dus toen ik de vooraankondiging van de bewuste tv show (Seven Year Switch) zag, was ik best even benieuwd wat ze ervan hadden gemaakt, die producenten. Om het vriendelijk te zeggen: Na deze mail waren mijn verwachtingen laag gespannen.Ā 

Seven Year Switch

Voordat ik begin, deel ik het bewuste mailtje met je. Soms komt die verzamelwoede in mij best van pas šŸ˜‰

‘Beste Karen,

momenteel ben ik werkzaam als redacteur voor Vincent TV Producties (makers van oa Beau Five Days Inside, RTL4). Op dit moment doe ik researchĀ voor een nieuw televisieprogramma voor een grote Nederlandse commerciĆ«le zender en ben ik op zoek ben naar koppels met een serieuze relatie die momenteel strubbelingen ervaren in hun relatie. In dit nieuwe programma, gaan we op een mooie plek, samen met relatietherapeuten, werken aan jullie relatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat de relatie nog beter en sterker wordt en datgene waar je tegenaan loopt, oplost.

Nu ben ik op allerlei manieren koppels aan het zoeken en kwam ik jou vlog tegen. Aangezien je je leven vlogt en dit op Youtube staat, stuur
ik deze mail. Nu is het absoluut niet mijn bedoeling om aan te nemen dat het in jullie relatie momenteel misschien niet zo lekker gaat,
maar misschien voel je je wel aangesproken of heb je wel het idee dat eventueel op deze manier, je jullie relatie kan verbeteren of nog meer
verdieping kan geven.

Mocht je meer willen weten of je willen aanmelden, dan kan je me mailen. Als je hier helemaal geen interesse in hebt, dan hoor ik het
ook graag!

Thanks alvast voor het nemen van de moeite om deze mail te lezen in ieder geval.’

Los van het feit dat ik maar een blauwe maandag gevlogd heb en dat al een jaar niet meer deed, toen ik het bewuste mailtje ontving, blijf ik het verbazingwekkend vinden dat redacteuren maar lukraak mensen aanschrijven in de hoop dat ze kandidaten vinden. Nou zie ik ook wel regelmatig bloggers en vloggers voorbij komen in tv formats, dus ze zullen wel vaak succes hebben, maar toch… Je wilt niet weten hoe vaak je dit soort mailtjes ontvangt van redacteuren.

Wat voor kandidaten hadden ze wel weten te strikken?

Zoals je begrijpt, heb ik terug gemaild dat ik geen interesse had en eigenlijk was ik de mail ook al een beetje vergeten totdat ik de trailer zag. Dus afgelopen maandag ging ik er eens goed voor zitten. Wat voor kandidaten hadden ze wel weten te strikken? En hoe zat het programma verder in elkaar?

Nou flut dus. Op de een of andere manier vond ik het begin van het programma al tergend traag en kon het me niet echt boeien. De kandidaten werden voorgesteld en vervolgens kwam er een mededeling dat de stellen gehusseld werden. Dus de man van het ene stel moest met de vrouw van een ander stel op vakantie. ‘Toevalligerwijs’ waren de nieuwe stellen natuurlijk ook duo’s die in het echte leven wellicht wel bij elkaar zouden kunnen passen.

Het is niet de bedoeling om met elkaar in bed te duiken.

In een prachtige villa op CuraƧao maakten de nieuwe paren kennis met elkaar. Op dat moment begon ik te twijfelen aan de oprechtheid van het programma. Want per villa was er maar een slaapkamer. De nieuwe koppels moesten dus bij elkaar in bed.
“Het is niet de bedoeling om met elkaar in bed te duiken”, vertelde een van de experts die de kandidaten begeleidt. Ik zag haar neus nog net niet groeien. Nee, de intentie was dat de kandidaten doordat ze een onverwachte wending kregen voorgeschoteld, ze op een bepaalde manier zouden gaan reageren.

Het zal allemaal wel (niet). Ik kon het in ieder geval niet meer aanzien en ben weggezapt.
Eigenlijk zegt de naam van het tv programma al: Het heet niet voor niets de Seven Year SWITCH. Je relatie verbeteren of nog meer verdieping geven? Ik het niet het idee dat dat de intentie van de makers is. Mijn gevoel zegt dat het meer een soort Temptation Island voor volwassenen is. Maar dan zonder de verleiders. Alhoewel.. misschien komen die ook nog wel op de proppen?

Ik zal het in ieder geval niet meer zien, want ik hoef het niet meer te zien. En ik vind het ergens wel een grote teleurstelling dat de makers van zo’n prachtig programma als Beau Five Days Inside, met zo’n draak van een programma als Seven Year Switch de beeldbuis vervuilen.

***

Heb jij het programma gezien? Wat is jouw mening hierover? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeeldingĀ Olena YakobchukĀ via Shutterstock.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.