TOP
Recept: Pittige Rode linzensoep
Food

Recept: Pittige Rode Linzensoep

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een van de lekkerste recepten die ik heb gemaakt tijdens deze detox periode, is toch wel de Pittige Rode Linzensoep. In het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ heet deze soep overigens Lovely Lentilsoup, maar ik heb hem voor het gemak even omgedoopt in een Nederlandse variant. Deze soep is, je raadt het al, gezond, lekker en niet heel moeilijk om te maken. Het is zo’n lekker comfort food gerecht; je maakt een grote pan, vriest wat in, of eet er een paar dagen nog een kommetje van bij de lunch. Als het je tenminste lukt om nog wat over te houden… Benieuwd hoe je deze heerlijkheid boordevol groenten maakt? Ik ga het je vertellen, kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ circa 100 gram rode linzen
√ 500 ml groentebouillon (deze kun je zelf maken, of je kunt 500 ml water mixen met een groentebouillonblokje)
√ flinke scheut extra vergine olijfolie
√ 2 kleine worteltjes of 1 grote (van circa 10 cm)
√ 1 middelgrote ui
√ stengel bleekselderij
√ de blaadjes van 2 takjes tijm (je kan ook gedroogde tijm gebruiken)
√ rode peper
√ 1 teen knoflook
√ 1 blik gepelde tomaten of 4 tomaten (ik geef zelf de voorkeur aan dat laatste)
√ peper en zout naar smaak

hoe maak je pittige rode linzensoep

En zo maak je Pittige Rode Linzensoep:

1. Snijd alle ingrediënten in schijfjes en stukjes en leg deze klaar.

2. Zet ook de bouillon vast klaar.

3. Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan.

4. Schep hier de wortels, de ui en de bleekselderij bij en schep alles om totdat overal olie op zit.

5. Voeg de helft van de tijmblaadjes aan het groentemengsel toe en blijf omscheppen op hoog vuur.

6. Als de groenten zacht beginnen te worden, voeg je de rode peper en knoflook toe. Schep alles goed door elkaar en laat het niet aanbakken. Als dat toch gebeurt, gooi een scheutje bouillon bij het geheel.

7. Na een paar minuten bakken doe je tomaten, de groentebouillon en de rode linzen erbij.

8. Breng het geheel weer aan de kook, laat het zo’n 30 seconden koken en draai dan het vuur lager.

9. Doe de deksel half op de pan en laat het geheel ongeveer 25 zachtjes koken, maar roer alles wel af en toe even door.

10. Haal de pan van het vuur en pureer alles tot een smeuïg geheel met de staafmixer of in de keukenmachine.

11. Breng op smaak met peper en zout en gebruik als garnering de overgebleven tijmblaadjes.

En klaar ben je! Bon appetit!

Eet jij wel eens (rode) linzen? Wat is je favoriete recept met linzen?

Tip: Maak lekker veel, dan kun je er de volgende dag mee lunchen of je vriest de rest in.
Serveertip: Lekker als voorgerecht, bij de lunch of als hoofdgerecht en je kunt er brood bij eten.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 35-40 minuten

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.