TOP
review stokke trailz
Baby Kids

Stokke Trailz (een uitgebreide review)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Toen wij een kinderwagen gingen kopen, had ik de Stokke Trailz al bewonderd. Want stiekem was dat de kinderwagen die ik graag wilde hebben. Toch heb ik ‘m toen niet aangeschaft (hier kom ik later op terug), maar daar heb ik eigenlijk altijd spijt van gehad. Dus toen ik werd gevraagd of Robin en ik een kinderwagen van Stokke wilde proberen, begrijp je vast wel dat mijn hart een vreugdesprongetje maakte. Wij wonen midden in de duinen en vlakbij het strand. En inmiddels weet ik heel goed waar een kinderwagen voor ons aan moet voldoen. Daarom hoefde ik niet lang na te denken en koos ik de Stokke Trailz met luchtbanden. Vandaag lees je een uitgebreide review van de Stokke Trailz en ik kan je alvast vertellen dat die mijn verwachtingen overtrof…

Review Stokke Trailz

Review Stokke Trailz terrein

In deze uitgebreide review vertel ik je alles over waar een kinderwagen voor mij aan moet voldoen. Wat de voordelen en kenmerken van de Trailz zijn, wat je met de wagen kan, wat de opties zijn en nog veel meer. Ook vertel ik je natuurlijk wat mij zo aanspreekt aan deze wandelwagen en waarom ik zo enthousiast ben.

Mijn collega’s van Moeders.nu schreven over de Stokke Xplory. Dus mocht je twijfelen tussen beide wagens dan vergelijken wij aan het eind van deze review beide wagens en natuurlijk lees je een uitgebreide review van de Stokke Xplory op Moeders.nu.

Waar moet een wandelwagen voor mij aan voldoen?

review stokke trailz meegroeien

 • Het wiegje moet ruim zijn en een goede matras hebben met ventilatie.
 • Mijn kind moet er lekker in zitten en niet te veel onderuit gezakt hangen.
 • Veiligheid vind ik belangrijk. Een goede gordel is daarom onmisbaar.
 • Je kindje moet erin kunnen meegroeien.
 • Ik ben zelf niet al te groot, dus de duwstang moet verstelbaar zijn.
 • Het is fijn als je kindje naar jou kan kijken, maar als je de zitting ook naar voren kan zetten.
 • Ik wil graag goed contact met mijn kind kunnen hebben.
 • Voor mij is het een vereiste dat ik er op verschillende terreintypes mee kan lopen. Ik moet er mee over verharde wegen kunnen lopen, maar ook over bospaden, strand of op kleine steentjes.
 • De wagen moet wendbaar zijn en in de bochten goed kunnen meedraaien.
 • Handzaamheid en makkelijk sturen vind ik ook een pré.
 • De vering van de wagen moet goed zijn.
 • Ik hou niet van te veel toestanden. De wagen moet makkelijk in gebruik zijn.
 • Er moet een autostoel op passen. Het is fijn om niet altijd de hele wagen mee te moeten nemen.
 • De kinderwagen moet makkelijk ingeklapt kunnen worden.
 • Veel opbergruimte vind ik fijn, zodat ik iets mee kan nemen en er boodschappen mee kan doen.
 • Een robuuste wagen die tegen een stootje kan en duurzaam is, vind ik een pluspunt.
 • Het oog wil ook wat natuurlijk, dus ik moet de wagen mooi vinden.
 • Een rem is belangrijk.
 • Het is fijn als je de stof makkelijk kan schoonmaken.
 • Een goede zonnekap waarmee je je kind kan beschermen tegen zon en prikkels is ook belangrijk.

Voldoet de Stokke Trailz aan bovenstaande punten?

stokke trailz robin wagen cookie

Hier kan ik heel kort in zijn. Ja, de Stokke Trailz voldoet aan alle bovengenoemde punten. En eigenlijk nog wel aan veel meer. Wat mij betreft is het echt de Rolls Royce van de kinderwagens. Op zich is dit al de vierde wagen die ik test, dus ik denk dat ik er wel over kan meepraten. Toch zal ik nog een aantal punten wat uitgebreider voor je aanstippen.

