TOP
runderstoof met appelstroop en mosterd
Food

Runderstoof met appelstroop en mosterd

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als ik een etentje geef dan vind ik het heerlijk als ik niet continu in de keuken hoef te staan om te zorgen dat er geen pannetje aanbrandt. Laat staan met kerst! Hoe vervelend is dat? Iedereen aan de kerstdis en jij maar sloven in de keuken. Dikke vette dislike! Vandaar dat ik ook dol ben op stoofpotjes serveren. Vandaag staat er dan ook een heerlijke Runderstoof met appelstroop en mosterd op het kerstmenu. Deze stoofpot bevat geen alcohol, dus de kindjes kunnen ook gewoon mee eten. En ik gebruikte ook nog eens appelstroop van de Kleine Keuken. Dat is stiekem geen appelstroop maar biologische appel & peer stroop die alleen uit puur fruit bestaan en geen toegevoegde suikers bevat. Benieuwd hoe je dit gerecht (met kerst) op tafel zet? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 600 gram rib-runderlappen
  • 3 eetlepels appel & peer stroop van de Kleine Keuken, maar je kunt ook gewone appelstroop gebruiken
  • 2 eetlepels (grove) mosterd
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels ghee of 25 gram boter
  • 4 laurierblaadjes
  • 250 ml rundvleesbouillon van 1 blokje
  • winterpeen
  • 400 gram sperziebonen

recept runderstoof met appelstroop en mosterd

En zo maak je Runderstoof met appelstroop en mosterd:

  1. Snijd de runderlappen in grote grove stukken en kruid deze met peper en zout naar smaak. Bestrijk de stukken met de stroop en de mosterd.
  2. Snipper de ui. En smelt de boter/ghee in de braadpan. Als de boter/ghee gesmolten is, dan schep je het vlees en de ui erdoor heen en hussel je alles goed door elkaar.
  3. Voeg de laurierblaadjes toe en schenk de runderbouillon erbij. Breng alles op laag vuur aan de kook en laat het vlees vervolgens in 2 à 3 uur zachtjes gaar stoven.
  4. Snijd de winterpeen in plakjes en breek de sperzieboontjes door midden.
  5. Na 2 tot 3 uur voeg je de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat je deze in 15 minuten gaar worden. Voeg eventueel nog peper en zou toe.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat kook jij graag als je een dinertje geeft?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met rode kool, cranberry en aardappelpuree.
Tip: De volgende dag smaakt een stoofpotje nog veel lekkerder. Je kunt dit gerecht dus al een dag van te voren maken, dan hoef je het de volgende dag alleen maar op te warmen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: ca 20 minuten voorbereiden + 2 à 3 uur stoven.

Benieuwd naar een andere stoofpot? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.