TOP
let's talk
Editorial

Let’s Talk: 7 rare dingen op Instagram

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Instagram! Ik ben er dol op. Maar tegelijkertijd heb ik er een haat liefde verhouding mee. Omdat ik me ook aan best veel dingen op Instagram stoor. Aangezien Instagram voor bepaalde bloggers (waaronder ik) best wel belangrijk is, is het voor mij een medium waar ik veel op zit en vaak gebruik van maak. Bovendien vind ik het leuk! Ik hou eigenlijk meer van Instagram dan van de andere social media’s (op blogs na dan duh). Maar omdat ik er zo veel op zit, zijn er ook veel dingen die ik raar vind. Zullen we het daar vandaag eens over hebben in deze 49e Let’s Talk? Ik vertel je (mijn) 7 rare dingen op Instagram. Ik ben benieuwd of jij mijn punten herkent…

 1. Algoritme

  Instagram heeft sinds een tijdje (sinds de overname door Facebook als ik me niet vergis) een algoritme. Dat betekent dat je bepaalde foto’s niet meer automatisch ziet, maar daar is een soort van mooie berekening op losgelaten. Ik vind die berekening dus WAARDELOOS. Sommige mensen zie ik helemaal niet meer in mijn feed en soms vergeet ik zelfs dat ik bepaalde mensen volg. Of dan zie ik bijvoorbeeld een foto van iemand met als tekst ‘Net gestemd’ en dan is het 16 maart en dan begrijp ik er geen reet van. Maar dan blijkt die foto al 21 uur oud te zijn. Wat de f*ck Instagram. Ik word er gek van! Ik wil gewoon foto’s zien in volgorde van plaatsing. Op Facebook kun je dat aanklikken (en dat moet je vervolgens wel elke dag bijhouden), waarom kan dat niet op Instagram?

 2. De hele dag live zijn

  Echt hoor… ik vind het een leuke feature, die live updates. Maar sommige mensen worden er licht narcistisch van. Of ze waren het al, en ze poppen nu net als de andere narcisjes op de grasveldjes welig naar boven. Ik hoef geen live updates vanuit de sportschool te zien. En ik denk dat de overige sportschoolgangers daar ook niet op zitten te wachten eigenlijk.. Ook hoef ik niet de godganse dag iemand te zien broadcasten. Als je graag een tv show wilt, dan solliciteer je maar bij RTL. Maar waarom ik die mensen dan niet ontvolg? Uit ramptoerisme. Soms is het wel lekker om je even flink te ergeren. Dus daar wil ik de continu live gangers dan ook graag voor bedanken.

 3. Prat gaan op volgers

  Hoeveel volgers heb jij? Is een vraag die vaak voorbij komt. Boeiend! Ja natuurlijk wordt er naar volgers gekeken bij opdrachten. Maar engagement is veel belangrijker. Je kunt wel 16.000 volgers hebben, maar als er maar 14 mensen op je post reageren in een dag tijd, dan stellen die volgers weinig voor (waar gebeurd verhaal trouwens). Volgers kun je vrij makkelijk kopen. Kost geen drol. Elke blogger ontvangt wel 5 mailtjes per week waarin er volgers worden aangeboden. Voor 5 dollar heb je er al 1000. En likes kun je ook kopen trouwens. Bovendien… Als je zelf 10.000 accounts volgt en je hebt 12.000 volgers, dan stellen die volgers ook minder voor. Als je 200 mensen volgt en je hebt 1000 volgers, zegt dat veel meer. Dat follow for follow? Slaat nergens op! Waarom zou je überhaupt mensen volgen voor de volg terug? Je bent toch geen 6 jaar oud? Toch zijn er best veel mensen ‘groot’ mee geworden.

 4. Volgen maar niet volgen

  Nu er Instagram stories is, kun je zien wie jouw stories bekijkt. Ik had best wel wat mensen die dagelijks mijn stories bekeken, maar me niet volgden. Zoals de vriendin van mijn ex bijvoorbeeld. Waarom? Of je volgt me? Of je volgt me niet. Ga me niet stiekem not so stiekem zitten te begluren.

 5. Lukraak liken en reageren

  Dit is echt een irritatiepuntje. De accounts die lukraak 10 foto’s van je liken en een loze reactie bij je achterlaten zoals ‘great feed’, ‘love this pic’, ‘love this shot’ en dan net bij een foto van je opgebaarde hamster. In eerste instantie waren het lege Amerikaanse accounts die dat deden, maar inmiddels hebben ook wat desperate Nederlandse bloggertjes dit trucje ontdekt. Ze hopen natuurlijk dat je ze dan volgt. Maar nee. Helaas. Als je echt interesse in me hebt, dan volg je me wel. En wellicht volg ik dan zelfs terug.

 6. Volgen en ontvolgen

  Hallo Boomerang account! Ben je er weer? Je hebt me nu al…even tellen.. ik denk zo’n 6 keer gevolgd om de volgende dag weer te ontvolgen. Of me te ontvolgen nadat ik jou heb terug gevolgd. Zullen we daar mee stoppen? Tegenwoordig block ik accounts die me al meerdere keren gevolgd en ontvolgd hebben. Scheelt de boomeranger weer energie, want dan hoeft hij/zij mij niet meer aan te klikken en mij scheelt het irritatie.

 7. 7 miljoen hashtags

  Persoonlijk vind ik hashtags leuk. Ik kan heel blij worden van #cutepuppy of #instababy. Ik moet heel hard lachen om #dorkiesofinstagram omdat ik dan allemaal kopieën van Cookies (onze hond) zie. En ik gebruik zelf ook hashtags. Ook om mijn eigen foto’s op een rij te kunnen zien zoals #cookiethedorkie of #badabingtheking. Maar ik vind het altijd wel een beetje zielig staan als mensen dan 400 hashtags bij een foto getypt hebben. Soms denken ze door veel lege spaties te gebruiken dat het niet opvalt, maar het valt wel op. En hé… de hashtag #followforfollow #likeforlike en alles dat daar op lijkt… HEEL ERG DESPERATE. Als je zo aan je likes of follows moet komen? Alsof die mensen je blijven volgen.. nou nee dus.

Tot zo ver mijn lijstje met punten.

Wat zijn dingen die jij raar vindt op Instagram (als je er gebruik van maakt natuurlijk)? Herken je mijn punten? Praat je mee? Ik ben benieuwd!

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.