TOP
redenen waarom je vrienden bent
Lifestyle

10 redenen waarom je vriendinnen bent (of vrienden)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een van mijn beste vriendinnen leerde ik kennen op mijn allereerste dag op Schoevers (ja ik heb na mijn onafgemaakte studie ook Schoevers gedaan). We gingen naast elkaar zitten in de schoolbanken en dat was het begin van een hele hechte vriendschap die al minstens 15 jaar oud is. Een andere goede vriendin ontmoette ik tijdens een dagje strand. Ik weet niet meer precies waarom, maar we voelden ons gewoon goed bij elkaar. Als ik naar mijn vrienden kijk, dan zijn ze heel verschillend. De een ken ik van mijn middelbare school, de ander uit mijn studietijd, weer een ander was een vriendin van een vriendin of een collega. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteit waardoor ze voor mij belangrijk zijn. Maar er zijn ook een paar dingen die ze gemeen hebben. En daarvan deel ik er vandaag 10. 10 redenen waarom je vriendinnen bent (of vrienden), want ik heb ook mannelijke vrienden, maar voor het gemak heb ik het hier even over vriendinnen. Ben je benieuwd of je een aantal dingen herkent? Ik ga je ze vertellen. Lees je mee?

1. Je kan hetzelfde verhaal 50x vertellen

En het blijft grappig. “Weet je nog van toen met Oud & Nieuw op dat rare feest?” En dat is het begin van de anekdote die vervolgens in geuren en kleuren verteld en herhaald wordt.

2. Ze heeft je op je slechtst gezien

En andersom. Bijvoorbeeld toen je liefdesverdriet had, je een week de afwas niet had gedaan, je hele huis volstond met lege flessen wijn en je vloer was bezaaid met zakdoekjes. Yes, I’ve been there. Together.

3. Tijd speelt geen rol

Je kunt elkaar een week of een half jaar niet hebben gezien en toch pak je meteen de draad weer op alsof je elkaar gisteren nog zag. Mijn beste vriendin van de middelbare school en ik kunnen elkaar een jaar niet zien en binnen 5 minuten weer bijna in onze broek piesen van het lachen.

4. Stiltes zijn niet erg

Hoe goed je ook met elkaar kunt praten en lachen, het is ook niet erg om bij elkaar stil te zijn. Bij sommige mensen zijn stiltes ongemakkelijk, maar niet bij je vrienden.

5. Jouw geluk is haar geluk en andersom

Je gaat trouwen, zij is zwanger, je koopt een nieuw huis, zij heeft een nieuwe baan. Je bent altijd blij voor elkaar. Sterker nog, als zij gaat trouwen ben je bijna net zo blij als zij zelf. Je deelt je geluk en ja, ook je verdriet.

6. Ze kent je geheimen

De dingen die je nooit met je partner of familie zou delen, die weet zij wel. Gelukkig weet jij haar geheimen ook, dus mocht het ooit mis gaan tussen jullie (wat het niet gaat), dan zul je toch die geheimen moeten bewaren.

7. Ze is er voor je

En ze is er altijd voor je. Geen tijd om de kinderen op te halen van school omdat je afspraak schandalig uitloopt? Je weet wie je kan bellen. En je weet ook wie je moet bellen als je echt vreselijk nieuws hebt gekregen en dat is geheel wederzijds.

8. Je kunt jezelf zijn bij haar

Zij kent je door en door dus je hoeft je echt niet beter voor te doen of mooier aan te kleden als je met haar op stap gaat. Nog even terug naar punt 2. Ze weet hoe je er op je slechts uitziet en jij ook van haar, dus je hoeft echt je huispak niet uit te trekken als ze op bezoek komt.

9. Ze vertelt je de waarheid

Die jas die je in de winkel zo prachtig vindt? Je vriendin vertelt je gewoon eerlijk dat die jou voor geen meter staat. En je vindt het helemaal niet erg om dat uit haar mond te horen.

10. Je bent altijd weer blij om haar te zien

Sterker nog, het kan je door een dag heen slepen. Slechte dag op je werk? Die is minder erg als je weet dat je vanavond je vriendin weer gaat zien. Gezellig bijkletsen, lachen en de boel de boel laten. Daar zijn vrienden voor.

