TOP
raarste berichten facebook mama groepen
Editorial

De 10 raarste berichten die ik in Facebook mama groepen voorbij zag komen (say what?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sinds ik moeder ben, zit ik in heel wat mama groepen op Facebook. Dat vind ik handig. Je kunt daar tips aan elkaar vragen waar ik mijn vriendinnen niet altijd mee lastig wil vallen. Bovendien ben ik de laatste tijd dol op baby foto’s en daar kan ik in die groepen ongestoord van genieten. Kortom… het is heerlijk toeven in die groepen, maar soms komen er toch rare berichten voorbij!? Daar moet ik dan echt even van bijkomen, om gniffelen, van genieten en ga zo maar door. Ik deel er vandaag 10 met je. Benieuwd of jij ze ook zo raar vindt…

De 10 raarste berichten Facebook mama groepen

1. Baby 3 maanden voedsel

Op een vraag over of een baby met 3 maanden al mag eten, omdat ‘ie zo verlekkerd naar een hamburger keek (?): ‘Mijn baby van 3 mnd. sabbelde al op spare ribs. Nu is hij 8 maanden en eet hij een portie mee in een restaurant’.

Ok.

2. Mag een baby van 4 maanden al een kussen?

Want hij sliep zo lekker op het hoofdkussen van zijn moeder. Ik was altijd in de veronderstelling dat dat hartstikke gevaarlijk is. Maar er reageerde zo veel mama’s op alsof het de normaalste zaak van de wereld was en dat hun baby al tijden op een hoofdkussen sliep, dat ik nu twijfel aan het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid.

Dat was een grapje.

3. Cadeau baby 1 jaar

‘Hi, wij zitten in de bijstand en lopen bij de Voedselbank. Maar mijn zoontje wordt 1 en we willen wel iets bijzonders geven. Het mag dus niet te duur zijn. Wat kun je kopen voor 300 euro dat leuk is voor een baby van 1?’

Tja, iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik begrijp het niet helemaal.

4. Vaccineren

‘Nee, wij vaccineren niet. Ik heb gehoord dat je baby daar een dag ziek van kan worden en daar heb ik geen zin in.’

Dat mensen niet vaccineren, daar heb ik een mening over, maar ik heb geen zin in die discussie. Maar dat je niet vaccineert omdat je bang bent dat je kind een dag hangerig wordt… Dan heb je het geloof ik niet helemaal begrepen? Dat vind ik namelijk echt een onzin argument. Ja, dat vind ik ja.

5. Wat eet een baby van 6 maanden op brood?

De suggesties:

 • salami
 • honing
 • gebakken ei met spek (was ‘ie dol op)
 • Sandwichspread
 • vruchtenhagelslag
6. Vriend verlaten

‘Hoi, ik wil bij mijn vriend weg, omdat hij vreemd gaat en mij mishandelt. Maar ik weet niet zeker of hij mijn kind erkent en als ik dan wegga, krijg ik dan wel alimentatie?’

Is dat niet het laatste waar je je druk over zou moeten maken? Ik begrijp dat het lastig en moeilijk is en ik heb makkelijk praten, maar toch… Overigens vind ik dit bericht niet alleen raar, maar ook heel erg verdrietig. Ik hoop dat ze er uit is gekomen en bij hem is weg gegaan.

7. Naam baby

‘Ik ben voor de derde keer zwanger van een ventje. Superleuk, maar nu zitten we na te denken over de naam. De eerste twee heten Dosopobale en Mjadjanio. We willen ook dit keer geen lastige naam. Iemand een idee?’

Voor de goede orde: Ik heb deze twee namen verzonnen, maar het waren wel namen in die trant. Geen lastige namen? Geen lastige namen? Ik vond ze dus hartstikke lastig! En ik kan best goed spellen. Stel je voor dat die kinderen hun eigen naam moeten spellen. Ik stel overigens Sjacianolopolous voor. Lijkt me leuk.

8. Nagellak

‘Mijn zoontje wil graag nagellak op. Zou dat van jullie mogen?’

1: Beslis het lekker zelf. 2: Waarom niet? 3: Van de meeste moeders mocht het niet. Tjonge. Jonge. Jonge.

9. Roken tijdens de zwangerschap

‘Ik rook tijdens de zwangerschap. De dokter zegt dat ik moet stoppen omdat mijn baby anders niet goed groeit. Hoe zwaar waren jullie baby’s (van de rokende moeders) toen ze geboren werden’.

