TOP
Food

Recept: Witlofschotel met vijgen en camembert

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als je net als ik, dol bent op het combineren van smaken, dan moet dit hoofdgerecht/bijgerecht bij jou in de smaak vallen. Het is er sowieso een uit de reeks goddelijke gerechten dit Recept: Witlofschotel met vijgen en camembert. Het bitter van de witlof combineert heerlijk met het zoet van de vijgen en het zout van de camembert. Als je dit proeft, weet je wat ze met een smaaksensatie bedoelen ;). Heb ik je al overtuigd met mijn gigantisch snelle reclameteksten? Lees en kijk dan maar mee hoe je het maakt…

Hoe maak je witlofschotel

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ 4 stronkjes witlof
√ gedroogde vijgen (wel het liefst de vochtige variant, dus niet al te droog)
√ stuk camembert
√ handvol walnoten

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de witlof en kook de stronkjes tien minuten in wat water met zout.

3. Spoel de witlof af onder de koude kraan en snijd het onderste harde stukje eraf.

4. Snijd de stronkjes door midden en verwijder het harde witte stukje in het midden. Op de middelste foto hierboven, zie je rechtsonder wat ik bedoel met het harde witte stukje.- Zet ondertussen de oven aan op 200 graden.

5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de stronkjes hierin.

6. Leg de vijgen op de lof en leg daar de plakjes camembert over (foto hierboven rechts).

7. Strooi vervolgens de walnoten erover heen en zet de schaal in de oven.

8. Na ongeveer 10 minuten, moet de camembert gesmolten zijn en klaar ben je!

Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Lekker met krieltjes of eventueel kip of (witte) vis.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 35 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
  • Anniek
    5 jaar ago

    O yum, deze combi klinkt echt heerlijk! Ik ben dol op camenbert (als ik in de zomervakantie in Frankrijk ben, eet ik het ’s ochtends áltijd), en heel erg, maar zelfs als foodie heb ik nog nooit vijgen uitgeprobeerd… Dat wordt hoog tijd zo te zien!

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Vijgen zijn echt heerlijk! Vers of gedroogd. Ik vind het allemaal even heerlijk!

  • Anne-Marie Otter
    5 jaar ago

    Ik ben geen liefhebber van lof maar hé, je kunt alles lekker maken met camembert, noten en vijgen 🙂

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Haha, dat is waar, behalve corned beef, dat blijft smerig 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.