TOP
gnocchi met pittige linzen
Food

Recept: Gnocchi met pittige linzen en worstjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Gnocchi moet je niet koken, maar bakken. Dan worden het onweerstaanbaar lekkere krokante balletjes in plaats van zompige meelballetjes. Die krokante aardappelmeelballetjes die zou ik bij wijzen van spreken elke dag wel kunnen eten. Linzen daar ben ik ook gek op en ik hou van scherp, dus dit recept is voor mij een ideale combi. Je kunt er een vegetarisch recept van maken, maar je kunt het ook combineren met worstjes. Het is niet zo fotogeniek, maar het is echt de moeite van het proberen waard. Overigens staat het al binnen een kwartier op tafel en is het absoluut niet moeilijk om te maken, dus het is een fijn recept voor een doordeweekse snelle hap. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels salie
  • 2 theelepels tabasco
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel runderworstjes of Italiaanse worstjes.

recept: gnocchi met linzen
En zo maak je gnocchi met pittige linzen en worstjes:

1. Doe de olijfolie in een pan en laat het goed heet worden. Bak dan de worstjes in 3 minuten rondom aan.

2. Snipper de ui fijn.

3. Schuif de worstjes naar de zijkant van de pan en fruit in een minuut de ui met de salie.

4. Doe de tomatenblokjes en de tabasco erbij en roer het geheel goed door elkaar. Zorg dat de worstjes in het vocht onderdompelen.

5. Stoof de worstjes in 10 minuten gaar.

6. Laat de linzen uitlekken en voeg deze na een minuut of vijf toe aan de tomatensaus. Hussel alles goed door elkaar en laat de linzen de laatste minuten nog even meestoven.

7. Doe tegelijkertijd olijfolie in een andere pan en bak als deze heet is geworden de gnocchi in een paar minuten goudbruin.

8. Proef de saus en voeg eventueel nog wat extra tabasco en peper en zout toe.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Maak jij ook wel eens gnocchi op deze manier?

Optie: Je kunt ook vegetarische worstjes of gehaktballetjes gebruiken.
Serveertips: Lekker met een frisse salade.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca. 15 minuten.

Benieuwd naar een ander recept met gnocchi? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.