TOP
redenen om je boodschappen te laten bezorgen
Lifestyle

9 goede redenen om je boodschappen te laten bezorgen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Boodschappen laten bezorgen? Waarom zou je dat doen? Ik woon vlakbij de supermarkt en die is ook nog eens elke dag tot laat open. Bovendien kost het geld en er mankeert niets met mij. Waarom zou ik niet een paar keer per week naar de supermarkt kunnen om boodschappen te doen’. Lees hier al mijn argumenten om nooit mijn boodschappen te laten bezorgen. Tot ik het een keer deed en om was. En opeens bedacht ik allemaal of eigenlijk 9 goede redenen om je boodschappen te laten bezorgen. En nee, dit artikel is niet eens gesponsord… Benieuwd welke redenen ik je kan vertellen?

1. Geld besparen

Ja, het kost geld om boodschappen te laten bezorgen, maar die kosten heb je zo weer terug. Want… je bedenkt van te voren wat je wil hebben en je koopt dus geen extraatjes die je eigenlijk niet nodig hebt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik door de supermarkt loop, trek ik altijd weer producten uit de schappen om uit te proberen. Ik ben een marketing slachtoffer. Als ik iets (onbewust) in een reclame heb gezien, blijft het in mijn achterhoofd hangen. Mijn voorraadkast puilt uit door al die advertenties. Nou, ik heb dus een manier gevonden to make it stop en om efficiënter met het huishoudbudget om te gaan. Bovendien heb ik nu ook geen last meer van last minute impuls aankopen bij de kassa. Ik heb de marketing verslagen, hoera!

2. Gezonder eten

Als je van te voren gaat bedenken wat je gaat eten, is dat doorgaans gezonder dan last minute even snel wat halen. Vooral als ik de hele dag geen tijd heb gehad, wil ik dan nog wel eens een makkelijke hap halen waar ik niet al te lang voor in de keuken hoef te staan.

3. Bespaart tijd

En dus ook geld, want tijd is geld. Laten we eerlijk zijn: Boodschappen doen neemt best veel tijd in beslag, zeker als je het een paar keer per week doet. En helemaal zeker als je tijdens het spitsuur gaat, want dan zijn er ook nog eens rijen met langzame kassameisjes en/of treuzelende senioren (ik kies altijd de verkeerde rij, dat stond vroeger zelfs in mijn twitterbio).

4. Makkelijk

Hoe makkelijk is het als je niet zelf hoeft te sjouwen met flessen spa, dozen kattengrind en torenhoge verpakkingen met toiletrollen? Dat je boodschappen bij de deur worden bezorgd en dat je ze alleen nog zelf in moet ruimen? En de bezorger neemt ook nog je lege flessen mee terug. Bonus!

5. Minder vaak uit eten/traiteur/afhaal/thuisbezorgd

‘We hebben nog niets in huis en ik heb geen zin om boodschappen te doen en te koken’.
‘Ik ook niet’.
‘Waar heb je zin in? Uit eten?’
‘Ja, dat kan, maar ik kan ook even Indisch halen bij de Toko of een pizza laten bezorgen via Thuisbezorgd?’

Komt deze conversatie je bekend voor? Mij wel, want hij komt hier in huis zo’n twee tot vier keer per maand voor, afhankelijk van de werkdruk, algehele malaise en het weer. Ik sluit niet uit dat dit gesprek nooit meer gaat plaatsvinden, maar ik ben er zeker van dat het wel minder vaak gaat gebeuren. Als je al eten in huis hebt, is het toch zonde de ingrediënten te laten bederven, bovendien hoef je er niet meer ‘uit’ om boodschappen te doen wat toch al weer scheelt. Handig!

6. Inspiratie

Om nog even verder te gaan op het vorige punt, iedereen heeft toch wel eens dagen dat ‘ie Koos Inspiratieloos is? Ook qua eten? Ik tenminste wel. Als je je eten van te voren bedenkt, dan heb je daar dus geen last meer van. En als je een leuk recept ziet, kun je de ingrediënten meteen opslaan in je boodschappenlijst zodat je het kan gaan uitproberen.

7. Voorraadbeheer

Ken je dat? Dat je door de supermarkt loopt en opeens twijfelt of je nog wel oregano in huis hebt? En dat je het voor de zekerheid dan maar meeneemt? En dat je dan thuiskomt en ziet dat er al twee potjes oregano in de keukenkast staan? Daar heb je dus geen last van als je je eten online bestelt. Je checkt dan veel beter wat je nog hebt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Dat zorgt er meteen voor dat je efficiënter met je budget omgaat en met je ruimte want 6 pakken pasta nemen alleen maar extra kastruimte in beslag en als je pech hebt, kun je ze op een gegeven moment ook nog eens weggooien omdat ook pasta niet onbeperkt houdbaar is.

8. Betere Planning

Een van mijn doelen voor de komende tijd is meer structuur. Daar hoort ook gezond eten bij en een betere planning, zodat ik beter rekening kan houden met dingen. Als je je boodschappen laat bezorgen, dan maak je automatisch al een planning voor de komende dagen qua eten. Overigens maak ik graag lijsten waar ik meteen alles op noteer, dus als er iets op is, gaat het meteen op de lijst.

