TOP
Spinaziesoep met avocado en munt
Food

Recept: Spinaziesoep met Avocado en Munt

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

We beginnen het nieuwe jaar gezond met deze heerlijke Spinaziesoep met Avocado en Munt. Afgelopen zondag plaatste ik het artikel: Waarom is avocado gezond? Een aantal dejlige lezers vertelden toen dat ze niet dol waren op avocado en of ik niet een keer een recept met avocado kon plaatsen. Het liefst een recept waarin de avocado geen overheersende rol zou spelen. En voilà: hier is het recept. Ideaal als hoofdgerecht, maar ook lekker voor de lunch of als voorgerecht. Helemaal vegetarisch en zonder ongezonde toevoegingen. Niet alleen avocado is gezond, ook spinazie zit boordevol vitamines en mineralen. En laten we niet vergeten dat deze soep dus ook gewoon lekker is en vriendelijk voor je portemonnee. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Ik vertel het je…

Boodschappenlijstje voor 2 à 3 personen:

√ 300 gram verse spinazie
√ 2 rijpe avocado’s
√ 2 eieren
√ 2 tabletten groente- of kruidenbouillon
√ handje verse munt
√ 1 liter water
√ peper en zout

Collage Spinaziesoep met avocado en munt

En zo maak je het:

1. Breng een half kopje water met een snufje zout in een kookpan aan de kook.

2. Voeg de spinazie toe en doe het deksel op de pan.

3. Schep de spinazie regelmatig om totdat die slinkt. In het begin zal het bijna niet in de pan passen, maar schrik niet, binnen mum van tijd is er nog maar weinig van over.

4. Als de spinazie geslonken is, laat alles dan nog een minuut of 3 koken.

5. Pureer de spinazie met het kookvocht met een staafmixer of in de blender.

6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil de avocado. Als de avocado goed rijp is, kun je hem ook uitlepelen of de schil eraf trekken. Snijd de avocado in stukjes.

7. Kook een liter water.

8. Voeg de avocado toe aan de spinazie en giet er een klein beetje heet water bij. Pureer alles tot er een gladde mix ontstaat.

9. Doe de rest van het gekookte water en de bouillonblokjes met de spinazie-avocadopuree in de kookpan. Warm het geheel goed door.

10. Kook 2 eieren en snijd die in kleine stukjes.

11. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.

12. Schep de soep in de borden of kommen en schep de eistukjes in het midden van de soep en strooi de muntreepjes erover.

En klaar ben je! Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Laat je even weten hoe het gesmaakt heeft?

Serveertip: Lekker met brood.
Optie: croutons, scheutje sherry, room, kip, blauwe kaas.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ongeveer 20 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
  • Margriet
    5 jaar ago

    Gister de spinazie soep gemaakt. Maakte regelmatig spinazie soep maar wilde graag een gezondere variant. Men wat was deze heerlijk. Echt! Dus wij hebben een nieuwe favoriet 🙂

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Wat leuk om te horen Margriet! Ik ben ook zo dol op deze soep. Morgen komt er weer een soep online trouwens.

  • Kiss & Make-up
    5 jaar ago

    Wat een speciale combinatie! Ik zou het wel eens willen proberen, gewoon om ’t zien of ik het wat vind.

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Ik ben benieuwd of je het wat vindt! Voor vegetariërs is het natuurlijk een ideaal recept :).

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.