TOP
Food

Recept: Chia Pudding

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hoe ontbijt jij? Waar moet jouw ontbijt aan voldoen? Varieer je genoeg? Elke dag min of meer anders ontbijten is namelijk hartstikke gezond, maar tegelijkertijd is variatie in je ontbijt soms best lastig. Een cracker/boterhammetje, yoghurt/kwark met fruit, havermout of een eitje, zijn waarschijnlijk de dingen waar je het eerst aan denkt in de ochtend. Het ontbijt moet vooral niet te veel tijd in beslag nemen. Maar er zijn natuurlijk wel meer varianten te vinden dan de goude oude standaard ontbijtjes die ik hierboven genoemd heb. Gerechten die je snel kunt maken, goed vullen en ook nog gezond zijn. Dit recept: Chia Pudding bijvoorbeeld, is hartstikke makkelijk te maken, bevat niet al te veel ingrediënten, is enorm verzadigend en gezond, want chia zaadjes zitten bomvol met omega-3. Het enige dat je moet doen, is het de avond van te voren voorbereiden, maar dat scheelt ook weer tijd in de ochtend waardoor je nog sneller aan het werk kunt. Hoera! Oh ja, en je zou het ook nog als nagerecht kunnen eten. Dan maak je het gewoon wat zoeter. Easy peasy. Kijk en lees maar mee…

Chia Pudding Collage

Boodschappenlijstje:

√ chia zaden
√ kokosnoot melk (dat is niet hetzelfde als kokosmelk uit blik, deze melk zit een pak en staat tussen de gekoelde melk in de supermarkt)
√ honing
√ fruit (maakt niet uit wat voor fruit, wat je zelf lekker vindt)

En zo maak je het:

1. Vul een glas of mok voor een kwart met chia zaadjes.

2. Schenk er kokosnoot melk bij tot vlak voor de rand zodat je nog ruimte hebt om te roeren.

3. Neem ongeveer een eetlepel honing (afhankelijk van hoe erg je van zoet houdt) en roer met dezelfde lepel alles goed door elkaar.

4. Dek het glas/mok af en zet alles de hele nacht in de ijskast.

5. De volgende ochtend, snijd je een kiwi/appel/banaan/mango of wat je maar lekker vindt en gebruik je deze als topping.

En klaar ben je!

Je zult merken dat de chia zaadjes de kokosnoot melk hebben opgenomen en alles nu een pudding achtige substantie heeft gekregen. Lekker! Bon appetit! Laat je even weten of je het lekker vond?

Serveertip: Je kunt er eventueel nog pompoenpitten of walnoten bij eten.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 5 minuten (plus het nachtje in de ijskast wachten)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Kiss & Make-up
    5 jaar ago

    Het ziet er niet lekker uit vind ik… Maar de smaak lijkt me wel goed!

  • Manon
    5 jaar ago

    Ik wil dit al heel lang proberen te maken, toch eens gaan doen! Ik ben er zo huiverig over want het ziet er vies uit haha, maar volgens mij is het wel heel lekker 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.