TOP
redenen waarom je vrienden bent
Lifestyle

10 redenen waarom je vriendinnen bent (of vrienden)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een van mijn beste vriendinnen leerde ik kennen op mijn allereerste dag op Schoevers (ja ik heb na mijn onafgemaakte studie ook Schoevers gedaan). We gingen naast elkaar zitten in de schoolbanken en dat was het begin van een hele hechte vriendschap die al minstens 15 jaar oud is. Een andere goede vriendin ontmoette ik tijdens een dagje strand. Ik weet niet meer precies waarom, maar we voelden ons gewoon goed bij elkaar. Als ik naar mijn vrienden kijk, dan zijn ze heel verschillend. De een ken ik van mijn middelbare school, de ander uit mijn studietijd, weer een ander was een vriendin van een vriendin of een collega. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteit waardoor ze voor mij belangrijk zijn. Maar er zijn ook een paar dingen die ze gemeen hebben. En daarvan deel ik er vandaag 10. 10 redenen waarom je vriendinnen bent (of vrienden), want ik heb ook mannelijke vrienden, maar voor het gemak heb ik het hier even over vriendinnen. Ben je benieuwd of je een aantal dingen herkent? Ik ga je ze vertellen. Lees je mee?

1. Je kan hetzelfde verhaal 50x vertellen

En het blijft grappig. “Weet je nog van toen met Oud & Nieuw op dat rare feest?” En dat is het begin van de anekdote die vervolgens in geuren en kleuren verteld en herhaald wordt.

2. Ze heeft je op je slechtst gezien

En andersom. Bijvoorbeeld toen je liefdesverdriet had, je een week de afwas niet had gedaan, je hele huis volstond met lege flessen wijn en je vloer was bezaaid met zakdoekjes. Yes, I’ve been there. Together.

3. Tijd speelt geen rol

Je kunt elkaar een week of een half jaar niet hebben gezien en toch pak je meteen de draad weer op alsof je elkaar gisteren nog zag. Mijn beste vriendin van de middelbare school en ik kunnen elkaar een jaar niet zien en binnen 5 minuten weer bijna in onze broek piesen van het lachen.

4. Stiltes zijn niet erg

Hoe goed je ook met elkaar kunt praten en lachen, het is ook niet erg om bij elkaar stil te zijn. Bij sommige mensen zijn stiltes ongemakkelijk, maar niet bij je vrienden.

5. Jouw geluk is haar geluk en andersom

Je gaat trouwen, zij is zwanger, je koopt een nieuw huis, zij heeft een nieuwe baan. Je bent altijd blij voor elkaar. Sterker nog, als zij gaat trouwen ben je bijna net zo blij als zij zelf. Je deelt je geluk en ja, ook je verdriet.

6. Ze kent je geheimen

De dingen die je nooit met je partner of familie zou delen, die weet zij wel. Gelukkig weet jij haar geheimen ook, dus mocht het ooit mis gaan tussen jullie (wat het niet gaat), dan zul je toch die geheimen moeten bewaren.

7. Ze is er voor je

En ze is er altijd voor je. Geen tijd om de kinderen op te halen van school omdat je afspraak schandalig uitloopt? Je weet wie je kan bellen. En je weet ook wie je moet bellen als je echt vreselijk nieuws hebt gekregen en dat is geheel wederzijds.

8. Je kunt jezelf zijn bij haar

Zij kent je door en door dus je hoeft je echt niet beter voor te doen of mooier aan te kleden als je met haar op stap gaat. Nog even terug naar punt 2. Ze weet hoe je er op je slechts uitziet en jij ook van haar, dus je hoeft echt je huispak niet uit te trekken als ze op bezoek komt.

9. Ze vertelt je de waarheid

Die jas die je in de winkel zo prachtig vindt? Je vriendin vertelt je gewoon eerlijk dat die jou voor geen meter staat. En je vindt het helemaal niet erg om dat uit haar mond te horen.

10. Je bent altijd weer blij om haar te zien

Sterker nog, het kan je door een dag heen slepen. Slechte dag op je werk? Die is minder erg als je weet dat je vanavond je vriendin weer gaat zien. Gezellig bijkletsen, lachen en de boel de boel laten. Daar zijn vrienden voor.

Eigenlijk kan ik nog wel wat punten opnoemen, maar voor vandaag wil ik het even bij deze 10 punten laten. Anders wordt het hier een boek in plaats van een blog. Tot slot wil ik nog wel een mooie foto delen van mijn beste vriendinnen, moeder en vriend en kapper Marvin en mij tijdens het aantrekken van de jurk op mijn huwelijksdag. Ik, op van de zenuwen, maar volledig vertrouwend op de de belangrijkste vrouwen in mijn leven. Deze foto typeert voor mij zo veel vriendschap en liefde, ik word elke keer weer blij als ik hem zie.

redenen vrienden Karen huwelijk

Herken jij deze redenen? Heb je er zelf nog een of meer toe te voegen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Photocredits: Julia Caesar via Unsplash. Foto huwelijk: Monetmine.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.