TOP
Recept Detox Sapje
Food

Recept: Detox Sapje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als je geen zin hebt om een volledige detox kuur te doen, kun je af en toe ook je dag beginnen met een detox sapje. Er zijn genoeg fruit- en groentesoorten die een ontgiftende werking hebben en zo’n sapje is nog lekker ook! In de kuur die ik doe, worden er twee sappen gemaakt. Dit sapje heet een Glass of Strength en zo voel ik me ook nadat ik een glas hiervan op heb; een en al strength. Ik vind zelf dit sap echt heerlijk, terwijl er notabene appels in zitten en ik daar eigenlijk stiekem helemaal niet zo dol op ben. Kun je nagaan! Ik ga je uitleggen hoe je dit heerlijke detox sapje maakt, lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 2 à 3 glazen:

√ 1 geschilde limoen
√ 5 rode appels (als de appels klein zijn, kun je er beter 6 of 7 nemen)
√ 1 grote broccolistronk (niet de roosjes)
√ 3 stengels bleekselderij
√ 1 rode biet (rauw)
√ 1 stuk komkommer (ongeveer 8 cm)

hoe maak je een detox sapje

En zo maak je het detox sapje:

1. Schil de limoen en de biet.

2. Snijd alle groente en fruit in kleinere stukken.

3. Doe alles in een bak zodat je het bij de hand hebt.

4. Gooi alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Mocht je die niet hebben, dan kun je ook een blender gebruiken, maar een sapcentrifuge is beter en lekkerder.

5. Even roeren en klaar ben je.

Bon appetit!

Maak jij wel eens zelf sapjes? Wat vind jij een lekker combinatie?

Tip: Maak extra veel en vries de rest in. Voordat je gaat slapen, haal je een portie uit de vriezer en zet het in de ijskast, zodat je de volgende ochtend vers sap hebt.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 5 tot 10 minuten.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

6 COMMENTS
 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  Dit zou ik nu wel lusten! Ook goed tegen de virussen!

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik stuur wat vitamines naar Zwitserland 😉

 • Delphine
  5 jaar ago

  Snel en handig! Ik maak nooit sapjes maar vind een smoothie altijd zooo lekker. goh ik heb er nu al zin in.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   En het is zo makkelijk om te maken! Mits je een goede blender of juicer hebt natuurlijk!

 • Eef
  5 jaar ago

  Op de een of andere manier maak ik vaker sapjes & smoothies in de zomer dan in de winter. Deze combi lijkt me erg lekker! Ben benieuwd of ik er ook zo´n ´strength´ boost van krijg, die kan ik wel gebruiken 😀

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja gek is dat hè? Ik heb ook zo mijn routines. In de winter drink ik meer thee en in de zomer meer water.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.