TOP
Food

Recept: Snelle Bami

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorige week een recept voor Snelle Hutspot, vandaag is de bami aan de beurt. Snel is makkelijk, maar hoeft echt niet te betekenen dat een gerecht minder lekker is. Dit Recept: Snelle Bami is echt heerlijk, staat lekker snel op tafel (duh), is makkelijk om te maken en is een handig recept als je voor een grotere groep moet koken. Plus kinderen vinden dit recept vaak ook heerlijk, dus dat maakt het extra makkelijk. Benieuwd hoe je het maakt? Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 400 gram mienestjes
√ 400 gram kipfilet
√ 900 gram nasi-bami groenten
√ 2 tenen knoflook
√ 2 eetlepels seroendeng
√ 2 cm gember
√ 4 eieren
√ 4 eetlepels sojasaus
√ 4 eetlepels zonnebloemolie

Snelle Bami collageEn zo maak je het:

1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2. Snijd ondertussen de kip in blokjes, de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember tot ze licht kleuren.

4. Doe de kip erbij en roerbak die ongeveer 4 minuten.

5. Voeg de sojasaus en de bamigroenten toe, maar gebruik de peper uit het groentepakket niet. Roerbak alles 4 minuten tot de groente geslonken is.

6. Schep de mie door de groente. Proef of je het lekker vindt zo en anders breng je het nog op smaak met extra sojasaus. Houd alles warm onder een deksel.

7. Verhit de olie in een koekenpan met  en bak er 4 spiegeleieren in op hoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.

8. Verdeel de bami over 4 borden en serveer met een gebakken ei. Bestrooi het gerecht met de seroendeng.

Klaar ben je!

Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Eten er geen kinderen mee en houd je van scherp? Snijd dan de peper uit het groentepakket in ringetjes en strooi het over het gerecht. Verder is het lekker om er sambal, gebakken uitjes en atjar tjampoer bij te eten.
Optie: Laat de kip weg en je hebt een vegetarisch gerecht. Ook lekker.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 20 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

5 COMMENTS
  • Esra
    5 jaar ago

    Ik heb al zolang geen bami gemaakt, krijg meteen zin om het weer te maken na het lezen van je artikel! X

  • Kiss & Make-up
    5 jaar ago

    Dit maak ik ook wel eens, lekker!

  • Nathalie
    5 jaar ago

    Hmm klinkt als een heerlijk recept!

    • Karen
      5 jaar ago

      Dat is het ook! Al zeg ik het zelf 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.