TOP
Food

Recept: krokante kip met spitskool en sperziebonen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sommige gerechten zijn zo lekker dat ik ze bijna dagelijks zou kunnen eten. Dit recept: krokante kip met spitskool en sperziebonen is zo’n gerecht en toch deel ik het vandaag met liefde met jullie, want zo ben ik dan ook wel weer. Het is een heerlijk Aziatisch gerecht en het doet het supergoed tijdens dinerparty’s. En dan staat het ook nog eens in minder dan een half uur op tafel. Klinkt goed hè? Zo goed, dat je vast wel wilt weten wat er in zit en hoe je het maakt? Lees en kijk maar mee…

Krokante kip met spitskool en sperziebonen how to

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 300 gram kipfilet in blokjes of reepjes
√ 1 kleine spitskool (650 gram)
√ 200 gram sperziebonen
√ 3 eetlepels sesamzaadjes
√ 1 cm verse gember
√ 2 tenen knoflook
√ 3 bosuitjes
√ 2 theelepels gemalen chilivlokken
√ 4 eetlepels zonnebloemolie
√ 3 eetlepels sesamolie
√ 2 eetlepels maizena
√ 6 eetlepels oestersaus
√ peper en zout

Krokante kip met spitskool en sperziebonen how to 2

Hoe je het in minder dan 30 minuten maakt:

1. Haal de uiteinden van de sperziebonen en kook ze een minuut of 3.

2. Snijd de kool in reepjes en kook het 1 minuut in ruim water en giet alles daarna af.

3. Snijd de knoflook en gember in kleine stukjes.

4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en gember 1 minuut.

5. Voeg 2 eetlepels sesamolie toe, doe de kool hierbij en schep alles door elkaar en maak het op smaak met peper en zout.

6. Nog een minuut alles omscheppend verwarmen en haal daarna de pan van het vuur en dek ‘m af met een deksel.

7. Meng de kip met de maizena en voeg peper en zout toe.

8. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kip gaar (ongeveer 4 minuten).

9. Zet een andere pan op en verhit daarin een eetlepel sesamolie voor de sperziebonen.

10. Voeg de chilivlokken en 1 eetlepel sesamzaadjes bij de sperziebonen en roerbak deze ongeveer 5 minuten.

11. Voeg 2 eetlepels sesamzaadjes bij de kip toe en bak deze nog een minuut mee.

12. Doe de oestersaus bij de kip en verwarm het geheel nog zo’n minuut of 2.

13. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

14. Serveer de kip en sperziebonen op de kool en garneer het bord met de bosuitjes.

En klaar ben je! Eventueel kun je er rijst bij serveren en bon appetit!

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Bianca
    2 jaar ago

    Inderdaad zo klaar en echt héél lekker. Heb 4 hongerige, redelijk kritische manspersonen hier in huis die allemaal zeiden: “Deze moet je bewaren.” 🙂

    • Karen
      2 jaar ago
      AUTHOR

      Wat een leuke feedback. Dank je wel! En ik was dit recept zelfs al weer een beetje vergeten, dus ben blij met de reminder 🙂 Fijne dag! Groetjes Karen

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.