TOP
redenen om je boodschappen te laten bezorgen
Lifestyle

9 goede redenen om je boodschappen te laten bezorgen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Boodschappen laten bezorgen? Waarom zou je dat doen? Ik woon vlakbij de supermarkt en die is ook nog eens elke dag tot laat open. Bovendien kost het geld en er mankeert niets met mij. Waarom zou ik niet een paar keer per week naar de supermarkt kunnen om boodschappen te doen’. Lees hier al mijn argumenten om nooit mijn boodschappen te laten bezorgen. Tot ik het een keer deed en om was. En opeens bedacht ik allemaal of eigenlijk 9 goede redenen om je boodschappen te laten bezorgen. En nee, dit artikel is niet eens gesponsord… Benieuwd welke redenen ik je kan vertellen?

1. Geld besparen

Ja, het kost geld om boodschappen te laten bezorgen, maar die kosten heb je zo weer terug. Want… je bedenkt van te voren wat je wil hebben en je koopt dus geen extraatjes die je eigenlijk niet nodig hebt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik door de supermarkt loop, trek ik altijd weer producten uit de schappen om uit te proberen. Ik ben een marketing slachtoffer. Als ik iets (onbewust) in een reclame heb gezien, blijft het in mijn achterhoofd hangen. Mijn voorraadkast puilt uit door al die advertenties. Nou, ik heb dus een manier gevonden to make it stop en om efficiënter met het huishoudbudget om te gaan. Bovendien heb ik nu ook geen last meer van last minute impuls aankopen bij de kassa. Ik heb de marketing verslagen, hoera!

2. Gezonder eten

Als je van te voren gaat bedenken wat je gaat eten, is dat doorgaans gezonder dan last minute even snel wat halen. Vooral als ik de hele dag geen tijd heb gehad, wil ik dan nog wel eens een makkelijke hap halen waar ik niet al te lang voor in de keuken hoef te staan.

3. Bespaart tijd

En dus ook geld, want tijd is geld. Laten we eerlijk zijn: Boodschappen doen neemt best veel tijd in beslag, zeker als je het een paar keer per week doet. En helemaal zeker als je tijdens het spitsuur gaat, want dan zijn er ook nog eens rijen met langzame kassameisjes en/of treuzelende senioren (ik kies altijd de verkeerde rij, dat stond vroeger zelfs in mijn twitterbio).

4. Makkelijk

Hoe makkelijk is het als je niet zelf hoeft te sjouwen met flessen spa, dozen kattengrind en torenhoge verpakkingen met toiletrollen? Dat je boodschappen bij de deur worden bezorgd en dat je ze alleen nog zelf in moet ruimen? En de bezorger neemt ook nog je lege flessen mee terug. Bonus!

5. Minder vaak uit eten/traiteur/afhaal/thuisbezorgd

‘We hebben nog niets in huis en ik heb geen zin om boodschappen te doen en te koken’.
‘Ik ook niet’.
‘Waar heb je zin in? Uit eten?’
‘Ja, dat kan, maar ik kan ook even Indisch halen bij de Toko of een pizza laten bezorgen via Thuisbezorgd?’

Komt deze conversatie je bekend voor? Mij wel, want hij komt hier in huis zo’n twee tot vier keer per maand voor, afhankelijk van de werkdruk, algehele malaise en het weer. Ik sluit niet uit dat dit gesprek nooit meer gaat plaatsvinden, maar ik ben er zeker van dat het wel minder vaak gaat gebeuren. Als je al eten in huis hebt, is het toch zonde de ingrediënten te laten bederven, bovendien hoef je er niet meer ‘uit’ om boodschappen te doen wat toch al weer scheelt. Handig!

6. Inspiratie

Om nog even verder te gaan op het vorige punt, iedereen heeft toch wel eens dagen dat ‘ie Koos Inspiratieloos is? Ook qua eten? Ik tenminste wel. Als je je eten van te voren bedenkt, dan heb je daar dus geen last meer van. En als je een leuk recept ziet, kun je de ingrediënten meteen opslaan in je boodschappenlijst zodat je het kan gaan uitproberen.

7. Voorraadbeheer

Ken je dat? Dat je door de supermarkt loopt en opeens twijfelt of je nog wel oregano in huis hebt? En dat je het voor de zekerheid dan maar meeneemt? En dat je dan thuiskomt en ziet dat er al twee potjes oregano in de keukenkast staan? Daar heb je dus geen last van als je je eten online bestelt. Je checkt dan veel beter wat je nog hebt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Dat zorgt er meteen voor dat je efficiënter met je budget omgaat en met je ruimte want 6 pakken pasta nemen alleen maar extra kastruimte in beslag en als je pech hebt, kun je ze op een gegeven moment ook nog eens weggooien omdat ook pasta niet onbeperkt houdbaar is.

8. Betere Planning

Een van mijn doelen voor de komende tijd is meer structuur. Daar hoort ook gezond eten bij en een betere planning, zodat ik beter rekening kan houden met dingen. Als je je boodschappen laat bezorgen, dan maak je automatisch al een planning voor de komende dagen qua eten. Overigens maak ik graag lijsten waar ik meteen alles op noteer, dus als er iets op is, gaat het meteen op de lijst.

9. Verkrijgbaarheid van producten

‘Mijn’ supermarkt is niet de grootste supermarkt. Bovendien woon ik in een gemeente waar biologisch blijkbaar nog niet hip & happening is, want het assortiment biologisch is in mijn supermarkt minder. En dat is jammer, want ik ben dol op biologisch. Elke supermarkt heeft haar eigen assortiment, maar online is alles verkrijgbaar. Ook al mijn biologische dingetjes. En daarvoor hoef ik dan niet ook nog eens naar allerlei andere winkels wat me uiteindelijk tijd en geld scheelt, want ik hoef niet te rijden en de biologische winkels in de buurt zijn eigenlijk ook nog duurder (psst niet doorvertellen, want ik wil de plaatselijke middenstand niet kapot maken). Overigens zijn sommige items online ook uitverkocht, maar je krijgt dan meteen alternatieven te zien.

Je merkt het al. Ik ben om. Natuurlijk zitten er altijd nadelen aan, zoals dat je bijvoorbeeld thuis moet zijn als je boodschappen bezorgd worden (maar dat kan ook ’s avonds). En ja, dat zul je altijd zien, heb je net op ‘verzenden’ gedrukt en dan bedenk je dat je ook waspoeder nodig hebt. Of de bananen gaan toch sneller op dan gedacht en daarvoor moet je dan toch weer naar de winkel. Maar al met al vind ik het reuze handig!

Doe jij je boodschappen wel eens online? Kun je zelf nog pluspunten noemen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto: Leonie Wise via Unsplash.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.