Want? Als het meevalt dan paf je gewoon door? Waarom moet je dat weten?

En vervolgens allerlei moeders die trots vertelden dat het allemaal best wel meeviel. Ik vind het apart.

10. Roken tijdens de zwangerschap deel 2

Maar de reactie van een van de moeders verbaasde me nog het meest:

‘Ik heb 4 kinderen en ik heb bij allemaal gerookt. Ze zijn allemaal gezond. Op een na. Die heeft astma. Dat komt doordat ik gerookt heb, zegt de dokter. Dat valt  toch heel erg mee? Dat maar een het dan heeft’.

Ik ga hier voor de rest niet eens een aanvulling op geven. Maar haar eigen moeder zal ook wel gerookt hebben tijdens de zwangerschap.

*****

Eigenlijk vond ik wel meer raar en had ik nog wel even door kunnen gaan, maar ik ga het hier voor vandaag bij laten. Zoals ik al zei, vind ik de groepen dus echt heel leuk, maar soms verbaas ik me dus behoorlijk. En niet alleen in de mama groepen hoor? In de bloggers groepen komen ook behoorlijk wat rare dingen voorbij. Die behandel ik binnenkort in de Let’s Talk! 😉

Ook leuk om te lezen: Sanne schreef over vragen die je beter kunt vermijden in een Facebook groep met moeders.

Ben jij het met me eens dat deze voorbeelden raar zijn? Wat is het raarste dat jij voorbij hebt zien komen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!
Liefs,

Karen

Voor het gemak heb ik de spelfouten er voor je uit gehaald. Als ik er zelf tenminste geen gemaakt heb.

Uitgelichte foto © Maxpro via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

21 COMMENTS
 • Marloes
  2 jaar ago

  Jeetje, 300 euro voor een kado ?! En mijn zoontje wilde een haarband in naar de supermarkt. Ik zeg: prima. En als hij er ook nagellak bij wil? Ook prima. Leuke blog!

 • Aniet
  2 jaar ago

  Bijstand? 300 euro?? Tjee, ik heb een baan en ze krijgt iets voor 50 euro. Je kan ook achterlijk zijn.

  Voor degene die 50 te weinig vinden…….. Ze krijgt de rest van het jaar ook nog genoeg hoor en heeft zangles en nog een sport.

  Roken, drinken, namen wat een simpele zielen. Schat zo in dat het jonge meiden zijn met weinig opleiding. Niks mis mee om dat een kind te krijgen of al te hebben maar denk eerst na voor je domme vragen stelt.

 • Marieska
  2 jaar ago

  Hilarisch!! Wel treurig dat het niet verzonnen is

 • Christa
  2 jaar ago

  Ik pies in m’n broek van het lachen..
  ik heb nooit geweten dat er daadwerkelijk mensen op aarde zijn die DOMME vragen kunnen stellen…
  Ik heb het echt niet meer, wat een giller! Die neem je toch niet meer serieus?!

 • Eva
  3 jaar ago

  Dit meen je niet.. Ik moest heel erg lachen en toen vind ik verdrietig.

 • Leonie van Mil
  3 jaar ago

  Oh oh oh! Die van het roken!! En die van het cadeautje!! Geen idee hoe die in de bijstand komen 😉 Uhm… cursusje met-geld-omgaan…

 • Josine
  3 jaar ago

  Ik snap niet dat je in zo’n groep zit. Dit zijn moeders, verantwoordelijke vrouwen. Zelfs ik weet dat een kind onder de 1 jaar geen honing mag, staat verdomme op het potje. Oké, ik laat het hier bij. Ik word hier dus echt agressief van… Oh enne, nagellak bij jongens mag gewoon!

 • chantal
  3 jaar ago

  hahaha ik ben het helemaal met je eens! Wat een leuk artikel trouwens om te lezen!! Liefs!

 • Maai
  3 jaar ago

  Leedvermaak maar vind dit dus echt heel leuk om te lezen. Ongelofelijk he 😉 ben benieuwd naar je bloggers versie.

