TOP
raarste berichten facebook mama groepen
Editorial

De 10 raarste berichten die ik in Facebook mama groepen voorbij zag komen (say what?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sinds ik moeder ben, zit ik in heel wat mama groepen op Facebook. Dat vind ik handig. Je kunt daar tips aan elkaar vragen waar ik mijn vriendinnen niet altijd mee lastig wil vallen. Bovendien ben ik de laatste tijd dol op baby foto’s en daar kan ik in die groepen ongestoord van genieten. Kortom… het is heerlijk toeven in die groepen, maar soms komen er toch rare berichten voorbij!? Daar moet ik dan echt even van bijkomen, om gniffelen, van genieten en ga zo maar door. Ik deel er vandaag 10 met je. Benieuwd of jij ze ook zo raar vindt…

De 10 raarste berichten Facebook mama groepen

1. Baby 3 maanden voedsel

Op een vraag over of een baby met 3 maanden al mag eten, omdat ‘ie zo verlekkerd naar een hamburger keek (?): ‘Mijn baby van 3 mnd. sabbelde al op spare ribs. Nu is hij 8 maanden en eet hij een portie mee in een restaurant’.

Ok.

2. Mag een baby van 4 maanden al een kussen?

Want hij sliep zo lekker op het hoofdkussen van zijn moeder. Ik was altijd in de veronderstelling dat dat hartstikke gevaarlijk is. Maar er reageerde zo veel mama’s op alsof het de normaalste zaak van de wereld was en dat hun baby al tijden op een hoofdkussen sliep, dat ik nu twijfel aan het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid.

Dat was een grapje.

3. Cadeau baby 1 jaar

‘Hi, wij zitten in de bijstand en lopen bij de Voedselbank. Maar mijn zoontje wordt 1 en we willen wel iets bijzonders geven. Het mag dus niet te duur zijn. Wat kun je kopen voor 300 euro dat leuk is voor een baby van 1?’

Tja, iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik begrijp het niet helemaal.

4. Vaccineren

‘Nee, wij vaccineren niet. Ik heb gehoord dat je baby daar een dag ziek van kan worden en daar heb ik geen zin in.’

Dat mensen niet vaccineren, daar heb ik een mening over, maar ik heb geen zin in die discussie. Maar dat je niet vaccineert omdat je bang bent dat je kind een dag hangerig wordt… Dan heb je het geloof ik niet helemaal begrepen? Dat vind ik namelijk echt een onzin argument. Ja, dat vind ik ja.

5. Wat eet een baby van 6 maanden op brood?

De suggesties:

  • salami
  • honing
  • gebakken ei met spek (was ‘ie dol op)
  • Sandwichspread
  • vruchtenhagelslag
6. Vriend verlaten

‘Hoi, ik wil bij mijn vriend weg, omdat hij vreemd gaat en mij mishandelt. Maar ik weet niet zeker of hij mijn kind erkent en als ik dan wegga, krijg ik dan wel alimentatie?’

Is dat niet het laatste waar je je druk over zou moeten maken? Ik begrijp dat het lastig en moeilijk is en ik heb makkelijk praten, maar toch… Overigens vind ik dit bericht niet alleen raar, maar ook heel erg verdrietig. Ik hoop dat ze er uit is gekomen en bij hem is weg gegaan.

7. Naam baby

‘Ik ben voor de derde keer zwanger van een ventje. Superleuk, maar nu zitten we na te denken over de naam. De eerste twee heten Dosopobale en Mjadjanio. We willen ook dit keer geen lastige naam. Iemand een idee?’

Voor de goede orde: Ik heb deze twee namen verzonnen, maar het waren wel namen in die trant. Geen lastige namen? Geen lastige namen? Ik vond ze dus hartstikke lastig! En ik kan best goed spellen. Stel je voor dat die kinderen hun eigen naam moeten spellen. Ik stel overigens Sjacianolopolous voor. Lijkt me leuk.

8. Nagellak

‘Mijn zoontje wil graag nagellak op. Zou dat van jullie mogen?’

1: Beslis het lekker zelf. 2: Waarom niet? 3: Van de meeste moeders mocht het niet. Tjonge. Jonge. Jonge.

9. Roken tijdens de zwangerschap

‘Ik rook tijdens de zwangerschap. De dokter zegt dat ik moet stoppen omdat mijn baby anders niet goed groeit. Hoe zwaar waren jullie baby’s (van de rokende moeders) toen ze geboren werden’.

Want? Als het meevalt dan paf je gewoon door? Waarom moet je dat weten?

En vervolgens allerlei moeders die trots vertelden dat het allemaal best wel meeviel. Ik vind het apart.

10. Roken tijdens de zwangerschap deel 2

Maar de reactie van een van de moeders verbaasde me nog het meest:

‘Ik heb 4 kinderen en ik heb bij allemaal gerookt. Ze zijn allemaal gezond. Op een na. Die heeft astma. Dat komt doordat ik gerookt heb, zegt de dokter. Dat valt  toch heel erg mee? Dat maar een het dan heeft’.

Ik ga hier voor de rest niet eens een aanvulling op geven. Maar haar eigen moeder zal ook wel gerookt hebben tijdens de zwangerschap.

*****

Eigenlijk vond ik wel meer raar en had ik nog wel even door kunnen gaan, maar ik ga het hier voor vandaag bij laten. Zoals ik al zei, vind ik de groepen dus echt heel leuk, maar soms verbaas ik me dus behoorlijk. En niet alleen in de mama groepen hoor? In de bloggers groepen komen ook behoorlijk wat rare dingen voorbij. Die behandel ik binnenkort in de Let’s Talk! 😉

Ook leuk om te lezen: Sanne schreef over vragen die je beter kunt vermijden in een Facebook groep met moeders.

Ben jij het met me eens dat deze voorbeelden raar zijn? Wat is het raarste dat jij voorbij hebt zien komen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!
Liefs,

Karen

Voor het gemak heb ik de spelfouten er voor je uit gehaald. Als ik er zelf tenminste geen gemaakt heb.

Uitgelichte foto © Maxpro via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.