TOP
Recept:Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes
Food

Recept: Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat heb ik weer een heerlijk recept voor je op deze Food Friday. De Italiaanse keuken is voor mij een grote inspiratiebron en door een aantal recepten met elkaar te combineren, kwam ik uiteindelijk terecht bij deze heerlijke Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes. Ideaal als je geen zin hebt in vlees, best wel gezond want je maakt de pasta saus zelf en het is dus ook nog een clean recept zonder gekke toevoegingen. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook een fijn gerecht om eters mee te verrassen. En wat is ’t lekker fotogeniek hè? Dit gerechtje. Wil je weten hoe je het maakt? Ik laat het je zien, lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 pak tagliatelle (maar andere pasta kan ook)
√ 1 potje ansjovisfilets op olie
√ 2 uien
√ 1 schaal trostomaten
√ 1 eetlepel kappertjes
√ 12 groene olijven
√ halve citroen
√ 2 eetlepels verse (platte) peterselie
√ olijfolie
√ peper

Recept:Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes Close Up

En zo maak je het:

1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

2. Snijd de ui in ringen.

3. Snijd de tomaten in plakken.

4. Verhit de olie in een pan en fruit de ansjovisfilets samen met de uiringen 3 minuten op laag vuur.

5. Voeg de plakken tomaat toe en bak deze op gemiddeld hoog vuur 4 à 5 minuten mee totdat ze zacht en smeuïg worden.

6. Snijd de olijven doormidden.

7. Pluk de peterselie klein.

8. Roer de kappertjes door de saus en pers de halve citroen eroverheen uit. Breng het geheel op smaak met peper.

9. Laat de pasta goed uitlekken.

10. Schep de tagliatelle door de saus en bak deze nog een minuut mee.

11. Schep de pasta in 4 diepe borden, bestrooi het met de peterselie en de olijven.

En klaar ben je! Bon appetit!

Maak jij ook wel eens zelf pastasaus? Lijkt dit recept je lekker? Laat je dan even weten hoe het gesmaakt heeft?

Serveertip: Ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld Ossobucco.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ongeveer 15 minuten

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.