TOP
Food

Quinoasalade met zalm en een dressing van dille

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Quinoa was vroeger heilige voeding voor de Inca’s. Inmiddels beginnen deze glutenvrije, vezel- en eiwitrijke zaadjes in Nederland ook mythische proporties aan te nemen, want quinoa is hartstikke populair. En terecht want het is ook nog eens hartstikke gezond, zeker als je het vergelijkt met haar neef en nicht; rijst en couscous. Omdat het dit weekend ook nog eens heerlijk weer wordt, vandaag een fris en zomers recept met quinoa, namelijk Quinoasalade met zalm en een dressing van dille. Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 150 gram quinoa
√ 4 zalmfilets à 150 gram
√ 200 gram sugar snaps
√ 1 komkommer
√ ½ krop ijsbergsla of 1 klein kropje
√ 1 avocado
√ 15 gram dille
√ 125 gram crème fraîche

Quinoasalade met zalm How To

Hoe je het maakt in ongeveer 30 minuten:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Leg de zalm op een ovenschaal en bestrooi deze met peper en zout.
4. Als de oven is voorverwarmd, doe je de zalm erin en bak je deze in 10 minuten precies gaar.
5. Haal de draden van de sugar snaps en kook ze in 2 minuten in kokend water.
6. Snijd de komkommer in blokjes.
7. Was de ijsbergsla en scheur de bladen in stukjes.
8. Snijd de avocado doormidden en met een lepel kun je kleine bolletjes uit de avocado lepelen. Je kunt hem natuurlijk ook ontschillen en in stukjes snijden. Wat je zelf het fijnst vindt om te doen.
9. Hussel de ijsbergsla, de avocado, de komkommer, de sugar snaps en de quinoa door elkaar in een schaal.
10. Snijd de dille fijn en meng het met peper en zout naar smaak met de crème fraîche.
11. Serveer de zalm met de salade ernaast en de crème fraîche daarboven op.

Bon appetit!

handtekening Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Masja
    6 jaar ago

    Ziet er heerlijk uit, ik ga dit snel proberen te maken!

  • Kiss & Make-up
    6 jaar ago

    Mooi bordje! Mijn vriend zou dit wel weten te apprecieren denk ik, die is dol op zalm.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.