TOP
Food

Recept: Snelle Hutspot

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als Sinterklaas in het land is, is het voor mij eigenlijk al winter. De feestdagen zijn er! Hallo feestdagen! En het begint ook nog kouder te worden en als het koud begint te worden, krijg ik zin in Hollandse pot. Vandaar dat er vandaag een Hollandse klassieker op het menu staat, en dan de variant die je snel op tafel hebt staan. Wel zo makkelijk. Benieuwd naar dit Recept: Snelle Hutspot? Ik ga je vertellen hoe je het maakt, kijk en lees maar mee…

hutspot collage

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 kilo aardappels
√ 500 gram ui
√ 500 gram geschilde winterpenen
√ 2 (runder) rookworsten
√ scheutje plantaardige olie
√ scheutje (plantaardige) melk
√ klontje boter
√ beetje komijnpoeder
√ peper en zout

En zo maak je het:

1. Zet een pan met water op en breng het aan de kook.

2. Schil de winterpeen en snijd hem in stukken en doe dat ook met de aardappels. Snijd de ui in grove stukken.

3. Als het water kookt, doe je ui, peen en aardappels hierin. Laat het 15 tot 20 minuten koken. Check of de aardappels gaar zijn met een vork. Glijdt de aardappel van je vork, dan is ‘ie gaar.

4. Ondertussen zet je nog  een pan met water op voor de rookworsten. Als het water kookt, draai je het vuur op zijn laagst en laat je de worsten een minuut of 10-15 verwarmen. Het water mag niet meer koken.

5. Als de aardappels gaar zijn en de peen zacht, giet je er een scheutje melk bij en een klontje boter. Stamp alles tot een puree en maak op smaak met peper, zout en komijnpoeder. Persoonlijk houd ik van grove puree, maar als je dol bent op een gladde puree moet je wat langer doorstampen.

6. Serveer de hutspot met de rookworst.

Klaar ben je!

Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Mosterd en/of piccalilli saus
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 20/25 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

1 COMMENT

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.