TOP
Food

Recept: Glutenvrije Bananenpannenkoekjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Volgens de nieuwe dieetgoeroes moeten we ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar. Daar ben ik het ook helemaal mee eens alleen vind ik dat persoonlijk niet altijd even makkelijk. Vooral omdat ik ’s ochtends niet altijd zin heb, om een enorme maaltijd te gaan bereiden. Deze glutenvrije bananenpannenkoekjes zijn dan ook een uitkomst omdat ze snel, makkelijk en vooral ook gezond zijn.

Wat je nodig hebt (voor ongeveer 6 pannenkoekjes):

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • eventueel on top off: bosbessen, extra banaan, of ander fruit naar keuze,  kaneel, ahornsiroop of honing, walnoten of pecannoten (de mogelijkheden zijn eindeloos natuurlijk)

Hoe je het maakt:

1. Prak de banaan en meng de geprakte banaan met de twee eieren.

2. Verwarm wat olie of kokosvet in een (koeken)pan met antiaanbaklaag.

3. Doe een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes bruin (eerst de ene helft, dan de andere).

4. Nog wat kaneel, fruit, noten of wat je maar wilt erop en klaar is kees.

Een lekker makkelijk vullend en ook nog een functioneel ontbijtrecept want de banaan zit boordevol vitamine B6 die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt en dus ook je humeur. Ideaal als je last hebt van een kater of PMS!

Bon appetit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.