TOP
Food

Recept: Gnocchi met romige paarse boerenkool

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Boerenkool is helemaal hip & happening. Boerenkool door je smoothie, salade of wokschotel. En dan noemen we het natuurlijk geen boerenkool meer hè, want dat klinkt zo Hollands, nee het Engelse kale klinkt veel beter. Dit is trouwens ironie. Ik dacht, ik vertel het er even bij. Mensen die kale zeggen in plaats van boerenkool begrijp ik niet zo goed. Ik vind zelf boerenkool hartstikke gezellig klinken en ik vind het ook nog eens lekker! Dus ik was heel blij dat er afgelopen weekend paarse boerenkool in de Krat zat. De Krat stuurt ook altijd recepten op en vandaag deel ik een van deze recepten uit de Krat met jullie: Gnocchi met romige paarse boerenkool. Lekker, gezond, puur en niet al te ingewikkeld. Kijk en lees maar mee…

Gnocchi met romige paarse boerenkool how to

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 2 bosjes paarse boerenkool
√ 1 rode ui
√ 2 pakken gnocchi
√ 100 gram kaas
√ 2 eetlepels olijfolie
√ Peper en zout
√ 2 tenen knoflook
√ klontje boter
√ 250 ml room

Hoe maak je het (in ongeveer 30 minuten):

1. Rasp de kaas en zet apart.

2. Kneus de knoflook en hak deze fijn.

3. Snijd het onderste deel van de stengels van de boerenkool en snijd deze in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.

4. Snijd het blad (inclusief het deel van de stengel waar blad aan zit) in dunne reepjes. Houd het blad en de blokjes stengel apart van elkaar.

5. Snipper de ui en fruit deze in een flinke klont boter (ca. 40 gram) totdat ‘ie een beetje glazig begint te worden.

6. Als de ui glazig is geworden, doe je de knoflook en de stukjes steel erbij.

7. Fruit alles ongeveer 5 minuten zachtjes mee tot de stukjes stengel net beetgaar zijn.

8. Doe het blad van de boerenkool erbij en laat het geheel met een deksel op zacht vuur gaar stoven in ongeveer 10 minuten.

9. Doe ondertussen de olijfolie in een pan en roerbak als de olie heet is geworden de gnocchi totdat ze een lekker krokant goudlichtbruin korstje hebben. Negeer dus de aanwijzingen op het pak! Roergebakken gnocchi zijn veel lekkerder!

10. Check of het blad van de boerenkool zacht is geworden. Als dat zo is dan voeg je de room toe en warm je alles goed door of laat je het inkoken als dat nodig is.

11. Voeg naar smaak peper en zout toe.

12. Serveer de gnocchi met de boerenkool en strooi de geraspte kaas er over heen.

En klaar ben je! Bon appetit! Laat je even weten of het lekker vond?

NB: ik maak de gerechten meestal ’s avonds en baal nu een beetje dat het steeds vroeger donker aan het worden is in verband met de belichting van de foto’s. Ik had mijn camera nu iets lichter gezet, maar nu lijkt het alsof de venkel licht geeft. En ik heb de venkel niet eens gebruikt in dit recept… Als iemand nog tips heeft hoe je ’s avond nog mooie foto’s maakt, dan hoor ik het graag!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.