Eigenlijk kan ik nog wel wat punten opnoemen, maar voor vandaag wil ik het even bij deze 10 punten laten. Anders wordt het hier een boek in plaats van een blog. Tot slot wil ik nog wel een mooie foto delen van mijn beste vriendinnen, moeder en vriend en kapper Marvin en mij tijdens het aantrekken van de jurk op mijn huwelijksdag. Ik, op van de zenuwen, maar volledig vertrouwend op de de belangrijkste vrouwen in mijn leven. Deze foto typeert voor mij zo veel vriendschap en liefde, ik word elke keer weer blij als ik hem zie.

redenen vrienden Karen huwelijk

Herken jij deze redenen? Heb je er zelf nog een of meer toe te voegen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Photocredits: Julia Caesar via Unsplash. Foto huwelijk: Monetmine.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

22 COMMENTS
 • femke
  4 maanden ago

  echt leuk

 • Judith
  4 jaar ago

  Heel herkenbaar!! Jammer dat mijn beste vriendinnen zo verspreid over de wereld wonen!
  Ik heb trouwens ook op Schoevers gezeten.. grappig!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ook in Amsterdam? Ik namelijk wel?

   • Judith
    4 jaar ago

    Ja in Amsterdam nog, ik was toen 19 of 20?

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Dan hebben we elkaar denk ik net misgelopen? Ik was daar rond mijn 24/25e? En ik ben anderhalf jaar ouder dan jij?

 • Annette
  4 jaar ago

  Ja, mooi artikel. Ik had mijn beste vriendin van de middelbare school uit het oog verloren. Ineens kreeg ik na 15 jaar een berichtje van haar via schoolbank 🙂 we hebben de draad weer opgepikt alsof we nooit zo lang zonder elkaar zijn geweest. Heel bijzonder.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Zo fijn is dat. Bijzonder dat dat kan. Met sommige mensen is dat namelijk niet zo. Dan is het opeens echt ongemakkelijk.

 • Jojo
  4 jaar ago

  ❤️

 • diana
  4 jaar ago

  waaw wat een prachtige foto!

  Ik herken vrijwel alle puntjes. om puntje 1 moest ik wel lachen want dat is precies een vriendin en ik. we hebben elkaar leren kennen in Salou en we hebben daar echt een heel gave tijd gehad en dat vertellen we nu nog regelmatig tot grote ergernis van onze partners want die hebben al onze avonturen onderhand ook al een keer of 100 gehoord haha.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, en dat herken ik dan weer! Dat je man je echt aan zit te kijken van: ‘Weer? Make it stop’.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Ik herken niet alle punten in 1 vriendschap, vooral ook omdat ik vriendinnen heb die niet bepaald om de hoek wonen.. Dus kind opvangen enzo gaat dan zo moeilijk. Maar verder, heel mooi lijstje!

 • Kiran
  4 jaar ago

  Wat een mooie foto! Kan me ook goed vinden in de redenen die je noemt. Ik zou bij punt 3, “Tijd speelt geen rol” ook afstand toevoegen. Er zijn altijd mensen die wat verder weg wonen en die je niet vaak ziet. Maar als je dan weer gaat meeten is het weer als vanouds.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Ik denk dat je hier de spijker op de kop slaat. En misschien kun je deze tien ‘redenen’ ook wel opvatten als ‘voorwaarden’ voor een goede vriendschap. Het meest frappante aspect daaraan vind ik wat jij noemt als reden nr. 3: tijd speelt geen rol. Zo heb ik een goede vriendin in Colombia. Om de zoveel jaar komt ze op bezoek in Nederland en dan is het altijd weer alsof er geen tijd heeft tussen gezeten! Heel fijn vind ik dat.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat is fijn hè? Ik vind dat echt heerlijk.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Als ik dit zo lees dan merk ik maar weer hoe mijn echtgenoot ook meteen mijn beste vriend is.

 • Annelies
  4 jaar ago

  Heel mooi artikel! Eigenlijk heb ik hier nooit bij stil gestaan. Ik heb ‘gewoon’ vriendinnen. Niet heel veel en al helemaal niet veel héle goede. Maar ik herken je punten wel in mijn allerbeste vriendschap. Eigenlijk is het ook een heel bijzonder iets!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Vriendschap is zeker bijzonder. Ik zou niet zonder mijn vriendinnen kunnen.

 • ivonne
  4 jaar ago

  Ja, ik kan ze allemaal afvinken. Helaas wonen vanwege verhuizingen al mijn vriendinnen op enige afstand (en zelfs in het buitenland), zie ik ze dus veel minder vaak dan ik wil en zo valt punt 7 deels in het water. Ik mis ze, maar als ik ze zie is het altijd goed! Hele mooie foto om het verhaal kracht bij te zetten.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh dat is vervelend al kun je er natuurlijk ook voor elkaar zijn op andere manieren? Door te luisteren bijvoorbeeld? En dank voor het compliment. 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.