TOP
Recept: Pasteitjes met zalmragout
Food

Recept: Pasteitjes met Zalmragout

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mijn oma kon echt geweldig koken. Kon, want helaas is ze er niet meer. Behalve dat ze net zo goed kookte als de Jonnie Boers van deze wereld, was ze natuurlijk ook gewoon een van de twee liefste oma’s van de wereld en met de feestdagen denk ik vaak aan haar. Dat zijn van die dagen dat je toch ook degenen mist die er niet meer zijn. Als ik aan de feestdagen in combinatie met mijn grootmoeder denk, dan denk ik pasteitjes met ragout, want in mijn herinnering stonden die altijd op het menu. Ter ere van de feestdagen en als eerbetoon aan mijn oma die mij het kookgen heeft mee gegeven, staat er vandaag op Dejlig Pasteitjes met Zalmragout op de kaart. Heerlijk als voorgerecht of tussengang en echt een feestelijk recept. Benieuwd? Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 doos pasteibakjes (meestal zitten hier 6 bakjes in)
√ 1 groot blik roze zalm
√ 1 prei
√ bakje oesterzwammen
√ 75 gram boter
√ 75 gram bloem
√ 1 pot visfond (380 ml)
√ 1 pakje boursin 150 gram
√ peper en zout

Hoe maak je pasteitjes met zalmragout?

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Snijd de deksels van pasteibakjes los en verwarm de pasteitjes in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.

3. Maak de prei schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes.

4. Snijd de oesterzwammen in kleine stukjes.

5. Laat de zalm uitlekken in een vergiet en verwijder de graatjes en velletjes. Maak met een vork de zalm los van elkaar.

6. In een sauspan smelt je de boter.

7. Roer de bloem erdoor roeren en verwarm alles al roerende nog 1 minuut.

8. Schenk de visfond erbij en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.

9. Voeg de roomkaas toe meng deze met de rest zodat de kaas wordt ‘opgenomen’ door het geheel.

10. Nu mogen de zalm, oesterzwammen en prei erbij. Roer alles goed door elkaar.

11. Breng de ragout op smaak met peper en zout.

12. Pasteibakjes over de borden verdelen, schep de ragout erin en erover en dek de pasteitjes eventueel af met de dekseltjes. Wat jij leuk vind staan. Ik laat ze zelf altijd achterwege en garneer de pasteitjes met peterselie.

En klaar ben je! Bon appetit!

Wat staat er bij jou op het menu met kerst?

Serveertip: Garneren met peterselie, dille of bieslook
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 4
Hoe lang ben je bezig: ongeveer 25 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.