 • Marijke
  3 jaar ago

  Ik heb het ook 2x geprobeerd die groepen en ben hard gillend weg gelopen. Ik ging mezelf er te slim en te intelligent an vinden. Ik houd liever nog een klein beetje zelfspot over…….
  Nee grapje. Maar het niveau van vragen stellen is wel heel erg af en toe… en iedere keer op mijn handen gaan zitten omdat ik een opmerking niet wilde typen werd te lastig met een baby in mijn armen

 • Ilse van Kreanimo
  3 jaar ago

  Oh, ook ben dus gestopt met die fora… gewoon omdat ik me dood ergerde.
  En mijn zoontje heeft tot 5 jaar gewoon nagellak gekregen… Daarna wilde hij niet meer.
  En roken of drinken.. .. neen ik begrijp het echt niet.

 • Janske
  3 jaar ago

  Omg… wat voel ik mij slim als ik dit soort reacties lees. …arme kinderen. ..

 • Rory
  3 jaar ago

  Ik heb – als reactie op een interview in het AD – een reactie gehad van een van deze types vermoed ik. Het ging – surprise surprise – over moederschap op latere leeftijd. Er was een (al zeg ik het zelf) hele mooie foto bij geplaatst. En ik ben heus niet in denial. Maar de reactie: “Wat een oud wijf” begreep ik echt niet. Een andere reactie: “Zal ze ooit haar kleinkind leren kennen” was ronduit kwetsend (maar goed, het is ook mijn pijnpunt). Verder kan ik mij oprecht verbazen over de zwangere meisjes en vrouwen die graag alcohol blijven drinken en met allerlei redenen aankomen waarom het echt wel kan. “Het loopt niet zo’n vaart hoor”, “Eentje kan heus wel”. Ik denk dan altijd: nooit van FAS gehoord?

 • Annemarel
  3 jaar ago

  Super lachwekkend, maar o zo zielig eigenlijk. Ik ben echt met stomheid geslagen…ik bedoel..nou ja, laat ook maar???? Je snapt zo te lezen precies wat ik nu wou zeggen!

 • Judith
  3 jaar ago

  Herkenbaar, ik zit ook in een paar van die groepen en probeer soms wijze antwoorden te geven ;-).
  Waar ik me zelf nogal over verbaas zijn de groepen met mama’s die een ‘natuurlijke manier van opvoeden’ doen. Ik zit er niet voor niks ook in maar sommige dingen gaan me echt te ver. Hoe vaak er niet een post voorbij komt van een moeder die zich vertwijfelt afvraagt of ze echt wel naar de gewone huisarts moet gaan met het risico dat ze een chemisch medicijn krijgt voorgeschreven als haar kind of zij zelf ik weet niet hoe lang koorts/pijn etc. heeft, of een dodelijk vermoeide moeder die zich vertwijfeld afvraagt of het misschien na 2,5 jaar co-sleepen en borstvoeding geven misschien toch tijd wordt om het kind op de eigen kamer te laten slapen omdat ze niet aan haar eigen nachtrust toekomt. Echt, sommige moeders putten zichzelf echt uit voor het nastreven van bepaalde principes. Mooi en knap, maar je moet zelf ook kunnen leven, lijkt me ook weer fijner voor het kind.

 • Charlotte
  3 jaar ago

  Ik begrijp die zwangerschapstesten ook nooit. “Zien jullie een streepje?” En dan niks zien hè…

 • Mary-Lou
  3 jaar ago

  Wow, alleen maar wow. Hilarisch en triest tegelijk. Net als Anne-Marie ben ik trouwens ook benieuwd of en hoe je reageert.

 • Voor mij is er met het ontdekken van die groepen ook een nieuwe wereld open gegaan. Die van heel hard lachen om al die stommiteiten.

 • Romy
  3 jaar ago

  Ik zie dat geen tijd hebben om uitgebreid op Facebook te kijken ook zijn voordelen heeft. Want als ik dit lees, lijkt het net alsof er typetjes van Koefnoen gereageerd hebben.

 • Sonja
  3 jaar ago

  Ik ben blij dat ik niet in groepen zit, nou 1 maar daar plaats je nagellak foto’s. Ik heb ze groot en de een is er wat slechter van afgekomen dan de ander. Het is zo, je doet je best en al geef je je kind met 3 maanden een korstje brood om op te sabbelen, biertje als ze 16 zijn… ieder huisje heeft zijn kruisje.
  Pfiew, zit me nu al te ergeren, goedemorgen! Dus nee, ik ga nooit in een groep! ?

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Ongelofelijk, sommige van die vragen. Moet je je dan niet inhouden om te reageren of laat je het gewoon gaan?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.