TOP
Runderstoofpot
Food

Recept: Runderstoofpot met tomaat en feta

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat eten we met kerst?

Kalkoen? Zalm? Of gewoon weer makkelijk en met z’n allen aan de gourmet.

Wil je dit jaar iets originelers op tafel zetten? Iets waardoor iedereen versteld zal staan en je hoeft er niet eens echt heel goed voor te kunnen koken. Dit recept lijkt moeilijk, maar is het zeker niet. Het enige dat je nodig hebt, is wat tijd en een stoofpan, hapjespan of tajine (Ik gebruik zelf een grote Creusetpan).

Wat je nodig hebt voor Runderstoofpot met tomaat en feta (voor 4 personen):

  • 750 gram magere runderlappen/sucadelappen
  • 500 gram feta
  • 4 vleestomaten
  • scheut rode wijn
  • scheut olijfolie (paar eetlepels)
  • marjolein
  • verse basilicum
  • honing
  • peper
  • zout

Hoe je het maakt:

  1. Snijd de runderlappen in kleine stukken
  2. Verwarm de olijfolie in de pan
  3. Bak hierin kort het vlees.
  4. Voeg dan naar smaak zout, peper, marjolein, basilicum, rode wijn en honing toe. Vooral niet te zuinig zijn.
  5. Snijd de vleestomaten in dikke plakken (vier per tomaat) en bedek het vleesmengsel hiermee.
  6. Verkruimel hierbovenop de feta.

Sluit dit geheel af met de deksel en laat een lekkere tijd staan pruttelen. Na een half uur controleren of de boel niet al te hard gaat, eventueel de temperatuur iets lager zetten. Na een uur is het vlees  echt lekker, maar nog langer is beter.

Serveertips:

Serveren met (gele) rijst en salade en de rest van de rode wijn. Eventueel kun je ook lamsvlees gebruiken. Dit is overigens niet per definitie een kerstrecept, maar doet het zeker wel leuk op tafel.

Bon appetit!

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.