TOP
schoonheid is toch geen wedstrijd
Beauty Editorial

‘Schoonheid is toch geen wedstrijd?’ (Zullen we dan stoppen met er een wedstrijd van te maken?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Gisteren las ik een quote op Instagram bij een overigens zeer gewaardeerde collega van mij. De quote ging als volgt: ‘Vrouwen met kleine borsten kunnen op hun buik slapen. Dus wie is hier nou de echte winnaar’. Ik weet niet of het aan mijn state of mind lag, of niet, maar ik vond er wat van. Van die quote. En ik begrijp heus wel dat een grap is en ik heb ook echt wel humor, maar waarom toch altijd die stomme vergelijkingen? Schoonheid is toch geen wedstrijd?

Grote borsten

Als je mij op foto’s hebt gezien, dan was het je al opgevallen. Maar ik heb dus grote borsten. En ik vind daar dus echt geen reet aan. Zo. Dat is er uit. Ja, toen ik op de middelbare school zat en ontdekte dat mannen een bovenmatige interesse voor mijn romp hadden, vond ik het misschien wel ietsiepietsie interessant. Maar dat was al snel weg. Want als je grote borsten hebt, is het een drama om bloesjes te kopen. Jurkjes koop ik vaak in maat large terwijl de rest van mijn lichaam een M of een S is en dan hebben we het nog niet eens over bikini’s gehad. ONHANDIG! Dan hebben we de tietpijn en de rugpijn nog niet eens mee genomen.

Op mijn buik slapen kan ik overigens wel gewoon, dus de quote bedenker weet blijkbaar echt niets van grote borsten hebben. Behalve dat ik een klein kleine borsten complex vermoed. Maar dat zou dus nergens voor nodig hoeven zijn. Grote borsten zijn echt geen feestje. Net zoals kleine borsten dat vaak niet zijn. Maar de kleine borsten bezitters kunnen ten minste gewoon sporten zonder bh model wurg corset aan te hoeven.

Tja, grote borsten zijn misschien wel mooi? Maar kleine borsten zijn dat toch ook? Ik had dolgraag kleine(re) tetten gewild. En ik denk dat G*d me ergens wel een dienst heeft bewezen dat ik niet op de ‘normale’ manier een kind heb gekregen.

Schoonheid is toch geen wedstrijd?

Maar even los van de grote versus kleine borsten. Wat is dat toch altijd met die domme schoonheidsvergelijk quotes?

Blondes have more fun?

Really? Nou… ik heb niet het idee dat ik meer met mijn blonde vriendinnen kan lachen dan met mijn mede brunettes en gorgeous gingers?

Boys like blondes. Men like brunettes.

Tja…alsof geen enkele man op blond valt? Of op rood? Of op groen voor mijn part.

‘To all girls who die for zero figure. Remember real men go for curves. Only dogs go for bones’.

Serieus. Ik word een beetje misselijk van die quote. Je eigen onzekerheid botvieren (sorry voor de woordgrap) ten koste van een ander? Hoe treurig wil je het hebben?

Inner beauty is for fat people.

Ik geloof niet dat ik hier iets aan hoef toe te voegen… Tjonge, jonge.

En zo zijn er nog legio andere voorbeelden te noemen. Waarom zwarte vrouwen mooier zijn? Of waarom je sproeten zou moeten hebben of niet. Waarom lange vrouwen zo geweldig zijn? Of waarom je juist moet balen dat je geen mini bent. Alsof je de keuze hebt hoe je geboren wordt?

Zullen we stoppen er een wedstrijd van te maken?

Zoals ik al zei, zijn veel van deze quotes grappig bedoeld. Maar toch… we willen allemaal dat onze kinderen niet pesten of gepest worden. We willen niet dat mensen beoordeeld worden op hun uiterlijk? Wat voegen dit soort quotes dan toe?

Wat heeft het voor zin om grappen te maken ten koste van anderen om jezelf beter te voelen?

Schoonheid is toch geen wedstrijd? (Tenzij je meedoet aan een Miss Verkiezing, maar dat terzijde).

Waarom maken we er dan een wedstrijd van?

Beauty comes in all shapes and sizes. Small, large, circle, square, thin crust, thick crust, stuffed crust. Extra toppings.

Of je nou dik, dun, medium, rond, recht, groen, rood, lila, wit, zwart, sproetig, bleek, rondborstig, plat, lang, klein of wat dan ook bent. Meestal heb je er niet voor gekozen hoe je eruit ziet. En door die domme quotes ga je je echt niet beter voelen over jezelf. Dat ga je alleen doen als je jezelf helemaal accepteert en dat moet niet ten koste van andere gaan. Want die duffe vergelijkingsuitspraken dragen niet bij aan dat mensen zichzelf accepteren. Bovendien:

Girls compete with each other.
Women empower one another.

Zou het niet veel mooier zijn de schoonheid in anderen en in jezelf te zien dan je te moeten vergelijken met anderen?

Wat vind jij hiervan? Praat je mee over dit onderwerp? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © Sofia Zhuravetc’s via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.