TOP
Food

Griekse yoghurt met rood fruit, honing en walnoten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het lijkt alsof de zomer is afgelopen en heeft plaats gemaakt voor de herfst. Is dat even jammer!? Dat zomergevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden en daar zijn verschillende methodes voor. Zonnebankje pakken, gewoon alles ontkennen en stug in je korte rokje en slippers blijven lopen of de zomer op je bord toveren. De laatste optie is natuurlijk de meest gezonde en deze Griekse yoghurt met rood fruit, honing en walnoten voldoet hier aan, want dit recept is heerlijk zomers, maar je kunt het ook in de herfst, winter en lente eten, het kan als ontbijt of als toet, het is reuze makkelijk te maken maar ziet er wel fancy uit en is, ja daar komt het toverwoord, gezond.

Waarom gezond?

Nou rood fruit bevat veel vitamine C, dat niet alleen goed voor de weerstand is, maar ook voor een egale huid! Voor mannen is er nog een bonus gezondheidsvoordeel. In rood fruit zit namelijk de kleurstof lycopeen, die een positieve werking heeft op het gezond houden van de prostaat. Rood fruit zit ook nog vol met anti-oxidanten, die weer anti-aging zijn.

Een handje walnoten per dag, zou mannen helpen hartproblemen tegen te gaan. Voor vrouwen zijn ze rijk aan fyto-oestrogenen, een soort van natuurlijke plantaardige oestrogenen, die bijzonder goed kunnen helpen om de hormoonspiegel van vrouwen in balans te krijgen en zo meer energie te krijgen en vermoeidheid te verminderen.

Ingredienten Griekse Yoghurt met rood fruit, honing en walnoten

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 500 gram Griekse yoghurt
√ rood fruit: ik heb hier aardbeien en granaatappelpitjes gebruikt, maar je kunt ook rode besje, frambozen of wat je maar lekker vindt gebruiken
√ bakje ongezouten walnoten
√ honing

Hoe je het in minder dan 5 minuten maakt:

1. Vul kommetjes met de yoghurt
2. Leg het fruit op de yoghurt
3. Breek de walnoten en strooi ze over het geheel
4. Voeg met een lepel nog wat honing toe (of gebruik zo’n handige knijpfles) en je bent al weer klaar.

Hoe simpel kan het zijn?! Ik serveer dit gerecht zelf graag als nagerecht omdat het succes verzekerd is en binnen 5 minuten op tafel staat.

Bon appetit!

handtekening Karen

 

 

 

 

Follow me on:
Bloglovin
Facebook
Instagram

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.