TOP
Snelle erwtensoep
Food

Recept: Snelle Erwtensoep

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elke familie heeft haar eigen tradities, recepten en bijzonderheden. Wij aten op Sinterklaasavond altijd erwtensoep. Ik zie me nog zitten aan onze oude houten keukentafel. Helemaal zenuwachtig omdat Sinterklaas of Zwarte Piet elk moment aan kon bellen en er dan een grote juten zak met cadeautjes voor de deur stond. Als ik erwtensoep zie of eet, dan moet ik daar altijd aan denken. We aten het ook niet al te vaak, omdat mijn moeder het te bewerkelijk vond om te maken. Dus ik was reuze blij dat ik via 24kitchen het recept voor een Snelle Erwtensoep tegenkwam. Een hartstikke lekker en gezond recept, want het zit propvol met groenten. Erwten zijn echt een superfood, want ze bevatten enorm veel vitamines en mineralen. Je kunt de soep vegetarisch maken, maar als je van vlees houdt, is het net zo lekker met. Benieuwd hoe je deze heerlijkheid maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 600 gram tuinerwtjes (uit de diepvries)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 winterpeen
  • een halve knolselderij
  • 2 preien
  • 2 takjes groen van selderij
  • 1 magere runderrookworst (maar een vegetarische of gewone kan ook)
  • 1 liter water
  • peper en zout naar smaak
  • En je hebt een staafmixer/blender/keukenmachine nodig.

recept: snelle erwtensoep

En zo maak je Snelle Erwtensoep:

  1. Kook 1 liter water en laat hierin de doperwten met de bouillonblokjes 15 minuten gaar koken. Roer af en toe door.
  2. Schil ondertussen de aardappels en de knolselderij en snijd deze en de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in rigen en snijd de blaadjes van de selderij fijn.
  3. Na 15 minuten pureer/blend je de erwten zo fijn mogelijk.
  4. Zet de pan met de erwten weer op het vuur en breng de soep weer aan de kook.
  5. Bereid de rookworst.
  6. Voeg de aardappels en de groenten toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.
  7. Snijd de worst in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Laat het nog even 5 minuten door pruttelen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Hadden jullie thuis bepaalde gerechten die je at bij speciale gelegenheden?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met Fries roggebrood met mosterd en geitenkaas 
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten.

Benieuwd naar een ander soeprecept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.