9. Verkrijgbaarheid van producten

‘Mijn’ supermarkt is niet de grootste supermarkt. Bovendien woon ik in een gemeente waar biologisch blijkbaar nog niet hip & happening is, want het assortiment biologisch is in mijn supermarkt minder. En dat is jammer, want ik ben dol op biologisch. Elke supermarkt heeft haar eigen assortiment, maar online is alles verkrijgbaar. Ook al mijn biologische dingetjes. En daarvoor hoef ik dan niet ook nog eens naar allerlei andere winkels wat me uiteindelijk tijd en geld scheelt, want ik hoef niet te rijden en de biologische winkels in de buurt zijn eigenlijk ook nog duurder (psst niet doorvertellen, want ik wil de plaatselijke middenstand niet kapot maken). Overigens zijn sommige items online ook uitverkocht, maar je krijgt dan meteen alternatieven te zien.

Je merkt het al. Ik ben om. Natuurlijk zitten er altijd nadelen aan, zoals dat je bijvoorbeeld thuis moet zijn als je boodschappen bezorgd worden (maar dat kan ook ’s avonds). En ja, dat zul je altijd zien, heb je net op ‘verzenden’ gedrukt en dan bedenk je dat je ook waspoeder nodig hebt. Of de bananen gaan toch sneller op dan gedacht en daarvoor moet je dan toch weer naar de winkel. Maar al met al vind ik het reuze handig!

Doe jij je boodschappen wel eens online? Kun je zelf nog pluspunten noemen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto: Leonie Wise via Unsplash.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

36 COMMENTS
 • Diana
  4 jaar ago

  hahaha nummer 5. Dat gesprek voeren wij een paar keer per week :’)

  Als je het zo allemaal opnoemt zitten er idd wel heel goede voordelen aan. Eigenlijk zou het perfect voor mij zijn.
  Maja hier heb je zoiets niet. Hier doen ze niet zo aan online 😛

 • Frederique
  4 jaar ago

  Ja mee eens. Ik begon met boodschappen te laten bezorgen toen ik zwanger was van mijn middelste. Kon toen even niet naar drie hoog met alle boodschappen. Ben het blijven doen. Het werkt vaak idd kostenbesparend. Ik vind het ook fijn om op mijn gemak de prijzen te kunnen vergelijken en ik koop precies wat we nodig hebben. Ik doe het tegenwoordig zo dat ik 1 keer per maand de zware dure boodschappen laat bezorgen zoals kattengrind, wasmiddel maar ook dingen als diepvriesvoorraad en houdbare melk. En mijn verse boodschappen doe ik dan ‘zelf’. Ben blij met deze half-way oplossing.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is inderdaad de ideale oplossing. De versdingen die ik meteen opeet, bestel ik mee, maar de versdingen voor later in de week, koop ik ook soms zelf.

 • Diana
  4 jaar ago

  Goh..zo had ik het nog nooit bekeken. Daar zit veel in wat je schrijft. Ik heb even geen idee wat precies laten bezorgen kost, maar kan me voorstellen dat je misschien juist wel bespaard. Hoevaak ga je niet voor alleen 3 dringen en kom je met 7 terug. Of ja juist weer terug iets vergeten en zo nog meer van je lijstje. En dan de tijd! Mijn kijk is nu heel anders geworden. Dank je wel Karen. Liefs Diana

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Graag gedaan Diana. Mij levert het inderdaad ook meer op dan het kost.

 • Godelieve
  4 jaar ago

  Hier bezorgen ze de boodschappen niet thuis!
  Zo erg vinden we dat niet, vaak doen we een keer in twee weken boodschappen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh nee? Ik dacht echt dat ze dat inmiddels overal deden? Maar ik kan me in jouw geval zeker goed voorstellen dat je het niet erg vindt om zelf te doen. Ik neem aan dat jij je ook veel bewuster van je voorraad en prijzen bent dan ik.

 • Nathalie
  4 jaar ago

  Heb vorig jaar een keer bij Jumbo online gewinkeld en het opgehaald, dus niet laten bezorgen. De gewone boodschappen haal ik zelf, mede omdat ik dan de houdbaarheid van verse producten kan checken… aantal jaar geleden eens boodschappen besteld en daar waren een aantal producten bij die niet zo lang (meer) houdbaar waren.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Daar heb ik zelf nooit slechte ervaring mee gehad. Wel in de winkel dat ik even snel wat mee griste en het al niet meer houdbaar bleek te zijn.

 • Mariska
  4 jaar ago

  Het is ZO handig, boodschappen laten bezorgen! Heb het wel eens gedaan en stem echt voor!