Hoge zitpositie

review stokke trailz zitpositie

Het voordeel bij alle Stokke producten is dat het kindje altijd op nummer 1 staat. Daarom zit bij de Trailz het reiswiegje en het zitje op een hele fijne hoogte. Zo kan je als ouder je kind makkelijk oppakken. En voor het kind zelf is het ook fijn, want hij/zij kan je goed zien en heeft dus makkelijk contact met je. Overigens werd mij in eerste instantie daarom de Stokke wagen afgeraden. Het zou een wagen voor lange mensen zijn. Dat klopt ook zeker, maar de wagen is voor mij absoluut niet te hoog en ik vind het zelf ook prettig dat Robin hoger zit. Bovendien is de duwstang in allerlei hoogtes verstelbaar.

Het wiegje

review stokke trailz het wiegje

Momenteel is Robin 15 maanden oud, zit hij al tijden zelfstandig en gebruik ik het wiegje dus al een hele tijd niet meer. Voor een eventueel tweede kindje heb ik het wiegje er wel al bij gekregen. Dat past prachtig op de wagen en heeft een hele fijne dikke matras. Bovendien zitten er onder de matras ventilatiegaten waardoor je kindje goed kan ademen en de wieg lekker ventileert.

Van alle beschikbare kinderwagen merken heeft de Stokke Trailz een van de allergrootste wiegjes. Deze is 79,5 cm lang en je kunt ‘m dus ontzettend lang als reiswieg gebruiken. Hartstikke handig!

Banden

review stokke trailz luchtbanden

Als je voor de Stokke Trailz kiest, kun je ook nog kiezen tussen verschillende banden. Er zijn foam banden en luchtbanden verkrijgbaar. De foam banden zijn goed voor in de stad en op verharde wegen en paden. Wij wonen dus midden in een natuurpark en daarom koos ik voor de luchtbanden. Daarmee kun je probleemloos off road gaan en zelfs op het strand wandelen is ontzettend makkelijk. Tot nu toe heb ik nog geen wagen getest waarmee je zonder problemen op het strand kon wandelen, dus dat is voor mij echt een ontzettend groot pluspunt.

Het nadeel is natuurlijk wel dat je luchtbanden ook moet oppompen en dat ze lek kunnen gaan. In tegenstelling tot de luchtbanden zijn de foam banden lichter en kun je er goed mee over gelijke ondergronden wandelen.

Boodschappenmand

review stokke trailz boodschappenmand

Nog een pluspunt: De boodschappenmand is gigantisch. Het is een van de grootste boodschappenmanden onder de kinderwagens en er kan voor ruim 10 kilo aan spullen in mee. Omdat de zitting van de wagen erg hoog is, kun je je boodschappen er ook nog eens makkelijk in en uit tillen. Dat wil bij andere kinderwagens nog wel eens gedoe zijn.

Het zitgedeelte

review stokke trailz zitje omzetten

Het fijne aan het zitgedeelte is, dat je het naar je toe kan plaatsen, maar ook van je af. Je draait het heel eenvoudig om. Dat kan heel handig zijn als bijvoorbeeld de zon heel erg sterk schijnt.

review stokke trailz het zitgedeelte

Maar het fijnste is nog wel dat het zitje enorm comfortabel is en dat je het in de lengte en ook in de diepte kan verstellen. Je kan het voetensteuntje makkelijk uittrekken, waardoor je kind altijd de goede voetensteun heeft. Robin had bijvoorbeeld een andere kinderwagen waar hij eerst iets te kort voor was en nu te lang. Met de Stokke Trailz kan je kind echt goed meegroeien. De voetensteun kan je zelfs zo ver uittrekken dat je kind op den duur zelf in zijn wagen kan klimmen door de voetensteun als tweede opstap te gebruiken. De eerste opstap zit onderaan al aan de wagen vast.

