TOP
Recept: Thaise Kippensoep met noedels
Food

Recept: Thaise Kippensoep met Noedels

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Deze Thaise Kippensoep met Noedels komt uit het kookboek ‘de eenvoudige Thaise keuken’ van Ken Hom. Ik heb dit boek al meer dan 10 jaar en ik denk dat ik er inmiddels meer dan 250 keer uit gekookt heb. Een aantal van de gerechten zijn echte signature dishes van mij geworden en vandaag deel ik dus met veel plezier een van deze gerechten met jullie. Een heerlijke maaltijdsoep die het hele jaar door lekker is en waar ik bijna nooit genoeg krijg. Het is een gerecht uit het Noorden van Thailand, dus vandaar dat het waarschijnlijk een Indiase twist heeft. Ben je benieuwd naar dit recept? Ik ga je laten zien hoe je dit recept maakt, kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 tot 6 personen:

√ 175 gram verse of gedroogde eiernoedels
√ 2 stengels citroengras
√ 200 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
√ 1 eetlepel plantaardige olie
√ 1 kleine ui (gesnipperd)
√ 2 tenen knoflook (grof gehakt)
√ 3 kippenbouillonblokjes
√ 1¼ liter water
√ 1 blik kokosmelk (400 ml)
√ 1 rode peper of 2 kleine rode/groene Thaise pepertjes (fijn gehakt zonder de zaadjes)
√ 1 eetlepel vissaus (nam pla)
√ 1 eetlepel donkere sojasaus
√ 1 eetlepel suiker
√ 2 eetlepels Madras currypasta of kerriepoeder
√ 2 eetlepels limoensap
√ verse koriander of basilicum om te garneren
√ peper en zout naar smaak

Hoe maak je thaise kippensoep met noedels

En zo maak je de Thaise Kippensoep met Noedels:

1. Laat de noedels in een grote pan met kokend water 3 tot 5 minuten wellen totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze uitlekken.

2. Verwijder de buitenste harde bladeren van het citroengras en gebruik alleen het zachte lichtgekleurde binnenste deel. Snijd het in stukken van 7 cm en plet ze met de harde kant van een zwaar mes.

3. Snijd de kipfilet in reepjes en snijd de peper, ui en knoflook.

4. Verhit een grote pan met een dikke bodem op hoog vuur en giet de olie erin. Voeg, als de olie licht begint te dampen, de ui, de knoflook en het citroengras toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten.

5. Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor, draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de pepers, de kip, de vissaus, de sojasaus, de currypasta of het kerriepoeder, het zout en de peper toe en roer alles goed door. Doe er de uitgelekte noedels bij en laat de soep met de deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Schep het citroengras met een schuimspaan of lepel uit de pan. Roer het limoensap door de soep en giet alles in grote diepe borden of terrines. Doe wat blaadjes koriander en/of basilicum op de borden als garnering.

En klaar ben je! Khin kao!

Hou jij ook van soep en/of Thais eten? Lijkt dit recept je lekker? Laat je dan even weten hoe het gesmaakt heeft?

Serveertip: Ook lekker met wat Chinese Kool er door heen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: 35 minuten

Het kookboek van Ken Hom is hieronder te bestellen. Omdat het Nederlandse boek alleen nog maar tweedehands te bestellen is en belachelijk duur, heb ik de Engelse versie er ook bij gezet.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.