TOP
Recept:Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes
Food

Recept: Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat heb ik weer een heerlijk recept voor je op deze Food Friday. De Italiaanse keuken is voor mij een grote inspiratiebron en door een aantal recepten met elkaar te combineren, kwam ik uiteindelijk terecht bij deze heerlijke Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes. Ideaal als je geen zin hebt in vlees, best wel gezond want je maakt de pasta saus zelf en het is dus ook nog een clean recept zonder gekke toevoegingen. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook een fijn gerecht om eters mee te verrassen. En wat is ’t lekker fotogeniek hè? Dit gerechtje. Wil je weten hoe je het maakt? Ik laat het je zien, lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 pak tagliatelle (maar andere pasta kan ook)
√ 1 potje ansjovisfilets op olie
√ 2 uien
√ 1 schaal trostomaten
√ 1 eetlepel kappertjes
√ 12 groene olijven
√ halve citroen
√ 2 eetlepels verse (platte) peterselie
√ olijfolie
√ peper

Recept:Pasta met verse Ansjovis Tomatensaus en Kappertjes Close Up

En zo maak je het:

1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

2. Snijd de ui in ringen.

3. Snijd de tomaten in plakken.

4. Verhit de olie in een pan en fruit de ansjovisfilets samen met de uiringen 3 minuten op laag vuur.

5. Voeg de plakken tomaat toe en bak deze op gemiddeld hoog vuur 4 à 5 minuten mee totdat ze zacht en smeuïg worden.

6. Snijd de olijven doormidden.

7. Pluk de peterselie klein.

8. Roer de kappertjes door de saus en pers de halve citroen eroverheen uit. Breng het geheel op smaak met peper.

9. Laat de pasta goed uitlekken.

10. Schep de tagliatelle door de saus en bak deze nog een minuut mee.

11. Schep de pasta in 4 diepe borden, bestrooi het met de peterselie en de olijven.

En klaar ben je! Bon appetit!

Maak jij ook wel eens zelf pastasaus? Lijkt dit recept je lekker? Laat je dan even weten hoe het gesmaakt heeft?

Serveertip: Ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld Ossobucco.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ongeveer 15 minuten

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

14 COMMENTS
  • walter
    4 jaar ago

    Ook snel afvallen en een 3 dagen dieet volgen. klik voor gratis tips op deze link! (link is verwijderd)

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Hallo Walter, als je wilt adverteren op Dejlig dan kun je me een mail sturen via de samenwerkingspagina. Gratis reclame maken, is hier niet toegestaan.

  • Marije
    5 jaar ago

    wat een combi! toppertje

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Het is echt heerlijk! Zeker proberen!

  • Anne-Marie
    5 jaar ago

    I love pasta! Ideaal ook om mee te experimenteren, ik gooi graag van alles bij elkaar om steeds weer een lekkere pastasaus te maken. Maar zoals Eef al zegt, mooi op de foto krijg ik het niet altijd!

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Gek zeg! Ik vond het helemaal niet zo lastig. Toch de goede camera gekocht 😉

  • Frederique
    5 jaar ago

    Oh een van mijn lievelingscombi’s: pasta en ansjovis, heerlijk! Dit recept met kappertjes en citroen lijkt me wel lekker, ga het binnenkort eens maken.

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Laat je weten hoe je het vond?

  • Bianca
    5 jaar ago

    Nu wil ik echt naar Italie! Ik ga dit recept eens proberen!

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Ik wil altijd naar Italie! Leuk dat je het gaat proberen, ben benieuwd wat je ervan vindt.

  • Kiss & Make-up
    5 jaar ago

    Brrrr, ansjovis… ooit als kind eens geproefd en echt horrorherinneringen aan overgehouden. Maar verder ziet ’t er wel een heel mooi gerechtje uit.

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Die kun je ook weglaten hè? 😉

  • Eef
    5 jaar ago

    Lekker recept! Pasta kan soms echt moeilijk zijn om goed & lekker op de foto te zetten maar dat is je zeker goed gelukt 🙂 ! Zelf maak ik ook vaak pastasaus; je kunt er dan lekker in doen wat je zelf lekker vind, zo fijn.

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Oh ja, vind je? Dank je voor het compliment dan 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.