Als je kleintje net rechtop kan zitten en je voor het eerst het zitje gebruikt, heb je een handig verkleinkussentje dat in het zitje zit. In dat verkleinkussen zit nog een extra kussen dat je er uit kan halen als je kind gegroeid is. Doordat de zitting ook in diepte te verstellen is, zit je kind er echt heel goed in en kan het ook goed rechtop zitten. Het is het enige zitje van kinderwagens die wij tot nu toe gebruikt hebben, waarin Robin niet onderuit gaat zakken en waarin hij net als in de Tripp Trapp echt goed ergonomisch zit.

review stokke trailz ligstand

Natuurlijk kan het zitje ook in ligstand, zodat je kind onderweg kan slapen. Helaas hebben wij een kind dat hier nooit gebruik van maakt, maar het is fijn dat het mogelijk is. Het zitje kan op 4 standen.

De zonnekap

review stokke trailz zonnekap

Uiteraard heeft de kinderwagen een grote stevige zonnekap, die je op diverse manieren kan openritsen waarmee je ‘m vergroot en/of verkleint. Bovendien kun je in de zomer ‘m zo openritsen dat ‘ie goed ventileert.

Inklappen en vervoeren

review stokke trailz transporttas

Natuurlijk kun je de Stokke Trailz ook gemakkelijk inklappen. De wagen heeft weinig scharnieren, dus dat gaat vrij makkelijk. Dat maakt ‘m ook steviger, maar je kunt ‘m dus niet heel klein inklappen. Ik heb een vrij grote auto, dus daar past ‘ie in, maar als je een kleine auto hebt, zou ik het wel even testen.

Omdat wij als we naar de VS reizen de wagen moeten inchecken, kregen we deze handige transporttas erbij om de kinderwagen in te vervoeren.

Overigens heeft Stokke ook een eigen baby autostoel die je zonder adapters op het frame kunt klikken zodat je niet altijd het wiegje hoeft mee te nemen.

Kleuren

review stokke trailz nordic blue

De Stokke Trailz is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren: red, deep blue, brown, beige melange, grey melange, purple, black en black melange (die heb ik en dus meer grijs dan zwart). Toevallig is er net ook een special edition op de markt gebracht en dat is de nordic blue (zie de foto hierboven).

Verschil met de Stokke Xplory

review stokke trailz versus stokke xplory

Mijn collega’s van Moeders.nu kregen de Stokke Xplory kinderwagen. De overeenkomst tussen de wagens is de hoogte van het zitje. Ook in de Xplory zit het kindje hoger dan in kinderwagens van een ander merk. De Xplory lijkt wel wat wendbaarder. Niet dat de Trailz dat niet is, maar de Xplory is net wat ranker en weegt minder. Bovendien zijn de banden verschillend. Vooral de luchtbanden van de Trailz maken de wagen zeer geschikt om mee te gaan wandelen in de natuur en je hoeft niet eens op de paden te blijven.

Daarnaast heeft de Xplory de bagageruimte voor en de Trailz achter. Bij de Trailz kun je er tijdens het wandelen net wat makkelijker bij. Maar de bagagemand van de Trailz haal je er weer niet zo makkelijk uit als dat je de bagagetas van de Stokke Xplory eruit haalt.

Mijn conclusie:

review stokke trailz kinderwagen

Wat een heerlijke kinderwagen is de Stokke Trailz. Hij is robuust, stoer, ideaal voor elk terreintype, wendbaar, veilig, mooi en je kan er ook nog hartstikke veel boodschappen in meenemen. Mijn kind zit er enorm goed in en de stof is duurzaam en kwalitatief mooi. Je kan er lang mee doen. Ik denk dat we van deze kinderwagen zeker tot Robin’s derde, misschien wel vierde plezier kunnen hebben.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hier vind je nog meer informatie over de Stokke Trailz. En hier zie je alle Stokke Kinderwagens op een rij.

Je koopt de Stokke Trailz via de website zelf of bij de officiële Stokke dealers.

Mocht je nog (specifieke) vragen hebben, stel ze gerust. Dat kan natuurlijk ook via de mail. Waar moet voor jou een kinderwagen aan voldoen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Ik heb deze kinderwagen cadeau gekregen en dit artikel is dus een samenwerking. Dit heeft echter op geen enkele manier mijn mening beïnvloed. 

Aanvullend leesvoer: Mijn collega Pauline van voormijnkleintje zette een aantal kinderwagens op een rij.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.