TOP
zelf een pittige notenmix branden
Food

Recept: gebrande pittige Notenmix

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ben je net als ik dol op noten, maar vind je ongebrande noten best wel ongezellig en de gezouten noten eigenlijk te zout? En vind je het ook niet gek dat er specerijen gebruikt worden die helemaal niet op de verpakking staan? Je kunt ook zelf noten branden met een kruidenmix die je zelf lekker vindt. Eventueel zelfs zonder zout. Als je zelf noten brandt, zijn ze vaak veel lekkerder en zo veel werk is het helemaal niet. Heerlijk bij de borrel of als snack tussendoor en je kunt ze koud en lauwwarm eten. En hoe leuk is het om tegen je gasten te zeggen dat je zelf noten hebt gebrand? Daar ga je punten mee scoren bij je schoonmoeder met kerst of iedere andere willekeurige gelegenheid. Dus hop, de keuken in. Ik laat je zien hoe je dit Recept: gebrande pittige Notenmix maakt…

Boodschappenlijstje:

√ 200 gram ongebrande ongezouten noten
√ anderhalve theelepel zonnebloemolie
√ theelepel paprikapoeder
√ theelepel gedroogde peterselie
√ theelepel knoflookpoeder
√ theelepel uienpoeder
√ theelepel cayennepeper
√ eventueel zout naar smaak

zelf noten branden

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 70 graden (eventueel met grill).

2. Mix de zonnebloemolie met de kruiden.

3. Meng de noten goed met de mix.

4. Pak een bakblik of ovenplaat en strooi daar de noten over uit.

5. Zet het geheel in de oven en laat de noten 20 minuten roosteren. Tussendoor een paar keer doorroeren.

6. Haal de noten uit de oven en strooi ze uit over een stuk keukenpapier en dep met een ander stuk de overtollige olie van de noten. Als je niet bent uitgeschoten met de olie dan zijn de noten in principe niet vettig.

Klaar ben je!

Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Je kunt de noten koud en lauwwarm eten.
Optie: Je kunt ook hele andere kruiden gebruiken of toevoegen.
Bewaren: In een gesloten (tupperware) doosje.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: iets meer dan 20 minuten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

5 COMMENTS
  • Nathalie
    5 jaar ago

    Dit ziet er echt lekker uit!! ik ben ook dol op noten!
    Liefs Nathalie

  • Kiss & Make-up
    5 jaar ago

    Dit is briljant! Ik hoop altijd notenmix natuur. Ik ga dit eens proberen.

  • Anne-Marie
    5 jaar ago

    Mmmm, lekker! Ben dol op noten!

  • Anouk
    5 jaar ago

    Oh dit lijkt me heerlijk!! Ik zet ‘m op mijn to-cook/bake lijstje 😉

    Liefs,
    Anouk

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Is ook echt heel lekker!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.