 • Toen ik net mijn eerste baan had bestelde ik wel vaker online mijn boodschappen, ideaal! Nu wonen we bij een AH om de hoek dus halen we het meestal zelf.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wij wonen ook om de hoek, maar toch vind ik het heerlijk de wekelijkse boodschappen te laten bezorgen 🙂

 • Anita
  4 jaar ago

  Het kan wel helpen maar vind het veel leuker om in de winkel rond te lopen, zo ook andere winkels. Online aankopen zijn maar minimaal hier!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat kan ook. Ik hou van neuzen in winkels, maar niet in supermarkten.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Laten bezorgen heb ik nog nooit gedaan, maar toen ik nog in Belgie woonde bestelde ik wel heel vaak op voorhand mijn boodschappen bij Colruyt. Dan ging ik ze gewoon na ’t werk ophalen. Zo makkelijk.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat kan in Nederland ook. Dan heb je speciale pick-up points. Heel erg handig als je op kantoor zit, want die punten zitten op goede locaties naast het station en zo.

 • Reshma
  4 jaar ago

  Denk dat het een stuk goedkoper is, bedoel als je in de supermarkt rondloopt zie je altijd nog wel meer lekkere dingetjes, zoals snoep haha.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies, dat argument staat er ook bij 🙂

 • Kiran
  4 jaar ago

  Ik ben een grote fan van online winkelen, maar online boodschappen doen heb ik tot nu toe niet gedaan. Als ik zelf boodschappen doe kan ik gelijk zien in hoeverre een bepaald product niet helemaal vers is. Hetzelfde geldt voor zuivelproducten, ik heb het liefste zuivelproducten met de langste houdbaarheidsdatum. In de winkel kan ik deze producten zelf pakken.

  Los hiervan kan ik me overigens wel vinden in de punten die je noemt. In het bijzonder punt 3, 4 en 7. Boodschappen doen kost inderdaad tijd. En het is zeker makkelijk als je niet zelf hoeft te sjouwen met (zware) flessen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb daar zelf nooit negatieve ervaringen mee, terwijl ik in de supermarkt ook altijd de langst houdbare pak. Ik denk dat de bezorgservices zichzelf in hun vingers zouden snijden als ze items bezorgen die niet zo lang houdbaar zijn.

 • Liess
  4 jaar ago

  Als ik dit zo lees klinkt alles wel heel positief.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   En dat is het ook.

   • Liess
    4 jaar ago

    Enige nadeel is voor mij dat ik dan naar een jumbo of ah moet, ipv lidl, ben benieuwd of het dan echt zo besparend is.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Ook al zal het laten bezorgen van de boodschappen voor veel mensen een uitkomst zijn, zelf vind ik boodschappen doen te leuk om het te laten. En dat ik af en toe ook al eens iets koop dat niet op mijn boodschappenlijstje stond, vind ik één van de charmes. Eens even een beetje gek doen, is juist leuk!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik loop vaak genoeg door de stad en doe dan een impulsinkoop. Dat doe ik overigens liever in de stad dan in de supermarkt, maar dat is voor iedereen persoonlijk.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Zoals je misschien weet schreef ik laatst ook een artikel over online boodschappen doen. Ik vind het ook geweldig. Al is er hier geen bezorgservice (doen boodschappen bij de jumbo) en doe ik het nog te weinig naar mijn zin haha!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wij hebben dan weer geen Jumbo. Dat vind ik weer jammer.

 • Sytse
  4 jaar ago

  Ik zit er al heel lang over na te denken maar ik vind het te decadent of zo. Terwijl we gewoon een schoonmaakster hebben hè. Zucht.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ja dat is inderdaad een beetje krom. Maar ik herken het wel hoor, ik vind het ook nog steeds decadent dat we een schoonmaakster hebben.

 • Oh echt, ik wist niet dat er zoveel redenen waren om boodschappen te laten bezorgen! Ik herken ze allemaal!! Overigens heb ik het nu ook wel makkelijk bedacht, mijn man doet op maandag de boodschappen en dan hoef IK al niet na te denken over wat we gaan eten. Daar ben ik zo slecht in! Maar dat bezorgen lijkt me echt heerlijk. Misschien dat ik het rond mijn verjaardag ga proberen, dan hoef je ook lekker niet te sjouwen met al die frisdrank en kratten bier.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is zeker handig!

 • Maris
  4 jaar ago

  Ik doe zo nu en dan online boodschappen wanneer het mij goed uitkomt. De laatste keren waren rond mijn verhuizing. Ik had echt geen tijd en zin om boodschappen te doen en ik moest heel veel (fris)drank hebben voor mijn verhuishulp 😀 Lekker makkelijk!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, zo kun je het ook doen natuurlijk. Zeker handig ook als je een feestje hebt.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Ik vind de punten die je opnoemt stuk voor stuk overtuigend. Wat me nog tegenhoudt is het kopen van vers waren en het visuele aspect. Hoe ziet die mango eruit (en even voelen natuurlijk), dat suk vlees, die krop sla etc. Ach, misschien moet ik het gewoon een keer proberen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik zie dat veel mensen dat als tegenargument gebruiken, maar ik heb er geen slechte ervaring mee. Je kunt je boodschappen natuurlijk ook opdelen in vers en houdbaar.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.