TOP
Food

Recept: Pompoencurry met linzen en erwtjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Pompoen alleen voor door de soep? Nee! Een curry moeilijk om te maken? Nee hoor! Vandaag heb ik een heerlijke vegetarische curry recept met pompoen voor je, die je in een handomdraai op tafel zet en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit door al die vrolijke kleurtjes. Lekker makkelijk voor een door de weekse dag en als je de chilipeper weglaat, ook een prima gerecht voor als er kids mee eten. Benieuwd hoe je het maakt? Lees en kijk maar mee naar dit Recept: Pompoencurry met linzen en erwtjes.

pompoencurry how to

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 kleine pompoen / zakje met pompoenstukjes
√ klein blikje linzen
√ 300 gram kleine tuinerwten (uit de diepvries)
√ 1 grote ui / 2 kleine uien
√ klont boter
√ 2 eetlepels kerriepoeder
√ chilipeper (poeder) naar smaak
√ 300 gram Griekse yoghurt
√ 200 ml kraanwater
√ 15 gram koriander

Hoe maak je het (in 30 minuten):

1. Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder het zaad en de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes (de schil van de oranje pompoen wordt zacht door het stoven; je hoeft de pompoen dus niet te schillen). Als je geen zin hebt om een pompoen te slachten, kun je ook gewoon zo’n handig zakje met pompoenstukjes gebruiken.

2. Snipper de ui grof.

3. Smelt in een pan de boter en fruit hierin de ui in ongeveer 3 minuten.

4. Voeg het kerriepoeder en de pompoen toe en roerbak alles 5 minuten.

5. Knip ondertussen het blad van de koriander en snijd de blaadjes fijn. Houd een beetje apart voor de garnering.

6. Schenk het water er in de pan bij, voeg de koriander toe, doe een deksel op de pan en stoof de pompoen 10 minuten.

7. Voeg dan de linzen, gemalen chilipeper, tuinerwten en de yoghurt toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

8. Nog heel even laten koken, opdienen en nog een beetje koriander over de borden ter garnering.

Serveertip: Lekker met naanbrood of rijst.

En klaar ben je! Bon appetit! Laat je weten of je het lekker vond?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.