TOP
Food

Recept: Gnocchi met Citroenricotta

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zo eens in de week, heb ik verschrikkelijk veel zin in pasta. Ik probeer het niet te vaak te eten en als ik het eet, eet ik meestal een gezondere variant zoals spelt- of volkoren pasta, maar als ik zondig, dan zondig ik ook goed. Het liefst met gnocchi. Want oh wat hou ik toch van gnocchi. Vandaag heb ik een heerlijk ongezond recept in de aanbieding dat in een handomdraai op tafel staat, maar waarvan het lijkt alsof het uit een Michelin sterrenrestaurant is weg gelopen: Gnocchi met Citroenricotta!

Gnocchi

Voor degenen die het niet weten, gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi is meervoud voor gnocco dat ‘klont’ betekent. En daar lijken ze ook best wel op, die schattige ovale balletjes die gemaakt worden van aardappel en tarwemeel. Voor de overeiverigen van jullie, je kunt gnocchi zelf maken: Eerst kook je de aardappelen, daarna pureer je ze en meng je de puree met tarwemeel. Je voegt een beetje zout toe en kneedt ze tot balletjes.

How to Gnocchi met Citroenricotta Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 500 gram gnocchi
√ 2 courgettes
√  handje vol basilicum
√ handje vol (platte) peterselie
√ 250 gram ricotta
√ ongeveer 50 gram geraspte parmezaanse kaas
√ 1 citroen
√ 3 eetlepels olijfolie
√ peper en zout

Hoe je het in 15 minuten maakt:

1. Snijd de courgettes in kleine blokjes.
2. Snijd de peterselie en het basilicum fijn. Ik heb daar zo’n handige kruidenschaar voor (zie de foto hierboven). Houd trouwens een paar blaadjes basilicum apart.
3. Was de citroen goed schoon.
4. Rasp de kaas grof.
5. Rasp de citroenschil. Ook daar heb ik een überhandig dingetje voor, zie de foto rechtsboven.
6. Snijd de citroen doormidden en pers hem uit.
7. Meng de citroensap, de citroenrasp en de kruiden door de ricotta en breng het geheel op smaak met peper en zout.
8. Verhit ongeveer 2 eetleps olijfolie in een pan en bak de blokjes courgette terwijl je ze omschept in 5 tot 7 minuten goudbruin en gooi er naar smaak wat peper en zout over heen.
9. Op de verpakking staat dat je gnocchi moet koken. Negeer die aanwijzing tenzij je dol bent op gekookte gnocchi. Wat ik altijd doe, is gnocchi een minuut of twee wokken in ongeveer 1 eetlepel olijfolie totdat ze een lekker goudbruin korstje hebben gekregen en heerlijk knapperig zijn geworden.
10. Hussel de courgette, gnocchi en de ricotto door elkaar. Als het geheel op het bordje ligt, strooi je er wat parmezaan overheen en garneer je het met een blaadje basilicum.

En klaar ben je! Bon appetit!

Onder dit artikel staan wat links naar handige citroenraspen en kruidenscharen.  De citroenrasp en kruidenschaar die ik zelf heb, heb ik ooit bij de Albert Heijn gekocht.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.