TOP
Recept: Quinoa salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden
Food

Recept: Quinoa salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ja, vandaag staat er quinoa salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden op het menu. Ik plaats dat gewoon en ik schaam me nergens voor. De column Quinoakutten (excusez le mot maar dat was de titel van die column nou eenmaal) maakte nog al wat los in Nederland. Je zou er bijna geen recept met quinoa meer door durven plaatsen. Maar ik doe het lekker toch, want ik hou van quinoa en zoals je weet ben ik net begonnen met een detox kuur en dit is een van de recepten die ik gewoon kan eten. Hoezee! En nu ben je vast wel benieuwd hoe je dit recept maakt, dus dat ga ik je uitleggen. Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 2 à 3 personen:

√ 300 gram quinoa (welke kleur maakt niet uit, ik heb hier rode quinoa gebruikt)
√ 200gr garnalen
√ 2 handjes gemengde salade
√ ongeveer 10 cherry tomaatjes/kleine roma tomaatjes
√ 5 zongedroogde tomaatjes
√ halve citroen
√ 4 eetlepels olijfolie extra vergine
√ rode peper
√ 3 bosuitjes
√ 2 tenen knoflook
√ handje verse munt
√ handje verse (platte) peterselie
√ handvol (verse) bieslook
√ zwarte peper
√ zeezout

Hoe maak je Quinoa salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden

En zo maak je Quinoa salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden:

1. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Bak de garnalen, knoflook met een beetje peper en zout in een koekenpan met 1 eetlepel olie.

3. Snijd de tomaatjes in door midden, de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de bosuitjes in ringetjes, hak de verse kruiden fijn en snijd de rode peper in kleine stukjes (eerst de zaadjes verwijderen).

4. Maak een dressing van het sap van de halve citroen, de 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout.

5. Gooi alles in een grote schaal (ook de handjes gemengde salade) en hussel alles goed door elkaar.

En klaar ben je! Bon appetit!

Eet jij wel eens quinoa? Wat is jouw favoriete recept met quinoa?

Tip: Maak lekker veel, dan kun je er de volgende dag mee lunchen. Koud is de quinoa net zo lekker.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 10-15 minuten

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.