TOP
Kipstoofpotje met koolrabi en citroen
Food

Recept: Kipstoofpotje met Koolrabi en Citroen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat kun je maken als je bijvoorbeeld eters krijgt, maar niet ellenlang in de keuken wilt staan, als je gasten al aan tafel zitten? Een recept dat je kunt voorbereiden en alleen maar op het vuur hoeft te laten staan prutten. Een lekker stoofpotje! En een stoofpotje is ook nog eens ideale winterkost. Vandaag deel ik dit Recept: Kipstoofpotje met Koolrabi en Citroen met je. Een heerlijk gerecht dat er moeilijker uit ziet dan het is, het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld. Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 2 koolrabi’s
√ 500 gram kipfilet
√ 1 citroen
√ 2 uien
√ 2 preien
√ 1 eetlepel gedroogde tijm
√ 1 eetlepel foelie
√ 400 ml water
√ 1 tablet kippenbouillon
√ klont boter
√ peper en zout

Collage Kipstoofpotje met koolrabi en citroen

En zo maak je het:

1. Schil de koolrabi en snijd de kontjes ervan af. Snijd de groente in plakken en halveer deze.

2. Kook de koolrabi 5 minuten in water met een snufje zout, giet het geheel daarna af en laat het afkoelen.

3. Snijd de kipfilet in grove stukken en kruid de kip met peper en zout.

4. Snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.

5. Halveer de citroen in de lengte en snijd deze in plakjes.

6. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin.

7. Schep de ui, de koolrabi en de prei erdoor heen en bak alles circa 2 minuten mee mee.

8. Doe de plakjes citroen, de tijm en de foelie bij het kipmengsel. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.

9. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof de kip en groenten in ongeveer een half uur gaar. Schep alles af en toe om.

Klaar ben je!

Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Lekker met gekookte aardappels of couscous.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: ongeveer 40 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.