TOP
Schotel met zoete aardappel, linzen en spruitjes
Food

Recept: Schotel met zoete aardappel, linzen en spruitjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het recept dat ik vandaag met je deel heb ik uit de Allerhande, maar helemaal zeker weet ik dat niet meer. Ik weet wel dat dat deze schotel met zoete aardappel, linzen en spruitjes hier in huis altijd een groot succes is, dat vrienden die ik het heb voorgeschoteld het ook heerlijk vonden en dat het een hartstikke gezond recept is met alleen maar goede ingrediënten. In spruitjes zit bijvoorbeeld enorm veel vitamine C,  zoete aardappel zit vol met vitamine A en linzen bevatten enorm veel vezels. Het is een gerecht vol met ingrediënten die veel in het Midden Oosten worden gebruikt, maar met als special guest onze eigen Hollandse spruitjes. Wil je weten hoe je dit vegetarische succes verhaal maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 150 gram berglinzen of dupuis linzen (ik gebruik hier berglinzen)
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 350 gram spruitjes
  • 1 eetlepel baharat (kruidenmengsel dat je kant en klaar kunt kopen of zelf kunt maken)
  • 1 fris zoete groene appel
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 2 theelepels harissa
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt (of geitenyoghurt)
  • handvol verse munt
  • peper en zout

recept: Schotel met zoete aardappel, linzen en spruitjes

En zo maak je deze Schotel met zoete aardappel, linzen en spruitjes:

  1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  2. Schil in de tussentijd de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Maak de spruitjes schoon en snijd ze door midden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan of een grote wok en roerbak de zoete aardappel, spruitjes, baharat, peper en zout naar smaak in ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen.
  3. Snijd ondertussen de appel in partjes (je hoeft ‘m niet te schillen), haal het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng de zonnebloemolie met de azijn en schep hier de stukjes appel doorheen.
  4. Meng de helft van de muntblaadjes met de yoghurt en de harissa.
  5. Doe de spruiten, appel en linzen in een grote schaal. Garneer het met de reepjes munt en serveer het met de muntyoghurt.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Hou jij van gerechten uit het Midden Oosten?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met falafel
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 35-40 minuten.

Benieuwd naar een ander vegetarisch recept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Ik heb komend weekend gasten en ik raak er maar niet uit wat ik wil klaarmaken… Misschien wordt ’t dit wel! Een lekker winters gerechtje.

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Jazeker houd ik van gerechten uit het Midden-Oosten!
    Heerlijk lijkt mij dit gerecht van zoete aardappel met linzen. Past ook goed bij de tijd van het jaar.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Daar heb je een punt dat ik zelf niet eens genoemd heb. Het past zeker bij dit seizoen. Dank voor de reminder!

  • Chris
    4 jaar ago

    Spruitjes, zoete aardappel en linzen komen hier momenteel vaak op tafel maar in deze combinatie is het voor mij nieuw. Het ziet er heerlijk uit, binnenkort maar eens proberen.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.