TOP
Beauty

Review: OPI Glitter Off Base Coat

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Af en toe vind ik een glitternagellak hartstikke leuk. Het hoeft niet elke dag kermis op mijn nagels te zijn, maar een mooi glittertje op zijn tijd kan ik best wel waarderen. Er is alleen één ding in het glitternagellak proces waar ik een gruwelijke hekel aan heb; de nagellak weer verwijderen. Ik heb van alles geprobeerd; de nagels laten soaken met watjes en aluminium folie erom heen, speciale nagellakremovers, niets helpt echt. Dagen later kom ik de glitters, verstopt achter een nieuw laagje lak, nog tegen op mijn nagels. Een tijdje geleden bracht Essence een base coat op de markt waar je je glitternagellak overheen kon aanbrengen. Als je je nagellak zat was, kon je de nagellak gewoon van je nagels trekken. Tenminste, dat beweerde Essence. Helaas is dat mij nooit gelukt. Ik trok halve stukken nagel mee en het was een hels karwei alle lak van mijn nagels te krijgen.

Toen OPI aankondigde met een Glitter Off Peelable Base Coat te komen, was ik dan ook sceptisch. Zou het OPI wel lukken het glitterprobleem op te lossen? En hoe werkt dat dan? Ik laat het je zien door middel van een fotostrip:

OPI Glitter Off how to I

1. Je brengt de base coat op je nagels aan zoals je normaal ook een base coat op je nagels zou aanbrengen (op schone, droge nagels). Ik heb even een close-up van mijn duim gemaakt om te laten zien hoe dat gaat. De base coat is een soort wit laagje dat snel droogt. Op de foto zie je goed dat daar waar ik de lak iets minder dik had aangebracht, het al bijna doorzichtig is en dus opgedroogd.

2. Hier zijn mijn nagels bijna allemaal gedroogd. Dat gaat dus heel snel. Als de lak gedroogd is, ziet het er eigenlijk uit alsof je je nagels gepolijst hebt. Het oppervlak is heel egaal.

3. Toen alle nagels helemaal droog waren, lakte ik met Orly Dayglow. Dat is een witte lak met een klein shimmertje. Ik gebruik deze lak vaak als basis omdat dan andere kleuren beter uitkomen. Vooral met felle neonkleuren is dat zo.

4. Daarna een laagje Essie Fashion Playground. In dit artikel schreef ik het al, dit lakje heeft een niet al te beste dekking, maar ik gebruikte hem eigenlijk ook alleen maar als extra basislak voor de volgende lak.

5. En dat is Deborah Lippmann Glitter in the Air. Dit was de eerste Deborah Lippmann lak die ik ooit kocht. Laat ik er heel kort over zijn, het is echt een van mijn meest dramatische lakjes. En dan bedoel ik dramatisch niet positief. Maar goed, voor een Glitter Off Review is hij prima; alleen de naam al.

OPI Glitter Off How To II

6. Voor nog wat extra glitters lakte ik als topcoat ook nog OPI Lights of Emerald City  (uit de Wizzard of Oz collectie van vorig jaar).

7. En nog een fotootje met de base coat die nu helemaal verstopt zit onder alle andere lakjes natuurlijk.

8. Na twee dagen begon mijn creatie toch wat beschadigingen te vertonen. Na 3 dagen besloot ik de lak te verwijderen. Dat gaat heel makkelijk. Je zet je duimnagel op een punt onder de lak. De lak komt dan een beetje omhoog en zo kun je in een keer een stuk lak van je nagel aftrekken. Als kanttekening vermeld ik er wel bij dat je heel precies moet lakken. Ik ben geen Pietje Precies en op sommige plekken had ik geen base coat gelakt, maar wel nagellak. Op die plekken komt de lak dus ook niet mee en moet je alsnog remover gebruiken.

9. En zo ziet de nagellak die je van je nagels hebt afgetrokken er uit.

10. Nog even een close-up van mijn nagels. Ook die zien er nog prima uit. Ja, ze hebben wel even wat nagelolie nodig, maar dat hadden ze toch al (en ja, ze zijn een beetje verkleurd, maar laat daar nou net binnenkort een artikel over online komen). Verder zien ze er niet anders uit dan als ik gewone nagellak had gebruikt.

Een review zou geen review zijn zonder de plus- en minpunten.

Pluspunten:

√ Het werkt, hallelujah!
√ Het werkt ook nog heel gemakkelijk
√ Persoonlijk vind ik €14,25 voor 15 ml niet heel duur, zeker niet voor een goed werkend product

Minpunten:

√ Je moet wel precies lakken
√ De houdbaarheid is niet fantastisch. De nagellak chipt eerder dan gewone nagellak.

Al met al ben ik heel enthousiast en zal ik door deze base coat eerder glitternagellak dragen!

De OPI Glitter Off base coat is te koop bij o.a. Douglas en DA voor €14,25. Overigens is OPI online vaak goedkoper.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.