TOP
Food

Recept: Pad Thai

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wie Thailand zegt, zegt Pad Thai. Of ben ik de enige hier die meteen in eten denkt? In Thailand kun je heerlijk eten. Ik ben er een tijdje geleden drie weken geweest en ik kreeg er haast geen genoeg van. De groene curry’s, de viskoekjes en de Pad Thai natuurlijk. En dus neem ik je vandaag mee op een culinaire trip naar Thailand en laat je zien hoe je dit heerlijke recept: Pad Thai zelf op tafel zet. Om heel eerlijk te zijn, ik verklap nu wel een van mijn best bewaarde keukengeheimen, want dit gerecht maak ik vaak op speciaal verzoek en het lijkt ontzettend moeilijk om te maken, maar stiekem is het dat niet. Kijk en lees maar mee…

pad thai collage

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ bakje wokgarnalen
√ zak Oosterse groenten
√ kokosvet (maar je kunt ook wokolie of soja olie gebruiken)
√ 3 tenen knoflook
√ 1 ei
√ 2 eetlepels vissaus
√ 2 theelepels kokossuiker of 1 theelepel gewone suiker
√ 1 kopje warm water
√ 200 gram rijstnoedels
√ 2 eetlepels seroendeng
√ flinke hand taugé
√ 2 bosuitjes
√ 1 limoen
√ gemalen chilipeper naar smaak

En zo maak je het:

1. Snipper de knoflook klein.

2. Snijd de bosui in ringetjes.

3. Laat de noedels 2 minuten weken in heet water en giet ze dan af.

4. Verhit het kokosvet in een wok op middelhoog vuur.

5. Voeg de knoflook toe en roerbak tot het gaat geuren.

6. Breek het ei rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus en suiker toe. Snel en goed doorroeren terwijl het ei stolt.

7. Voeg de groenten en de garnalen toe en roerbak het geheel een minuut of 5.

8. Doe de ingrediënten een beetje naar de zijkant van de wok en schenk het water erbij.Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.

9. Voeg de seroendeng en de taugé toe en roerbak alles nog een halve minuut door.

10. Voeg de bosuitjes toe.

11. Als de noedels droog zijn gewokt, dan zet je het vuur uit en pers je de limoen over het gerecht uit.

12. Als je van scherp eten houdt, voeg je nog wat chilipeper toe.

En klaar ben je!

Je kunt dit gerecht ook met kip maken in plaats van met garnalen, voeg dan de kip toe na de knoflook (als punt 6).
Je kunt er ook koriander overheen strooien en verse peper gebruiken (ik heb dat nu achterwege gelaten omdat er een kindje mee at).

Als je er lekker veel van maakt, kun je er de volgende dag mee lunchen. Koud is dit gerecht net zo lekker.

Bon appetit of kin khao! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Je kunt er eventueel boontjes in kokosmelk bij serveren.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 15 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.