TOP
zalm met een sesamkorstje
Food

Recept: Zalm met een Sesamkorstje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sssht, niet verder vertellen, maar deze Zalm met een Sesamkorstje is een van mijn signature dishes. Het is echt zo’n ultra makkelijk recept, dat je heel snel kunt maken, maar dat er uit ziet en proeft alsof het uit een Michelin Sterrenrestaurant is weggelopen. De restaurantweek is net begonnen, maar met dit gerecht kun je dus thuis voor restaurantje spelen. Leuk als je eters krijgt! Wil je weten hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen, lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ 2 zalmfilets
√ 3 eetlepels sesamzaad
√ peper en (zee)zout
√ klontje boter/ghee

hoe maak je zalm met een sesamkorstjeEn zo maak je zalm met een sesamkorstje:

1. Strooi de sesamzaadjes uit over een bord en meng de zaadjes met wat peper en zout.

2. Druk de zalmfilets in het sesamzaad en zorg dat ze goed bedekt zijn met zaadjes.

3. Verhit de boter of ghee in een pan. Ik gebruik zelf de laatste tijd liever ghee (geklaarde boter) omdat ik gewone melkproducten probeer te vermijden en het net zo lekker is.

4. Bak de zalmfilets in 8 tot 10 minuten goudbruin.

En klaar ben je! Bon appetit!

Hou jij van zalm? Wat is jouw signature dish?

Serveertip: Lekker met couscous/quinoa en verschillende roerbak groentes
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 10-12 minuten

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.